Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Цена на ел. енергија, обновливи решенија, конзервација

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.818
5.525
sonoff relay burn - Google Suche

Ако мислиш дека ова мало реленце нема проблем да напојува греач тогаш терај
Кај мене како реков 16А Shelly1pm, тера без проблем еве скоро месец дена, без прегревање и слично. За Соноф не знам, ама генерално не им верувам на кинезиве. Во било кој случај за подолготрајно и јас ќе турам контактор, да не му ја мислам и тестирам издржливостаа воопшто.

Sent from my Телефон using Tapatalk

nikola_bb

hello world
14 август 2009
402
123
Кај мене како реков 16А Shelly1pm, тера без проблем еве скоро месец дена, без прегревање и слично. За Соноф не знам, ама генерално не им верувам на кинезиве. Во било кој случај за подолготрајно и јас ќе турам контактор, да не му ја мислам и тестирам издржливостаа воопшто.

Sent from my Телефон using Tapatalk
Shelly-то треба да е подобро, ама некако не верувам во толку минијатурни реленца. Евентуално можеби некое Solid state relay, мада добар бренд мислам дека би бил поскап од контактор.

• ми се допаѓа
Реакции: marv

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Апсолутно неопходено е ова? Ратирано е за 3500w свичево од sonoff.
Кога би се прашувал јас, апсолутно не е неопходно.
Првично уредот е деклариран со 15А и максимално оптеретување од 3,5 KW.
Не знам како е дизајниран уредот, но верувам дека релето кое што е во самиот уред можеби има скроз друга намена, а прекинувањето е решено на друг начин, па и од тие причини е декларирано за поголема моќност.
И не се врзувајте за големината на елементите. Порано еден процесор од 100 MHz беше големина колку паштета, сега е колку четвртина нокт.
Доколку ти е шубе. стави контактор.
Ефтини контактори, осигурачи и пропратен материјал има во ЛИРА, на промоција...заостаната роба еден куп. Се наоѓа позади Веро - Тафталиџе.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.096
6.040
За бојлер решението е или солар, или со топлинска пумпа. Реалното решение. Ама со бигоров се се упропастува многу брзо и е дисутабилно колку вреди. Инаку ова ми делува прекрасно за наше поднебје, ако неможе солар.

stefan_off

lurker
29 октомври 2009
508
392
Радовиш
stefan_off's setup  
Processor & Cooler
Intel i7 7700K
Motherboard
Eurocom Torando F5
Storage
Samsung 960 Evo 256Gb m.2; Intel 660P 1Tb m.2; Seagate 2Tb 2,5inc 5400RPM
PSU
230W brick
RAM
16Gb DDR4 2x8Gb Kingston @2400mhz
Video card
MXM nVidia GTX 1070 8gb
Mouse
Logitech MX Master 2S
Keyboard
Logitech K520
Monitor
Benq BL3200PT 32`
OS
Win 10 64bit
Јас сум од Радовиш и кај нас преку 50 % од куќите во градот имаат соларти бојлери претежно од отворен систем. Но кај нас водата е релативно ок и нема бигор па нема некој проблем. Јас имам кинески соларен бојлер со отворен систем и 200л резервар на кровот и веќе 5 години си работи ок. Од крајот на април па до почетокот на октомври 99% од потребите за топла вода ми се задоволени.
Инвестицијате ми беше негде 22-25к ден. но тогаш имаше и субвенции па од државата зедово 6000 ден назад.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно