dreamson
hello world
- 8 ноември 2009
- 326
- 690
Кога веќе сме кај гумите и практичноста за возење, особено за низ град или асфалт, овој велосипед доаѓа фабрички со гуми schwalbe johnny watts.@dreamson Точакот е перверзија, супер цена за профи точак, јас сум во потрага активно по она што ми треба и во изминативе месеци испробав еден куп точаци, исчитав еден куп работи за точациве и имам точна слика што ми треба. Она што кај твојт единствено не ми се свиѓа што има дебели гуми со крампони и не го прави точак за град, туку за нешто повеќе од тоа, планинарење и такви егзибиции, за што јас сугурно нема да го користам.
За точак за град требаат мазни гуми и пошироко седиште.
Овие гуми се идеални за низ град, и таков тип на возење, не се осеќа ама буквално никаков отпор или нешто кое би пречело за возење со вакви услови.
Зборуваме за нешто кое е лесно променливо, дали било за гуми или седиште.
Она што е најважно кога се купува велосипед, е каква опрема има на него.
Овој велосипед на ново кошта 5000 евра, и не е за споредба со многу други што ги кажуваат тука.
Рамот на овој јас што го нудам е големина Л или 48 см со 29ка тркала, не дека ми се продава, бидејќи е перверзија точак, и затоа и никаде го немам огласено.
Но ако некој сака, вака само овде на форумов го имам понудено, бидејќи имам два е-бајка, и ми испаѓа како да ми е вишок.