this just show how much of a leap AMD has made in terms of IPC compared to Intel. The other thing is the power consumption and thermals. We have already seen in previous reports that the Intel Core i9-10900K is going to end up consuming as much power as the Ryzen Threadripper 3970X while offering 5% better performance than a Ryzen 9 3900X.
With all cores loaded up, the Intel Core i9-10900K would break the 300W power barrier which also shows the massive efficiency lead that Intel has lost to AMD over the years by producing their desktop parts on an aging 14nm process node while AMD has moved to 7nm and would soon be offering a more refined 7nm+ node on its newer Zen 3 core-based processors.
@psyside ептен ги мразиш интел, од душа глеам им се ситиш.
Ааааааа ок. Значи они будно го следат форумов и се натажуваат кога гледаат како овде ги троламе.Јок, само ги тролам :hay:
Ааааааа ок. Значи они будно го следат форумов и се натажуваат кога гледаат како овде ги троламе.
Ги заболе таквото.
Сеуште сум на мислење дека овој пат не се заинтересирани да се фајтаат со АМД.
Изгледа се фокусирани на други работи веќе.
Не знам, не верувам баш дека е така. Нешто друго е во прашање.Не може дури и да сакаат, каснат.
Ја мислев ќе почекаш да искочи новата генерација.И јас бев Intel fanboy бла бла бла ама не можи со 14nm+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Refresh да вадат нов во 2020та. Па се силат дека му клокал стабилно над 5 Ghz, а АДМ 4та исто ќе излегуваат оваа година. Па зедов Ryzen ко секој нормален во 2020та.
Земен е 3800x готово, не ми се чекаше до септември, октомври онаму за 4та генерација.Не знам, не верувам баш дека е така. Нешто друго е во прашање.
Ама кај да е, ќе дознаеме. Да не те чуди да баталат х86.
Ја мислев ќе почекаш да искочи новата генерација.
Зема 3800х?
Додека ја спремат нуклеарката ги ограбуваат. CometLake што ќе излегува оваа година знаеме и спецификации и се. В година ако биде нуклеарката тоа е доооолго време да го примат машки. АМД нека им продадат и термална паста за да не ги боли толку.Или Интел се тотално неспособни и пропаѓаат или спремаат нуклеарка од неколку стотини мегатони.
Ова второво повеќе ми изгледа веројатно. AMD нек се радуваат додека можат.
Додека ја спремат нуклеарката ги ограбуваат. CometLake што ќе излегува оваа година знаеме и спецификации и се. В година ако биде нуклеарката тоа е доооолго време да го примат машки. АМД нека им продадат и термална паста за да не ги боли толку.
Бесплатна достава
EXTRALINK CHAIR SWIVEL OFFICE, LIGHT GRAY
2.180,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Space Grey, BM24-X61
1.290,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CPU ARCTIC Freezer 36-S (SINGLE FAN) A-RGB WHITE Intel LGA1700, LGA1851/AMD AM5, AM4, ACFRE00199A
2.080,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM BROWN switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D3
7.380,00 ден
Бесплатна достава
CE SMART DESKTOP AIR CIRCULATION FAN XIAOMI, White, BPLDS10DM
6.120,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 24.5" BENQ XL2586X+ Zowie,Fast TN, 1ms, 600Hz DyAc™ 2, Wide, Full HD, 3xHDMI, DP,Headphone+Mic jack
61.500,00 ден