Misko6000
user
- 5 април 2015
- 1.131
- 1.005
нека си земе Winix, 0 проблеми со софтверОва е веќе дефинитивно до тебе. Те мрзат и заебаваат.
Sent from my ТЕЛЕФОН using Tapatalk
Sent from my Mi using Tapatalk
нека си земе Winix, 0 проблеми со софтверОва е веќе дефинитивно до тебе. Те мрзат и заебаваат.
Имам мерач за пм/влажност/температура.Батали ти пуканките. Ние барем знаеме колку ПМ е тоа чистото/нечистото. На диско топката најде декларираноннегде боите што точно значат у ПМ? Прашања јои ќе те мачат уште долго време
Може кога сакаш. Јас веќе сум го проверил, ама повели.Имам мерач за пм/влажност/температура.
Точно знам што се случува во просторијата. Би било интересно да се спореди со мерачот во жаомије. Да не излезе дека и мерењето им е по некој друг стандард![]()

Fail safe. Втор систем за контрола.Може кога сакаш. Јас веќе сум го проверил, ама повели.
Него диско топката што вика со боите? Најде некаде што им значат боите во реални вредности. Или купуваш уред кој нели е профи и ја брка сам работата, ама купуваш и уште неколку играчки за да знаеш дали ја брка работата
Аха. Значи купуваш играчка за да контролираш како работи dummy профи уред. Ооооууукееејјј. А играчката исто профи е, од 1000Еур сертифициран мерач, или од продавница за играчки за 10$?Fail safe. Втор систем за контрола.
Контрол фрик.![]()
Ти купуваш играчка што ако не ја сетираш не работи ко што треба, па дури и сетирана, не работи ко што треба (според писанија на темава).Аха. Значи купуваш играчка за да контролираш како работи dummy профи уред. Ооооууукееејјј. А играчката исто профи е, од 1000Еур сертифициран мерач, или од продавница за играчки за 10$?
И после јас сум збеснувал што сум барал да има обична апликација, и програмибилни функции![]()
Ти купуваш играчка што ако не ја сетираш не работи ко што треба, па дури и сетирана, не работи ко што треба (според писанија на темава).
Јас купувам уред што работи ко што треба ко ќе го извадиш од кутија. И го контролирам.
И пак да ти нацртам. Ти купуваш играчка, јас купувам уред што функционира.
Ако веќе расправаме за типот на филтерот, еве линк каде се наредени по категории на филтрација. Само имајте во предвид дека најјаките ултра, супер филтри имаат и свои слабости, и тоа пропусната моќ на филтерот е помала што е поголема категоријата и второ, брзината на трошење/запушување на филтерот е исто поголема кај повисока категорија. Така да не е ниту корисно да се оди кон што повисока, туку некој оптимум. Што е ХЕПА филтер ? - Прочистувач на воздух | WinixОсвен едниот другите не се HEPA. Лажат народ со EPA, JUPA, JUVA, MUVA и слично демек као HEPA... Исто ко што лажат народ со QLED шо нема допирна точка со OLED ниту во технологија ниту во квалитет на приказ.
Без здрааааво рокање да врти на максимум по саат-два во денот нема надеж.Еве ви мое мерење за Виникс, мислам дека позицијата моментално не е добра и елкава му пречи да си ја врши работата, ама сепак ова не е ок. На 60пм на ауто програма си вози у лер и вика топ ти е воздухот.
Ги читам последните неколку страни и не разбрав која е препораката, чиј софтвер не работи, шаоми ли веќе немаат хепа филтри, кој е тој диско кугла ...
Нема врска апликацијата со тоа. Командите ги добива самиот уред директно од Шаоми клаудот. Проблемот на спора реакција е што не репортира он се до клауд во реално време, туку на ХХ секунди или така нешто, па зависи и од оптеретеност на сервер моментална итн...На Mi 3C имам скоро исто наместено како @mdeni преку нивниот апп. Иам забележано дека малку бавно реагира на автоматизацијата сетирана во апп(преминува во мануал мод на 25 или 27 некогаш 30 истото важи и за премин од мануал во ауто), што и може е ок за да не биди премногу trigger happy. Или истово однсеување е поради што апп-от оди во слип па промена на тоа би го направило инстантно.
Не не, дефинитивно тебе те мрзат. Те имаат фатено на заб. Кај мене е наместено Македонија, користи ЕУ сервер у Немачка, и работи се како треба (добро за ептен финта опциите мора со модната апликација пошто тие се достапни само за Чајна регион). Проблемот со Чајна регион е што знае да скока автоматизации и да заглавуе понекад, пошто е пребукиран најверојатно. Иначе досега со ниеден уред од Шаоми не сум имал проблем да го поврзам со Вифи, дали преку Шаоми или Самсунг или ЛГ Андроид телефон, можда дека имам и Шаоми рутер па ептен се сакаат. Мада и на Хаваито од телеком се идеше подмачкано... Абе кинез со кинез изгледа до тоа ќе да е.Скоро се од ximo не работи како што треба без 241 сетинг да се смени кај телефони пример, кај air purifier pro морав на china регион да се ставам, и 6 пати рестарт да направам за да се врзе, ама сега работи ок со исклучок на тоа што некогаш рандом многу споро менува отчитување без разлика дали сум отворил прозор, кинески работи.
Профи уред што би рекол еден член овде, кој знае да си ја брка работата... Или не?Еве ви мое мерење за Виникс, мислам дека позицијата моментално не е добра и елкава му пречи да си ја врши работата, ама сепак ова не е ок. На 60пм на ауто програма си вози у лер и вика топ ти е воздухот.
Иде како што треба? Дај апликација, каде се симнува?Инсталирав апликација од марв и сега вака на проба работи како што јас сакам.
Условите се
Ако е под 10 оди на ауто
Ако е од 12 до 18 оди на 8 брзина (некоја средна)
Ако е над 20 оди на најголема брзина.
Баш ќе пишам, ама ОВА е тоа. Секако smooth рампинг би било уште подобро ама и вака е океј. Најважното ми е над 20 да летне на максимум и толку. Поготово за зимски услови.
Ај баш ќе видиме како ќе оди деновиве. Зааааатоа марв се фали, а јас не можам да се снајдам. Ми фалел тој сетинг "set favourite level".
Сега имам 1 резервен филтер и ќе го шибнам внатре за периодов на горење ѓубре и труење луѓе со греење на дрва да е во најдобра можна форма!
Не не, дефинитивно тебе те мрзат. Те имаат фатено на заб. Кај мене е наместено Македонија, користи ЕУ сервер у Немачка, и работи се како треба (добро за ептен финта опциите мора со модната апликација пошто тие се достапни само за Чајна регион). Проблемот со Чајна регион е што знае да скока автоматизации и да заглавуе понекад, пошто е пребукиран најверојатно. Иначе досега со ниеден уред од Шаоми не сум имал проблем да го поврзам со Вифи, дали преку Шаоми или Самсунг или ЛГ Андроид телефон, можда дека имам и Шаоми рутер па ептен се сакаат. Мада и на Хаваито од телеком се идеше подмачкано... Абе кинез со кинез изгледа до тоа ќе да е.
Мислењето е автоматски споено:
Профи уред што би рекол еден член овде, кој знае да си ја брка работата... Или не?
Околу оваа проблематика се спремам нова тема да отворам. Филтрите си работат одлично многу повеќе од фабричкото предложено.Мене пред 3 дена ми дојде на “0%’’ , но и понатаму чисти исто како и пред тоа. Ми се чини дека Шаоми (а веројано и другите) мери време на работење на апаратот и врз основа на тоа го намалува процентот, со оглед да нема ефтин и лесен начин на оценување на истрошеност на било кој филтер.
Бесплатна достава
USB Flash Drive 3.2 Gen1 32GB INTENSO TWIST LINE, USB-A&USB-C, 3539480
570,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V1 ULTRA 8K Polling Rate 75%, HS, RGB, Keychron Silk POM BROWN switch, OSA PBT, Black, w/knob, V1U-D3
7.380,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C3 PRO 8K TKL QMK/VIA RGB HS Keychron Super Red switch, Black , C3PX-H1
4.030,00 ден
Бесплатна достава
BAG EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BAG 51X20X33CM - KM05 COSMETIC BAG, LIGHT GREY
1.970,00 ден
Бесплатна достава
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED FABRIC, 120KG MAX, Black, CF-9010051-WW
17.220,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN, Low-Noise PWM, 2000 RPM Max, BLACK, ACFAN00348A
740,00 ден