Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Каде може да најдам - Официјална тема

InSides

lurker
21 февруари 2009
761
2.020
Tnx. Како се викаат кај нас?

Најголем избор и најниски цени имаш во Меркур. Лево од главниот влез, кај останатата домашна електроника. Ги имаш во картонски кутии исправени како цевки во различни димензии.

Дополнително, имаш селекција на различни големини и различни бои во пластична кутија, се продава комплет.

Нешто слично на ова:

HEATSHRINK1-2.jpg

Мислењето е автоматски споено:

Остај се, срам ми е да кажам дека не знам на македонски како се викаат :(

Пола електричари низ МК не знаат како се викаат.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.773
4.497
Неготино
Пола електричари низ МК не знаат како се викаат.
Абе таман си е. Не сум електричар ама ми е хоби ете, и има моменти кај што ми треба ова.
Фала за сугестија инаку, има и на алија од 400 - 500 парчиња за некои 200 - 250 денари. Се мислам да порачам ама не знам колку би биле ок тие.

CBB_6

BBC
9 декември 2016
361
1.115
Сеа ми текна, електричарите тука кај нас ги викаат РАЈХЕМ (за папуча, на пример). Мислам по дуќани исто ако побараш Рајхем црево ќе знаат шо е.

Нешто као Каладонт шо велеа старите наши за паста за заби. А уствари Каладонт беше бренд, марка на паста за заби..

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.773
4.497
Неготино
Сеа ми текна, електричарите тука кај нас ги викаат РАЈХЕМ (за папуча, на пример). Мислам по дуќани исто ако побараш Рајхем црево ќе знаат шо е.

Нешто као Каладонт шо велеа старите наши за паста за заби. А уствари Каладонт беше бренд, марка на паста за заби..
Тоа е тоа, фала. Го изгуглав, го дава и така.
Истото е и со средството за садови, кажи сјај (оној стариот што беше), сите знаат што ти треба :D

Mercilesss

hello world
20 февруари 2023
396
299
Каде можам да најдам вакво? Целта на ова ми е каблите од кутијата во земјата да ги донесам до бирото. Ќе имам 2 продужни кабли + 4 мрежни кои би требале да влезат во тоа црево или ракав или како и да се вика. Должината би била околу 1м, но ми требаат повеќе парчиња или долга ролна? Спирала не ми врши работа бидејки е можно да надавам и вадам кабли.

InSides

lurker
21 февруари 2009
761
2.020
Каде можам да најдам вакво?

Евентуално Логинг, ама не би се надевал премногу. Ова е можеби нешто за кое се исплати Али.

Се мислам да порачам ама не знам колку би биле ок тие.

Не може да не се добри. Не е некоја философија тоа - повеќе е проблемот што различни бои различно реагираат на температура. Оди до Меркур, види што ти фаќа око, може и помала количина ќе ти заврши работа.

Едиствен проблем е што нашиве локално се речиси секогаш 2:1, и многу сме ограничени со бои.

"На запад", има и 3:1, и 4:1, и поставени со лепило од внатрешна страна, итн, итн.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.773
4.497
Неготино
Не може да не се добри. Не е некоја философија тоа - повеќе е проблемот што различни бои различно реагираат на температура. Оди до Меркур, види што ти фаќа око, може и помала количина ќе ти заврши работа.

Едиствен проблем е што нашиве локално се речиси секогаш 2:1, и многу сме ограничени со бои.

"На запад", има и 3:1, и 4:1, и поставени со лепило од внатрешна страна, итн, итн.
Го нарачав ова, ама додека стигне ќе си земам и од кај нас секако. Фала ти.

InSides

lurker
21 февруари 2009
761
2.020
Го нарачав ова, ама додека стигне ќе си земам и од кај нас секако. Фала ти.

Ако планираш да ги користиш често цревата, може се исплати фен за топол воздух, нешто овакво:

Не сум го користел конкретниов, има и поефтини, ама муабетот е дека многу порамномерно ги собира цревата отколку запалка (отворен пламен). Исто така, отворен пламен може да остави изгореници на цревата ако се задржиш малку повеќе на едно место.

Со фенов крајниот изглед е многу попрофесионален.

Можеби можеш да користиш и "обичен" фен за коса, но ова има поголем фокус на топлина.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.773
4.497
Неготино
Ако планираш да ги користиш често цревата, може се исплати фен за топол воздух, нешто овакво:

Не сум го користел конкретниов, има и поефтини, ама муабетот е дека многу порамномерно ги собира цревата отколку запалка (отворен пламен). Исто така, отворен пламен може да остави изгореници на цревата ако се задржиш малку повеќе на едно место.

Со фенов крајниот изглед е многу попрофесионален.

Можеби можеш да користиш и "обичен" фен за коса, но ова има поголем фокус на топлина.
Сум со намера, ама не моментално, здравје за понатаму. Бидејќи чепкам и отварам и телефони во слободно време, сум со намера да си земам индустриско фенче.

15 септември 2012
1.161
1.300
Каде можам да најдам хидраулично масло тип HLP 32 ISO или еквивалентно (во оригинал: hydraulic fluid type: HLP 32 Iso or equivalent)?
Потребна ми е количина од 1 литар. Пожелно е фабрички запакувано пакување од 1 литар.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.773
4.497
Неготино

efto

hello world
19 април 2007
332
268
Каде можам да најдам кај нас USB Security Key, FIDO-1 or FIDO-2 certified?
Секоја информација е добредојдена, благодарам.

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.046
1.132
Куманово

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
Маски за iphone 16e низ скопје или онлајн, прашав ледиком немале

G4M3R

user
26 јуни 2012
1.081
1.380
Некој да препорача човек/фирма за 3д принт со кои имате искуство? На нет гледам има неколку фирми, но ме интересира дали од форумот некој принтал по нарачка.

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
297
192
Некој да препорача човек/фирма за 3д принт со кои имате искуство? На нет гледам има неколку фирми, но ме интересира дали од форумот некој принтал по нарачка.
Прашај го декомоте он збореше за такви раб мислам некаде

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.135
1.533
Скопје
Маски за iphone 16e низ скопје или онлајн, прашав ледиком немале
Прилично нов телефон е. Ќе стигнат за некоја недела по мобилариве. Побрзо и поевтино ќе завршиш работа со Temu мислам.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.727
3.868
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Барам кабел како од линков со должина од 30-60цм ама локално, не ми се чека од алија и тему:

Кај нас само од 1,5, 1,8 и 5м има. И дали ќе функционира екстерна 2,5 хдд кутија со кабел од 1,8м??
Пред 20 год имав сличен кабел од 30цм ама некои хдд-ја воопшто не работа а некој работеа и после некое време ги снемуваше скроз.
Со усб-ја немаш проблем.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно