Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Која игра ја плешаш во моментов?

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
При крај сум со AC Mirage.

Можам да кажам дека е единствена AC што не ми здосадила по извесно време. Можеби дека е прилично кратка во споредба со, да речеме Odyssey.
Сепак, препорачувам!

orce97

Баниран/a
19 декември 2022
509
522
linktr.ee

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.289
5.265
Скопје
hackitfree.github.io
Погледнете го атачментот 132117
RDR2
До сега најдобрата игра што ја имам играно, со прекрасна приказна, одлична графика и неверојатна атмосфера.
Ја пробав - одвоив 2-3 саата - почетокот тоа - пукање задоволително , графика и соживување одлично (поготово некој кога ќе врзеш и го влечеш со коњ :ROFLMAO:) само многу работа ми изгледа - дур се запамтат ситеменија, шознам шо има - храна . оружје , па треба да ги менуваш.. Не знам понатака - поинтересна станува играта ? Што е целта - да пљачкаш со момците ? Статус нешто се менува кога ќе заработиш многу ? Купуваш нешто како у ГТА или ?
Ништо - треба да и се посвети повеќе време штом велите „вреди„ ...

imortel

hello world
18 февруари 2012
197
311
Скопје
Ја пробав - одвоив 2-3 саата - почетокот тоа - пукање задоволително , графика и соживување одлично (поготово некој кога ќе врзеш и го влечеш со коњ :ROFLMAO:) само многу работа ми изгледа - дур се запамтат ситеменија, шознам шо има - храна . оружје , па треба да ги менуваш.. Не знам понатака - поинтересна станува играта ? Што е целта - да пљачкаш со момците ? Статус нешто се менува кога ќе заработиш многу ? Купуваш нешто како у ГТА или ?
Ништо - треба да и се посвети повеќе време штом велите „вреди„ ...
Прво нешто што приметив е дека го користи истиот Rage Engine како GTA 5, кој е доста подобрен во играва.
Не е нешто комплицирана, напротив едноставна ми делува, поголем акцент се става на приказната отколку на персонализација на оружја, артикли итн. Како што напредуваш во играта така и одклучуваш нови работи, поинтересни оружја, пари се заработуваат со мисиите, ретко до сега да земам само иницијативно да ограбам нешто.
Статус имаш и тој зависи од твоите акции, дали чиниш добро или зло и тоа е тоа.
Главниот акцент се мисиите, се останато е опционално, и тоа е ловењето на ретки животни, ограбување на одредени бизниси, ловење на криминалци и такви некои ситници.
Мене на почетокот ми беше интересна ама сега како зависен станав.

G4M3R

user
26 јуни 2012
1.078
1.378
Моментално The Talos Principle 2-ката. Играта е врв, х10 пати подобра од кецот. Доста унапредиле, сторија, графика, дизајн на загатки...
Ако сте фан на вакви игри оваа е топ ноч. После 3-4 решени мозокот ви е чорба, ама интересно е :ROFLMAO:
1701035129573.png

Luca Toni

hello world
18 септември 2015
267
561
Скопје
При крај сум со AC Mirage.

Можам да кажам дека е единствена AC што не ми здосадила по извесно време. Можеби дека е прилично кратка во споредба со, да речеме Odyssey.
Сепак, препорачувам!

Не е баш кратка, јас со се Платинум ја играв 50саата што е супер

И најдобра асасин после 6-7години

Sent from my iPhone using Tapatalk

TazzmanYaq

read-only
28 мај 2023
2
0
Не е баш кратка, јас со се Платинум ја играв 50саата што е супер

И најдобра асасин после 6-7години

Sent from my iPhone using Tapatalk
50 saati se nishto za platinum ako se sporeduva so prethodnite AC. Za Valhalla mi trebashe 200 saati da zeam platinum + DLCs, dodeka za Odyssey i Origins (isto so site DLCs) po ~80-100h

eX3v1l

user
2 мај 2011
1.367
1.232
eX3v1l's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 5600X
Motherboard
ASRock Fatal1ty X470 Gaming K4
Storage
Samsung 970 EVO 500GB
PSU
Cooler Master MWE 750w
RAM
32GB 3200MHz G.Skill Trident Z
Video card
RTX 3070 EAGLE
Case
Cooler Master K380
Mouse
G502
Keyboard
RIPJAWS KM570 MX-Brown
Monitor
Dell S2721DGF
OS
Windows 10
Јас ја играв Valhalla околу 100 саати и тоа почна да ми досадува и само гледав да ја завршам главната приказна, ми се смачи колку е долга и досадна. Сега ја земав Ragnarok и ова има интересна приказна ама и ова е предолго ко за DLC.

И

Избришан член 42370

Гостин
Јас ја дропнав во првите 5-6 сати. Исто е се како Odyssey само поголема мапа, подолга (читај порепетитивна) игра, и Англија ми беше доста досадна. Делот во Норвешка беше океј.
Ја прво би ја преиграл Odyssey, Грција беше феноменално изработена, светот беше жив, обоен, едноставно е подобра игра како целина.
Mirage би ја играл но само ако се појави на седумте мориња или има некој добар попуст.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Mirage e најголемо срање и мачкање очи што постои. Зошто?
  • Mirage оригинално беше замислена како Valhalla DLC за третина од цената по која ја продаваат сега.
  • Mirage ги користи истите системи и 3д асети од последната combat RPG AC трилогија (Origins, Odyssey, Valhalla), а се обидува да биде нова stealth AC.
  • Поради тоа, Mirage нема идентитет бидејќи не е combat RPG а користи такви постоечки системи, што значи недостига прав parkour како во Unity.
  • Екстремен пример: сакате да направите нова Doom игра, но ги имате асетите од Sims 4ката за работа.
  • Mirage само игра на картата носталгија да извади пари од овие што ги играле првите AC игри, но не го нуди тоа што го рекламира.
  • За вистинска stealth AC игра треба да се почекаат следните коишто ќе се прават од нула.
Сѐ на сѐ, Mirage е како екстра контент направен од остатоците од претходните три игри единствено да исцицаат повеќе пари, како што се прави ракија откако сокот од грозјето ќе се искористи за вино. Ја изгледав и приказната на YouTube и ништо ново не кажуваат после Valhalla.

Аналогија: со Mirage сакаа да направат плескавици, но при рака имаа само тофу, па излезе што излезе.

Последна промена:
И

Избришан член 42370

Гостин
Mirage e најголемо срање и мачкање очи што постои. Зошто?
  • Mirage оригинално беше замислена како Valhalla DLC за третина од цената по која ја продаваат сега.
  • Mirage користи истите системи од последната combat RPG AC трилогија (Origins, Odyssey, Valhalla) а се обидува да биде stealth AC.
  • Mirage нема идентитет бидејќи не е combat RPG а користи такви combat и movement системи, што значи недостига прав parkour како во Unity што имаше бидејќи е ограничена во системите и асетите што ги користи.
  • Mirage само игра на картата носталгија да извади пари од овие што ги играле првите AC игри, но не го нуди тоа што го рекламира.
  • За вистинска stealth AC игра треба да се почекаат следните коишто ќе се прават од нула.
Сѐ на сѐ, Mirage е како екстра контент направен од остатоците од претходните три игри само и единствено само да исцицаат повеќе пари. Ја изгледав и приказната на YouTube и ништо ново не кажуваат после Valhalla крајот што беше и оригиналната замисла како DLC.

Аналогија: со Mirage сакаа да направат плескавици, но при рака имаа само тофу, па излезе што излезе.

Mirage за разлика од Valhalla колку што видов не се состои од 90 % филер контент.
Пократка е, да, но зошто би сакал 300 сати игра кога целата содржина е fetch квестови, убијго овој, реидај ова, односно не го почитува моето време посветено на играта.
Mirage е кратка и всушност има assassin приказна, за разлика од Valhalla и Odyssey коишто сакаат да бидат Assassin's Creed игри, но феилаат на големо.

Ова што си го пишал повеќе одговора за Valhalla него за Mirage. Valhalla беше 99 % recycled content from Odyssey, само на подруга локација.

Само сакам да потенцирам колку подобро изигледа светот во Mirage, колку е поисполнет, Багдад изгледа феноменално наспроти цела мапа од Valhalla која што беше копи-пејст и немаше никакви уникатни локации.
Не се сложвам со твојов муабет.
Едино не би ја купил бидејќи имам многу лошо искуство со Ubisoft Connect, ако дојде на Steam, тогаш со сигурност би ја купил, но тоа за година-дена најмалце.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Mirage за разлика од Valhalla колку што видов не се состои од 90 % филер контент.
Пократка е, да, но зошто би сакал 300 сати игра кога целата содржина е fetch квестови, убијго овој, реидај ова, односно не го почитува моето време посветено на играта.
Mirage е кратка и всушност има assassin приказна, за разлика од Valhalla и Odyssey коишто сакаат да бидат Assassin's Creed игри, но феилаат на големо.

Ова што си го пишал повеќе одговора за Valhalla него за Mirage. Valhalla беше 99 % recycled content from Odyssey, само на подруга локација.

Само сакам да потенцирам колку подобро изигледа светот во Mirage, колку е поисполнет, Багдад изгледа феноменално наспроти цела мапа од Valhalla која што беше копи-пејст и немаше никакви уникатни локации.
Не се сложвам со твојов муабет.
Едино не би ја купил бидејќи имам многу лошо искуство со Ubisoft Connect, ако дојде на Steam, тогаш со сигурност би ја купил, но тоа за година-дена најмалце.
Mythology трилогијата беше рекламирана како Combat RPG AC и тоа и беше. Таков е тој жанр со filler content и отворени големи светови.

Во споредба, Mirage беше рекламирана како „вистинска“ stealth AC игра, но не е тоа бидејќи ги користи истите системи од претходните три игри специјално изградени за combat RPG титлови. Поради тоа нема свој идентитет, туку е една голема нула без поента.

А тоа за мапата, како изгледа и квестовите какви се е површински детал. Во основа, истото срање од претходните три игри само настегано на помала површина за да не се забележува недостигот на поента во играта како кај Valhalla.

Главната суштина е како се движат ликовите, каква интеракција имаат со околината, какви анимации имаат, итн. Сѐ ова е ограничено бидејќи алатките што се користат се за друг жанр, а не за stealth RPG. Последната вистинска AC игра беше Unity:

View: https://www.youtube.com/watch?v=TGaZ4Bj86Hw

Mirage во основа е Valhalla но без тој filler content, а студиото се надеваше дека еве играчите ќе го поистоветат тој filler content со претходните RPG титлови за да ја перцепираат Mirage како друга игра, што и се случи кај голем дел oд нив.

Последна промена:
И

Избришан член 42370

Гостин
Mythology трилогијата беше рекламирана како Combat RPG AC и тоа и беше. Таков е тој жанр со filler content и отворени големи светови.

Во споредба, Mirage беше рекламирана како „вистинска“ stealth AC игра, но не е тоа бидејќи ги користи истите системи од претходните три игри специјално изградени за combat RPG титлови. Поради тоа нема свој идентитет, туку е една голема нула без поента.

А тоа за мапата, како изгледа и квестовите какви се е површински детал. Во основа, истото срање од претходните три игри само настегано на помала површина за да не се забележува недостигот на поента во играта како кај Valhalla.

Главната суштина е како се движат ликовите, каква интеракција имаат со околината, какви анимации имаат, итн. Сѐ ова е ограничено бидејќи алатките што се користат се за друг жанр, а не за stealth RPG. Последната вистинска AC игра беше Unity:

View: https://www.youtube.com/watch?v=TGaZ4Bj86Hw

Mirage во основа е Valhalla но без тој filler content, а студиото се надеваше дека еве играчите ќе го поистоветат тој filler content со претходните RPG титлови за да ја перцепираат Mirage како друга игра, што и се случи кај голем дел oд нив.

Потполно на место си за Unity и паркоур системот, но си има и тоа недостатоци (floaty e, лошо оптимизиран, самите тие имаа кажано дека има неколку милиони код за crouch механиката со сите тие комбинации), али да, најдобар и најуникатен до сега.

Valhalla немаше никаков stealth, далеку полоша од Origins/Odyssey. Затоа Mirage беше рекламирана како back to the stealth roots.
Јас само не се сложувам дека играта е срање како што нарече. Има можеби некој маркетинг трикови и лажни ветувања околу неа, но јас би рекол дека барем од Valhalla е далеку подобра.

Се надеваме следната (валјда е тоа Red-Japan проектот) ќе биде од 0 како што ветуваат. Наводно ќе имала нови stealth механики, гасење на light sources, нови stealth оружја и слично и тоа ќе биде ново-уникатно искуство.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.588
6.028
Битола
Потполно на место си за Unity и паркоур системот, но си има и тоа недостатоци (floaty e, лошо оптимизиран, самите тие имаа кажано дека има неколку милиони код за crouch механиката со сите тие комбинации), али да, најдобар и најуникатен до сега.

Valhalla немаше никаков stealth, далеку полоша од Origins/Odyssey. Затоа Mirage беше рекламирана како back to the stealth roots.
Јас само не се сложувам дека играта е срање како што нарече. Има можеби некој маркетинг трикови и лажни ветувања околу неа, но јас би рекол дека барем од Valhalla е далеку подобра.

Се надеваме следната (валјда е тоа Red-Japan проектот) ќе биде од 0 како што ветуваат. Наводно ќе имала нови stealth механики, гасење на light sources, нови stealth оружја и слично и тоа ќе биде ново-уникатно искуство.
Japan RES ќе користи ДЕЛ од асетите (не како Mirage што преискористи се), така што ќе биде пооригинална.

Целосно нова и уникатна ќе биде Hexe. Таа ја чекам, а и RED можеби ќе ја изиграм, но квалитетот на графиката ист ќе биде како во последните 4ри игри.

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Дечки, дај препорачајте некоја/и игрица во стилот на Варкрафт и некоја во стилот на Ејч оф импајрс..

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.289
5.265
Скопје
hackitfree.github.io