Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Канцелариска столица

Alek7

hello world
2 април 2020
87
118
Skopje
Боја и структура на материјалот на кој начин се бира?
Зборам за седалото.
пс.Со здравје да се користи :)
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Во салонот ги имаат изложено сите модели. Само 4 или 5 модели беа со акциска цена. Таму си бираш боја.
Не прашав за опција за да си изберам материјал за конкретниов модел.

zmija

hello world
26 мај 2007
329
201
Bitola
zmija's setup  
Processor & Cooler
iNTEL g4560 3.5 ghz
Motherboard
asus h110-r
Storage
Toshiba 1.8 Tera bajti
PSU
350 w jar
RAM
8Gb Silicon 2133 Ddr4
Video card
HD 610
Case
Crveno
Mouse
Crn
Keyboard
Microsoft reculsa so sfetenje
Audio
shit Realtek
Monitor
Crt 1024x768
OS
Windows 10 pro neorginal
.Со здравје да се користи добра столица,

Последна промена:

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.405
1.639
Редно време беше и ја да направам апгрејд.
Ја земав Joyce од B2 салон, после ден-два користење изгледа дека ќе ми легне добро.

Едина маана што има е што главонаслонот е фиксиран и ако си малце поголем може да ти праве проблем на вратот/главата, нема да ти „леже“ добро.

10 години гаранција sound good on paper.

Старата е мислам Brado kind, земена од Salon29.

Атачменти

• photo_2025-07-20_00-27-08.jpg
    photo_2025-07-20_00-27-08.jpg
    161,7 KB · Прегледи: 120
  • photo_2025-07-20_00-27-27.jpg
    photo_2025-07-20_00-27-27.jpg
    162,6 KB · Прегледи: 118
  • photo_2025-07-20_00-27-21.jpg
    photo_2025-07-20_00-27-21.jpg
    121,3 KB · Прегледи: 115
  • photo_2025-07-20_00-27-11.jpg
    photo_2025-07-20_00-27-11.jpg
    161,5 KB · Прегледи: 118

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
Ми требаше привремено решение биро и столица. Најефтино што може зашто ќе се користат повремено. А треба да се складираат поголем дел од времето.

Се разбарав онлајн, бев до салоните за мебел наспроти Бриколаж, отидов и на пластичарска. Целта беше најефтино.

На крај купив од Office & Co столица со тркалца и наслон од мрежа за 7,700 денари. Нов модел им бил и нема слики онлајн. Ќе постирам слика подоцна. Има резервни делови и може да се прави комплетен ремонт кога има потреба.

Поефтини варијанти со тркалца, раконаслони и механизам за поголема тежина беа недоветни. Или крцкаат уште во продавница, или немаат соодветни механизми.

Поуката која ја извлеков беше дека столица од ваков ценовен ранг непроверено, не се купува онлјан. Информациите на нашите продавачи им се штури. И сигурно она што е ефтино има механизми доволни за деца. Но не и за возрасни. Може да се раскрцка веднаш. И ниту еден од другите салони каде што влегов немаа информации за резервни делови. Само дека се под некаква гаранција. Но не знаеа да ми објаснат што точно таа гаранција покрива искрено.

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.844
6.393
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Еве кажи им на сите неверници дали вреди разликата во цена.
Нема споредба. Сега коа ќе седнам на Брадото, како на камен да седнувам. Ама не се лоши за цената искрено, ипак џојсот е 3 пати поскап.

Vlad944

lurker
3 март 2015
781
1.744
Август 2024 година зедов Sihoo S100 директно од официјалната страна го порачав со поуст 279 евра.
Меш целиот,механизам железо и цврста пластика.
Но седењето ми беше како на мрежа за ограда да си направиш во дворот,толку цврсто и неудобно седење несум осетил.Потпирачите за раце тешко да ги наместиш да седат во место,на мало мрдање со лакто целите се вртеа. На почеток во првата недела при користење на столот немав мака но подоцна тој лумбар супортот на лик како бубрези ми се чинеше дека во грбот ми навлегоа при седење повеќе од 30минути.Мрежата како да беше украс на нив,воопшто не бркаа работа освен дупење во грбот од цврстата пластика.
До крајот на годината го продадов.
Sihoo никогаш повеќе.
20241205_163028.jpg

Пред 2 месеци зедов Colamy Nezа од Амазон со ваучер некој и испадна 159 евра.Не го знам брендов исто како и Sihoo но на прво седнување осетив разлика,штоф си е штоф,за грбот материјал мек како кебе,рачките за рацете одат напред назад лево десно и најважно не се поместуваат лесно при мрдање на рацете.
Лумбар држачот не е нешто Wow но брка работа.Имаш опгии нагоре надолу некои си 5-7цм и турка кон долниот дел на грбот.
Механизмот е метален и обложен со пластика и квалитетна изработка како останатите делови.
Седиштето може да се подеси напред назад доколку е некој повисок.
Самиот стол е висок и одговара за луѓе кои се 190+цм со тежини до 136кг.
Има простор за 2 штрафови назад да си наместите афтермаркет некој наслон за глава.
Засега по 3-4 часа седење нема покажано слабост да крцни тропни,ниту пак да ме боли грб ило задник.Оверолл задоволен ќе видам подоцна како ќе се покажи.
20250522_225515.jpg 20250522_225526.jpg 20250522_225545.jpg

Fredy

Ербап
12 октомври 2014
1.223
3.270
Skopje
Fredy's setup  
Processor & Cooler
AMD 7800x3d/Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte B850 DDR 5
Storage
970 evo plus 500gb + Kingston A2000 NvMe 1Tb + SSD Samsung 850 pro 256gb
PSU
EVGA SuperNova 750 G3
RAM
2x16GB DDR5 Kingston Fury Beast @6000Mhz
Video card
Gigabyte 5070ti windforce
Case
Thermaltake View 380 TG rgb black
Mouse
Logitech G502 X Lightspeed wireless
Keyboard
G.Skill Ripjaws KM780 RGB cherry mx brown
Audio
Sennheiser HD 518 + Kurzweil KS40A
Monitor
Asus RoG PG279Q 1440p 165Hz IPS + MSI Mag 273QP OLED 1440p 240hz
OS
Windows 11 Pro
Возев Е класа мерцедес 2024та година.
Сеа некако лошо се чуствувам кога си го возам голфот 7ца :(

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

n0thingsony

read-only
3 јануари 2016
18
12
Ја земав Joyce is3 од B2. При пробување, беше одлична, ептен ми се бендиса. Меѓутоа по 3 дена, почнаа болките во вратот. Разни модификации се обидов да направам и ништо не го има решено проблемот. Столчето е стварно квалитетно изработено и веројатно мојот проблем е индивидуален, затоа што другар ми го има истото и е задоволен. Можно е затоа што имам блага лордоза, а backrest-от е доста тврд на столчето.
Обидувајќи се да го решам проблемот, обвинував се и сешто и при модификација на armrest-от, успеав да го расипам и сега не можам да ја вратам.

Така да, мој совет е да пробате било кое столче сами. Доколку забележите проблем, реагирајте веднаш и доколку е можно, барајте замена.

n0thingsony

read-only
3 јануари 2016
18
12
Ја земав Joyce is3 од B2. При пробување, беше одлична, ептен ми се бендиса. Меѓутоа по 3 дена, почнаа болките во вратот. Разни модификации се обидов да направам и ништо не го има решено проблемот. Столчето е стварно квалитетно изработено и веројатно мојот проблем е индивидуален, затоа што другар ми го има истото и е задоволен. Можно е затоа што имам блага лордоза, а backrest-от е доста тврд на столчето.
Обидувајќи се да го решам проблемот, обвинував се и сешто и при модификација на armrest-от, успеав да го расипам и сега не можам да ја вратам.

Така да, мој совет е да пробате било кое столче сами. Доколку забележите проблем, реагирајте веднаш и доколку е можно, барајте замена.
Мал update, ја скратив висината на масата. Наслањачите за раце ги спуштив скроз и ги тргнав од употреба. Проблемот е речиси 100% решен. Коинциденција е дека проблемот го решив баш по пишување на горенаведеното мислење.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.055
14.134
Мал update, ја скратив висината на масата. Наслањачите за раце ги спуштив скроз и ги тргнав од употреба. Проблемот е речиси 100% решен. Коинциденција е дека проблемот го решив баш по пишување на горенаведеното мислење.

Прашај колку е нов армрест? Можеби може да ти излезат во пресрет по некоја прифатлива цена. Сепак е нова столица и жалосно е да ја користиш без потпирачи.

Откриј што е разликата во седење споредено со претходниот стол што си го имал. Во секој случај не треба да имаш болки независно која столица и да ја користиш.

n0thingsony

read-only
3 јануари 2016
18
12
Прашај колку е нов армрест? Можеби може да ти излезат во пресрет по некоја прифатлива цена. Сепак е нова столица и жалосно е да ја користиш без потпирачи.

Откриј што е разликата во седење споредено со претходниот стол што си го имал. Во секој случај не треба да имаш болки независно која столица и да ја користиш.
Ги контактирав. Многу се фер и ми пренесоа дека ќе треба да направат проверка до самата фирма и да ме известат за цена. Е сега, реално мене армрестот не е оштетен до тој степен да е неупотреблив, се работи за многу минимално оштетување кое употребата дури не ја ни афектира на некој начин.
Меѓутоа, причината зошто не го користам сега е од ергономски причини, следејќи го видеото:
View: https://www.youtube.com/watch?v=uZqVPBeOhzA&ab_channel=OlivierGirard-thePostureGuy

Ги скратив ногарите на масата за само 2 сантиметри и тоа ја направи целата разлика, затоа што аголот на лактот сега ми е точно на 90 степени. Така да, за седење, дури и маргинална разлика, очигледно има голем резултат врз ергономичноста.

n0thingsony

read-only
3 јануари 2016
18
12

Ја контакирав фирмата Interstuhl директно. Дечките излегоа во пресрет и преку B2 ќе добијам бесплатен armrest. Така да и голем плус за корисничката подршка на двете фирми.

Последна промена:

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.622
3.169
Ја контакирав фирмата Interstuhl директно. Дечките излегоа во пресрет и преку B2 ќе добијам бесплатен armrest. Така да и голем плус за корисничката подршка на двете фирми.
рачката е поефтина од оваа реклама. а ваква реклама нема ни како да се плати

Ricart

read-only
22 декември 2022
5
2
Планирам наскоро да купам канцелариска столица, моментално главни кандидати ми се Hedra ErgoChair и Brado 203 од Салон 29. Исто така, ми ги препорачаа B2 Solutions и Delight Office Solution како продавници со најквалитетни столици, но на нивните сајтови нема цена за производите. Како се движат цените кај нив? Дали имат столици столици со размер на цена од 25к до 35к и колку долго им траат гаранциите и што е вклучено во нив? Дополнително би ценел многу ако некој може да сподели искуства со Hedra ErgoChair, бидејќи гледам дека за Brado 203 има дебата на оваа и на други теми на форумов. Фала однапред.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.622
3.169
Планирам наскоро да купам канцелариска столица, моментално главни кандидати ми се Hedra ErgoChair и Brado 203 од Салон 29. Исто така, ми ги препорачаа B2 Solutions и Delight Office Solution како продавници со најквалитетни столици, но на нивните сајтови нема цена за производите. Како се движат цените кај нив? Дали имат столици столици со размер на цена од 25к до 35к и колку долго им траат гаранциите и што е вклучено во нив? Дополнително би ценел многу ако некој може да сподели искуства со Hedra ErgoChair, бидејќи гледам дека за Brado 203 има дебата на оваа и на други теми на форумов. Фала однапред.
Б2 и делајт се друга категорија на столици. Цените варираат од многу опции и затоа немаат цена. Може да провериш по нет да имаш груба претстава на цените, но генерално $500+ а тие што се сериозно добри се 800-1000.
Едно одење на физикална е 100 евра, плус изгубено време и болки...

Rilind

professional curtain replacer
26 февруари 2019
577
896
Во канцеларија имаме Брадо столиците, дома имам Hedra ErgoChair. Брадо не се лоши, но нашите се без потпирач за глава и немат исто така некој добар лумбарен супорт, но доста се добри како и да е. Е сега, Хедрата е друга прича за мене. Лумбарниот супорт се прилагодува, потпирачот за глава е предобар, столицата никогаш не те поти ради материалот, ја имам веќе 3та година мислам и ниту крцка ниту се слуша нешто од столицата. Можам да седнем цел ден и да не ми боли ништо. Секогаш ќе препорачам Хедра за цената.

yoyoyo

hello world
17 јуни 2022
51
17
@Vlad944 како ја нарача столицата од Amazon и колку кошташе shipping-от? Мене не ми дава испорака до Македонија.

Vlad944

lurker
3 март 2015
781
1.744
Фала за брзиот одговор. Ќе размислам за испорака со CraGo ако цената одговара. Тие испраќаат пакети од нивна адреса во Германија до Македонија.
Нема за што.Амазон.де испраќа до кај нас ама одредени артикли по DHL но на нас ни е премногу скапо и не се исплаќа.
За овие CraGo втор пат читам за нив како испорачуваат од странција кај нас а ценовник немам видено.

Gordon123

read-only
4 август 2025
15
4
Здраво на сите, видов многу добри предлози низ пораките на нишкава, но сепак не можам да одлучам за што точно да земам.

Конкретно го сретнав Brado Kind 203 како е спомнат повеќе пати (исто така која е разликата помеѓу овој што го пишав и овој). Имам добро искуство со столевите од работа, но едниот не можам нигде да го најдам (не е во продажба мислам веќе) а другиот е 400 € (малце над мој буџет е) и е екстремно многу удобен. Дали воопшто да ризикувам со зимање на некој што не знам како би било ако седам долго време на него, или дали само да го земам овој што веќе имам искуство со него.

Мојот буџет моментално е 300 € (ако фермате дека ако дадам 400 € би добил стол што е многу подобар тогаш би дал и толку), препорачајте, мислења ако може и слично. Отворен сум за се, не ни мора „канцелариско“ може и „гејмерско“, само да е удобно и да не седам на дрвен стол што е за на трпезарија.

Последна промена:

boro1

user
13 август 2009
1.816
1.630
Здраво на сите, видов многу добри предлози низ пораките на нишкава, но сепак не можам да одлучам за што точно да земам.

Конкретно го сретнав Brado Kind 203 како е спомнат повеќе пати (исто така која е разликата помеѓу овој што го пишав и овој). Имам добро искуство со столевите од работа, но едниот не можам нигде да го најдам (не е во продажба мислам веќе) а другиот е 400 € (малце над мој буџет е) и е екстремно многу удобен. Дали воопшто да ризикувам со зимање на некој што не знам како би било ако седам долго време на него, или дали само да го земам овој што веќе имам искуство со него.

Мојот буџет моментално е 300 € (ако фермате дека ако дадам 400 € би добил стол што е многу подобар тогаш би дал и толку), препорачајте, мислења ако може и слично. Отворен сум за се, не ни мора „канцелариско“ може и „гејмерско“, само да е удобно и да не седам на дрвен стол што е за на трпезарија.

Веќе 5 години секојдневно го користам Brado Kind купен од Салон29 и сум задоволен. Столчето е исто како и првиот ден, седиштето не е натапкано, нема крцање на пластика или било што негативно. 10/10 would recommend. Во салонот доплатив мислам 1000ка за силиконски тркала што се малку помазни од стандардните.

Разликата меѓу двата модела мислам дека е само кај ногарките - едниот е со пластични, другиот со метални. Доколку не си 100+ кг мислам дека немаш потреба од метални ногарки.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно