Koristam melo 3 i sakam da pocnam so rebuidable dali e podobro i dali podolgo trat greciteSeprent mini sakam da zemam , kakvi greci treba da ne znajs
Znam ama nemozam nasekoe da poracvam greaci dali tie se potrajni motanite ?На тој сам си ги моташ грејачите.
Seprent mini sakam da zemam , kakvi greci treba da ne znajs
Znam ama nemozam nasekoe da poracvam greaci dali tie se potrajni motanite ?
A kolku vreme traat otprilika??0.3 ohm sakam ..a mtl i dtl neznam so znaci sry
Pa sega koristam melo 3 so gotovi greaci na 0.3 ...На 0.3 недела дена највеќе. Мислам дека ти е опасна комбинација ова. За 0.3 значи директно со плуќа усисаваш.
Не се тоа заебанции туку финеси кои мора да се запазат и испочитуваат да не би во иднина дошло до несакано враќање кон смрделките...Јеботе коку заебанции да му се одмили на човек и цигара и све![]()
Koristam melo 3 mini i mod i tank ..ne mi e mnogu jak greaco mi e taman mozam i 0.5 ama ponisko ne ni sakam znaci najnisko 0.5 ..prasanjeto mi bese drugo znaci kakva zica da zemam za serpent mini tank i kolku vreme bi trael eden greac od 0.5ohm na toj tank?Добре дојде, @Zuber.
Ова е разликата меѓу усно и дробно. Ти можеби користиш 0,3 омски грејач, но дали ти одговара и дали сакаш да продолжиш да го користиш? Ако да, тогаш си за дробно. Ако не (ако ти е премногу жешко/јако/интензивно) можеби ти треба усно. Во тој случај, кажи, но продолжуваме со тоа дека сакаш дробно.
@ARMac ти даде добра почетна препорака, ова е мојата (жицата е на граница меѓу усно и дробно, повеќе да го видиш алатот што ќе ти треба, значи се` освен жицата).
Важи истото спомнато таму и за мод, ти треба мод со најмалку две батерии. Кој мод го имаш сега?
И течноста треба да биде со најмалку 70% ВГ.
За атомизер (танк), не би знаел кој за дробно, изјасни се дали со сигурност сакаш дробно, па се надевам дека колегите ќе ти препорачаат. Потоа на Јутјуб бараш rebuild _името на атомизерот_ и најчесто ќе најдеш видео. Не ми текнува на некое генеричко (општо) видео за мотање, но многу е лесно. Можеби ова, иако кај секој атомизер може да има разлики во геометријата (каде одат ногичките), но ова е основата. Ако имаш добар мод, не ти треба омметар.
Fala ti mnКолку што знам, Мело 3 е само танк, не постои мод, а често го продаваат во комплет со повеќе различни модови. Но добро, ако ти работи.
Жиците, тие што ти ги препорачаа погоре ми изгледаат добри ко за Серпент Мини. Било која од нив.
Грејачот од вакви дебели жици ќе трае многу долго, со месеци, да не речам со години. Многу побрзо ќе се извалка/запуши/нагори памукот, а грејачот само ќе фати наслаги од аромата што можат да се исчистат со сувогор (dry burn).
Тоа ќе ти биде и единственото одржување, сувогор и замена на памук. На колку време? Од еднаш неделно до еднаш месечно, во зависност од начинот (зачестеноста) на користење и од течноста (дали валка грејач).
Нормално, во прво време веројатно ќе пробуваш повеќе различни варијанти додека не ја најдеш таа што ти одговара (поголем/помал грејач, помалку/повеќе памук, позиција и така натаму), но кога ќе најдеш ќе биде smooth ride.
Еве ти две видеа како местат грејач на него, многу го тупат, 2 минути работа е.
Добре дојде, @Zuber.
Ова е разликата меѓу усно и дробно. Ти можеби користиш 0,3 омски грејач, но дали ти одговара и дали сакаш да продолжиш да го користиш? Ако да, тогаш си за дробно. Ако не (ако ти е премногу жешко/јако/интензивно) можеби ти треба усно. Во тој случај, кажи, но продолжуваме со тоа дека сакаш дробно.
@ARMac ти даде добра почетна препорака, ова е мојата (жицата е на граница меѓу усно и дробно, повеќе да го видиш алатот што ќе ти треба, значи се` освен жицата).
Важи истото спомнато таму и за мод, ти треба мод со најмалку две батерии. Кој мод го имаш сега?
И течноста треба да биде со најмалку 70% ВГ.
За атомизер (танк), не би знаел кој за дробно, изјасни се дали со сигурност сакаш дробно, па се надевам дека колегите ќе ти препорачаат. Потоа на Јутјуб бараш rebuild _името на атомизерот_ и најчесто ќе најдеш видео. Не ми текнува на некое генеричко (општо) видео за мотање, но многу е лесно. Можеби ова, иако кај секој атомизер може да има разлики во геометријата (каде одат ногичките), но ова е основата. Ако имаш добар мод, не ти треба омметар.
зошто мора да биде 70вг ... на рта ?
ја земав рта но сакам 70пг да биде.
NB STAND MANHATTAN 10"-15" foldable 5 levels, 462129
1.290,00 ден
MOUSE WIRELESS USB XIAOMI COMFORT EDITION, 2.4GHz, BLACK, XMWXSB04YM
760,00 ден
CAR POWER VOLTAGE CONVERTER EXTRALINK OPIM-600W 12V>230V, 600W, w/USB
2.410,00 ден
MB 1851 Z890 ASUS ROG MAXIMUS Z890 APEX, 4xDDR5 9600MHz(OC), 2xPCIex16 5.0, 1xPCIex4, 1xPCIex1, 4xM.2, 4xSATAIII, DP, 5GbE LAN, 90MB1IP0-M0EAY0
39.310,00 ден
NB 2-SCREEN MONITOR 13.3" EXTRALINK S350, IPS FULLHD
21.850,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC ULTIMATE PerformanceMX-7 (8g) TC: 4.2 W / mk ACTCP00091A
610,00 ден