deni.mitev
Practice makes perfect
- 7 октомври 2014
- 1.024
- 1.023
Ако продава некој од тие 2 евра , ја би купил колку има толку.
Цена?Долари пуштени прошлава недела. Ги има доста.
Ваков фалсификат е правен од дете од прво одделение, пошто онака да лепиш пари тоа е тој капацитет. Ако ваков финален производ поминал во Банка или менувачница, тој што ги примил париве нека се самоубие.Долари пуштени прошлава недела. Ги има доста.
Погледнете го атачментот 114232Погледнете го атачментот 114233
Ова е дека така се сликани за да се долови моментот, на прв поглед/допир лепенка е цела.Ваков фалсификат е правен од дете од прво одделение, пошто онака да лепиш пари тоа е тој капацитет. Ако ваков финален производ поминал во Банка или менувачница, тој што ги примил париве нека се самоубие.
Долари пуштени прошлава недела. Ги има доста.
Погледнете го атачментот 114232Погледнете го атачментот 114233Ја
Долари пуштени прошлава недела. Ги има доста.
Погледнете го атачментот 114232Погледнете го атачментот 114233Ја
Ја незнам кај може да помине ваква копијаДолари пуштени прошлава недела. Ги има доста.
Погледнете го атачментот 114232Погледнете го атачментот 114233
Ја за ова зборев пред година/две па ме дупеа тука, смешно им беше за 2 евра монетиНа тема фалсификувани евра, уловија некој кој фалсификувал монети од 2 евра :
Јас некни во Грција во Public во Космос, купив vinyl плоча од 32 евра, платив 22 евра во монети од 2 евра и една банкнота од 10 евра.
Можеби затоа многу чудно ме погледнаа на каса. Касиерката со парите замина некаде на 2 минути и се врати. А монетите ми ги вратија на патарина, пошто платив со банкнота од 50 евра и ми врати 48 евра во монети од 2 евра
Централната косовска банка во изминатава година и пол повлекла од оптек околу 2,5 милиони парчиња ковани пари со апоени од 2 евра, чија вкупна вредност е пет милиони евра. Проверката покажала дека дел од нив се фалсификувани.Епа кога прв пат нашите дојдоа до инфо дека имаат фејк монети, скоро сите им беа од патарини, собрани низ годиниве.
Не памтам проценти ама некоја луда бројка имаше, како 90+% да беа фејкови од сите 2 евра монети што ги пратиле на тестирање.
Централната косовска банка во изминатава година и пол повлекла од оптек околу 2,5 милиони парчиња ковани пари со апоени од 2 евра, чија вкупна вредност е пет милиони евра. Проверката покажала дека дел од нив се фалсификувани.
Реалната слика х10 од ова не успеале да фатат којзнае колку вили во Шпанија монетиве исплатиле и по некоја М5ца
Фалц кованици - 2 евра. Според (сеуште неофицијални) изјави, во милионски суми само од кај нас (зошто неаме ни една опција за проверка на вакви пари - иста грамажа се). Дански/Германски/Австриски евра.
Во промет со години (најверојатно околу 10 години). Тек сега во 2022 кога доаѓаат на вистинска проверка од страни субјекти, се детектира дека се фалсификат. На 10 монети 8 се фалц (просечно, според тоа што слушнав). Што значи, големи се шансите доколку имате дома или во вас 2 евра железни да се фејкови. Посебно пазете ако ви враќаат вакви на патарини (од комшии) или за кафе пијачка и слично од бензиски.
Погледнете го атачментот 113431Погледнете го атачментот 113432Погледнете го атачментот 113433Погледнете го атачментот 113434
Освен продавање на големо, пр. 1000 евра во монети за 500 евра легални пари, на кој начин друг ќе ги исперат? Изгледа ќе треба макотрпна работа за од монетите да купиш вила во Шпанија, не ќе да е така едноставно.Централната косовска банка во изминатава година и пол повлекла од оптек околу 2,5 милиони парчиња ковани пари со апоени од 2 евра, чија вкупна вредност е пет милиони евра. Проверката покажала дека дел од нив се фалсификувани.
Реалната слика х10 од ова не успеале да фатат којзнае колку вили во Шпанија монетиве исплатиле и по некоја М5ца
Освен продавање на големо, пр. 1000 евра во монети за 500 евра легални пари, на кој начин друг ќе ги исперат? Изгледа ќе треба макотрпна работа за од монетите да купиш вила во Шпанија, не ќе да е така едноставно.