kirev
senior
- 31 мај 2010
- 9.030
- 7.696
Afaik, никој ништо и нема ни да ти одговори, само ќе се одглави пратката и ќе си продолжи процедурата...Може им треба повеќе денови да го видат мејлот...
Afaik, никој ништо и нема ни да ти одговори, само ќе се одглави пратката и ќе си продолжи процедурата...Може им треба повеќе денови да го видат мејлот...
да, досега никогаш не ми одговориле на мејл назад .. само се менува статусот на пратката на тракингот чим е спремна да искочи од царинаAfaik, никој ништо и нема ни да ти одговори, само ќе се одглави пратката и ќе си продолжи процедурата...
За колку работни дена отприлика се одглавува?да, досега никогаш не ми одговориле на мејл назад .. само се менува статусот на пратката на тракингот чим е спремна да искочи од царина
е тоа веќе потешко да се каже последниов период .. од лично искуство во царина никогаш не ми главела повеќе од неколку дена ако побараат екстра документи, ако не обично е влез/излез во еден ден .. АМА последните две пратки па се скроз обратно, ми заглави едната скоро месец денаЗа колку работни дена отприлика се одглавува?
Остај го човекот на раат да си тера меден месец.![]()
Пробај да отштиклираш onboarding или како се викаше...Се сложувам, ама во меѓувреме само да ги потврдам двата дефектиДа, на секое палење ми бара да одберам јазик, и да, денес подигнав пратка, во Тракле сеуште стои дека е во пошта иако на сајтот на пошта си е регуларно дека е испорачана. Изгледа само при додавање на пратката прави проверка и то е то.
@SmileySolutionsMKD
Пробај да отштиклираш onboarding или како се викаше...
Испратено од телефоно
Еве еден скриншот од локацијата со сетинзите, а тука се влегува преку трите линии горе лево (hamburger menu шо би рекле некои енглези).Појма немам кај е тоа, ама ја едитирав пратката, и пошто ја зачува од почеток, ваљда направи повик до пошта и сега ми ја дава како испорачана. Дефинитивно само тогаш проверува.
Еве еден скриншот од локацијата со сетинзите, а тука се влегува преку трите линии горе лево (hamburger menu шо би рекле некои енглези).
Да, то со тракинго е всушност суштинската функција што треба да си работи ко шо треба.Ааааааа… ок ова ваљда ќе го реши проблемот до онбординг скринот… али проблемот со тракингот останува. За секој случај ќе го тагнеме пак @SmileySolutionsMKD![]()
Чекајте малце другари, човекот не се симнува сега, бета тестер за кревети е.
Здраво на сите. Има ли некој проблем со достава на пратки или известувања/картончиња од пошта карпош (1020)?? Како да нема вработени доставувачи. Пратки ми стојат таму нит известување сум добил нит ништо. Без известување не можам да си ги зеам. И уште тие на шалтер викаат „правила, процедури си има тука не можеме да ти даеме шо мислиш дека е ова“ WTF? Или најчест изговор што го добивам е „ние сме шалтер само, тоа за пратки со доставувачот.“
Дали и на други им се случува ова?
Гледам и писма се поретко стигаат по сандачињата у влез.
Фала ви.
Па, да.Шо е со праткиве у последнава година ? Пратки што стигале за 10-15 дена , сега стигаат за месец и нешто , а поштарина дигнаа до небо ? Или стигаат исто а нашава МК Пошта ги чува во неотворени вреќи , па ги дава по месец дена дека се уште во транзит ?
Поскапен е шипингот од кина, поспор е и нашата пошта е полоша од лани, ако прочиташе на темава неколку страници сето ова ќе го знаешеШо е со праткиве у последнава година ? Пратки што стигале за 10-15 дена , сега стигаат за месец и нешто , а поштарина дигнаа до небо ? Или стигаат исто а нашава МК Пошта ги чува во неотворени вреќи , па ги дава по месец дена дека се уште во транзит ?
aliexpress не е тоа што беше порано. Како може ја порача рам меморија 25 долара од ибеј локација кина, имаше фри шипинг и пратија ми ја преку PostNL стигна за 25 дена. На aliexpress ако порачаш ќе ја пратат преку унгарска пошта ќе чекаш 40 дена.Мене највише ме нервира што ем регистрирани пратки, плаќаш по 200ина денари за шипинг, а ги чекаш 30-40 дена.
Од кај сменија преку Унгарија ептен ја утупеа работава со регистрираниве пратки.
36 дена, уште статус „The shipment is sent to the destination country. International Post Replacing Center | Vecsés“
Исто вчера и јас бев да прашам и ми кажаа поштарот во пензија отишол и им оставив број да ми се јават, а пратката глеам од 30.08 е во наша поштаПратката која си ја подигнав иначе беше во пошта од 28.08, и до 09.09, немаше абер, па отидов во пошта, 1020, Карпош, релативно фини се, прашав ми рекоа дечко кај тебе нема поштар, остај бројче ќе ја најдеме и ќе ти звониме да дојдеш да си ја подигнеш
Малце е неинтуитивно изгледа, треба веројатно после првото затварање да не го покажувам Онбоардинг екранот, а кој сака да го види пак да си го штиклира во AppDrawer каде се и останатите опции, и во v.1.4 ќе направам да биде така.Еве еден скриншот од локацијата со сетинзите, а тука се влегува преку трите линии горе лево (hamburger menu шо би рекле некои енглези).
WALIKING PAD XIAOMI KINGSMITH X21
48.990,00 ден
HEADPHONES STAND FragON A1 Black FGLHH22BKWTOWER1K
830,00 ден
RAM DDR4 4GB 2133MHz G.SKILL F4-2133C15S-4GIS
2.600,00 ден
SSD M.2 128GB FORESEE XP2000 NVMe , 2.400/760MB/, FSB0C128G-B7C7200 BULK
1.990,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), Black, 910-007357
9.950,00 ден
MONITOR 27" GIGABYTE GS27QA SS-IPS, 1ms, 180Hz, 2560 x 1440, 2x HDMI, DP
10.380,00 ден