Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

(ecig) Mi treba pomos. Rta tank

Zuber

read-only
31 март 2018
18
3
Изменето од модератор:

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Seprent mini sakam da zemam , kakvi greci treba da ne znajs

Добредојде, прочитај го индексот има се убаво објаснето.

Најважно, на колку ома сакаш да го требаш, зависно од тоа зимаш соодветен AWG на кантал а1 или NiChrome. Ќе ти треба и органски памук.
Сакаш МТЛ или ДТЛ

Znam ama nemozam nasekoe da poracvam greaci dali tie se potrajni motanite ?

Порачуваш жица, можеш и готови намотани грејачи има од пакување по 50 не се скапи како и да идеш.

Zuber

read-only
31 март 2018
18
3
Добредојде, прочитај го индексот има се убаво објаснето.

Најважно, на колку ома сакаш да го требаш, зависно од тоа зимаш соодветен AWG на кантал а1 или NiChrome. Ќе ти треба и органски памук.
Сакаш МТЛ или ДТЛ
0.3 ohm sakam ..a mtl i dtl neznam so znaci sry

krema

OG
24 јуни 2009
15.709
15.802
youtu.be
0.3 ти е за D2L(DTL).
Еден грејач може да трае со месеци.
Да не измешаме баби и жаби, мислев за RBA варијанта, а за готови глави да, како што спомна членот над мене.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Мораш да прочиташ да се стекнеш со знаење. Ти постирав линк.

Готови греачи и греачи што се мотаат како на тој RTA се различни работи. Технички, да тој од мело ти е 0.3 ома ама кога моташ 0.3 испаѓа друго.

Еве ти жица со нејзе за 0.3 ома ти требаат 5 намотки со 1.3мм дијаметар (внатрешен). Користи го калкулаторот за отприлика да добиеш колку намотки треба за колку ома.

Coil wrapping | Steam Engine | free vaping calculators

Ако не ти се прави тоа, земи готови мотани коили како на пример овие:

$1.80 Authentic MKWS Kanthal A1 Clapton Pre-Coiled Wire (10-Pack) - 24 + 32 AWG / 0.5mm + 0.2mm dia. / 0.45ohm at FastTech - Worldwide Free Shipping
можда ова
$1.15 Authentic MKWS N80 Pre-Coiled Resistance Wire for RBA Atomizers (10-Pack) 10-pack - 22 AWG / 0.6mm dia. / 0.35ohm at FastTech - Worldwide Free Shipping

или какви и да сакаш да користиш. Јас до толку можам да ти помогнам пошто користам од 1.3 до 1.7 ома коили за МТЛ, тоа е скроз друга сфера.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Добре дојде, @Zuber.

Ова е разликата меѓу усно и дробно. Ти можеби користиш 0,3 омски грејач, но дали ти одговара и дали сакаш да продолжиш да го користиш? Ако да, тогаш си за дробно. Ако не (ако ти е премногу жешко/јако/интензивно) можеби ти треба усно. Во тој случај, кажи, но продолжуваме со тоа дека сакаш дробно.

@ARMac ти даде добра почетна препорака, ова е мојата (жицата е на граница меѓу усно и дробно, повеќе да го видиш алатот што ќе ти треба, значи се` освен жицата).

Важи истото спомнато таму и за мод, ти треба мод со најмалку две батерии. Кој мод го имаш сега?

И течноста треба да биде со најмалку 70% ВГ.

За атомизер (танк), не би знаел кој за дробно, изјасни се дали со сигурност сакаш дробно, па се надевам дека колегите ќе ти препорачаат. Потоа на Јутјуб бараш rebuild _името на атомизерот_ и најчесто ќе најдеш видео. Не ми текнува на некое генеричко (општо) видео за мотање, но многу е лесно. Можеби ова, иако кај секој атомизер може да има разлики во геометријата (каде одат ногичките), но ова е основата. Ако имаш добар мод, не ти треба омметар.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.278
11.752
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Јеботе коку заебанции да му се одмили на човек и цигара и све :D

7n00dle7

Баниран/a
26 февруари 2012
566
360
Скопје
Јеботе коку заебанции да му се одмили на човек и цигара и све :D
Не се тоа заебанции туку финеси кои мора да се запазат и испочитуваат да не би во иднина дошло до несакано враќање кон смрделките...

Zuber

read-only
31 март 2018
18
3
Добре дојде, @Zuber.

Ова е разликата меѓу усно и дробно. Ти можеби користиш 0,3 омски грејач, но дали ти одговара и дали сакаш да продолжиш да го користиш? Ако да, тогаш си за дробно. Ако не (ако ти е премногу жешко/јако/интензивно) можеби ти треба усно. Во тој случај, кажи, но продолжуваме со тоа дека сакаш дробно.

@ARMac ти даде добра почетна препорака, ова е мојата (жицата е на граница меѓу усно и дробно, повеќе да го видиш алатот што ќе ти треба, значи се` освен жицата).

Важи истото спомнато таму и за мод, ти треба мод со најмалку две батерии. Кој мод го имаш сега?

За атомизер (танк), не би знаел кој за дробно, изјасни се дали со сигурност сакаш дробно, па се надевам дека колегите ќе ти препорачаат. Потоа на Јутјуб бараш rebuild _името на атомизерот_ и најчесто ќе најдеш видео. Не ми текнува на некое генеричко (општо) видео за мотање, но многу е лесно. Можеби ова, иако кај секој атомизер може да има разлики во геометријата (каде одат ногичките), но ова е основата. Ако имаш добар мод, не ти треба омметар.
Koristam melo 3 mini i mod i tank ..ne mi e mnogu jak greaco mi e taman mozam i 0.5 ama ponisko ne ni sakam znaci najnisko 0.5 ..prasanjeto mi bese drugo znaci kakva zica da zemam za serpent mini tank i kolku vreme bi trael eden greac od 0.5ohm na toj tank?

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Колку што знам, Мело 3 е само танк, не постои мод, а често го продаваат во комплет со повеќе различни модови. Но добро, ако ти работи.

Жиците, тие што ти ги препорачаа погоре ми изгледаат добри ко за Серпент Мини. Било која од нив.

Грејачот од вакви дебели жици ќе трае многу долго, со месеци, да не речам со години. Многу побрзо ќе се извалка/запуши/нагори памукот, а грејачот само ќе фати наслаги од аромата што можат да се исчистат со сувогор (dry burn).

Тоа ќе ти биде и единственото одржување, сувогор и замена на памук. На колку време? Од еднаш неделно до еднаш месечно, во зависност од начинот (зачестеноста) на користење и од течноста (дали валка грејач).

Нормално, во прво време веројатно ќе пробуваш повеќе различни варијанти додека не ја најдеш таа што ти одговара (поголем/помал грејач, помалку/повеќе памук, позиција и така натаму), но кога ќе најдеш ќе биде smooth ride. :)

Еве ти две видеа како местат грејач на него, многу го тупат, 2 минути работа е.

Zuber

read-only
31 март 2018
18
3
Колку што знам, Мело 3 е само танк, не постои мод, а често го продаваат во комплет со повеќе различни модови. Но добро, ако ти работи.

Жиците, тие што ти ги препорачаа погоре ми изгледаат добри ко за Серпент Мини. Било која од нив.

Грејачот од вакви дебели жици ќе трае многу долго, со месеци, да не речам со години. Многу побрзо ќе се извалка/запуши/нагори памукот, а грејачот само ќе фати наслаги од аромата што можат да се исчистат со сувогор (dry burn).

Тоа ќе ти биде и единственото одржување, сувогор и замена на памук. На колку време? Од еднаш неделно до еднаш месечно, во зависност од начинот (зачестеноста) на користење и од течноста (дали валка грејач).

Нормално, во прво време веројатно ќе пробуваш повеќе различни варијанти додека не ја најдеш таа што ти одговара (поголем/помал грејач, помалку/повеќе памук, позиција и така натаму), но кога ќе најдеш ќе биде smooth ride. :)

Еве ти две видеа како местат грејач на него, многу го тупат, 2 минути работа е.
Fala ti mn

mariio

read-only
22 октомври 2009
22
3
Добре дојде, @Zuber.

зошто мора да биде 70вг ... на рта ?
ја земав рта но сакам 70пг да биде.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
зошто мора да биде 70вг ... на рта ?
ја земав рта но сакам 70пг да биде.

Може да биде 70ПГ на РТА за усно, на пример постарите кајфуни (3-јка, Лајт и слично) со многу тесни канали за течност, инаку не ќе можеш да ги затнеш и ќе ти протекува.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно