Gappo
Gaining Experience
- 20 јануари 2016
- 115
- 142
Според мене Syndicate е многу позабавна од Unity иако графиката е послаба. Башка се случува во индустриска ера што е ново за серијалот и делува освежувачки после другите игри. Комбатот е прекул и stealth-от доста добро функционира, посебно кога играш со женскиот лик. Јас не би ја скокнал.Пред некој месец сакав да се навратам на прескокнати Assassin’s Creed.... и ја играв Unity. Гејмплеј беше ок ама мапата е монотона пошто едно исто е секаде, Париз... и скоро сите мисии беа “иди убиј го тој”. Божем стелт, па може да бираш како ќе му пријдеш ама сепак не ме воодушеви. Syndicate ќе ја скокнам.
И затоа сега се мислам дали да им дам шанса на Origins и Odyssey, дали имаат поразнолични локации, quests итн.
Ќе погледнам и некое гејмплеј видео на youtube
А Origins и Odyssey се веќе скроз друга приказна. Како други игри се. За локации, имаат огромни мапи да се изнаистражиш со месеци. Во Origins уживав само да си јавам на камила низ пустините и да уживам во глетката на бесконечни пустини. Ме разочара тоа што се воведени многу RPG елементи и морав да се замарам со levels, stats, dmg points, defense points и разни слични глупости шо ич не ми припаѓаат во Assassin's Creed ама и покрај тоа се многу добри игри.