Компјутерски делови се 5% со години наназад, спомнато тука неколку пати.За процесор и матична од Computer Universe 18% царина треба да платам?
SSDто мислам 5% го напраја....само напојувањето остана 18%SSD/Напојување 18%
Да 5% е SSD, само напојувањето е 18% само неможам да го најдам во листата.SSDто мислам 5% го напраја....само напојувањето остана 18%
Максимум уште 100+ евра, не е страшно ако е со обична пошта. Сепак, сподели искуство кога ќе стигне.Нарачав nvidia shield pro преку амазон.де
Погледнете го атачментот 123245
Што мислите, колку би ме испердашиле царина?
Ако е само за онлајн нарачки, не можеш да го нарачаш за да го подигнеш од продавница.Дали некој има нарачувано online од Plaisio?
Сакам да земам Ryzen 9 7950x3D, па ме интересира дали некој до сега има резервирано хардвер преку телефон / платено online и подигнато од продавница.
Не стига ова Чика, ми направија рефундација. Најеверојатно некоја нивна грешка со интернационални пратки.Максимум уште 100+ евра, не е страшно ако е со обична пошта. Сепак, сподели искуство кога ќе стигне.
Reason for refund: Shipping address is undeliverableАко има батерии во даљинското, дупат работа. Мене ми вратија еден стик.Не стига ова Чика, ми направија рефундација. Најеверојатно некоја нивна грешка со интернационални пратки.
Reason for refund: Shipping address is undeliverable
Можеби и боље што не стигна, ќе го чекам најновиот модел и ќе го нарачам преку други води да ми го донесат..
Едно прашање - не можам да најдам колку е царина за дрон. И дали е само царина или и ДДВ?
Сакам да купам дрон од Солун, меѓутоа не знам дали да го отпакувам, па така да пробам или да си терам регуларно, неотпакуван во гепек. Не ми се фрла кутијата, сакам да ја имам, плус може ќе се најде за препродажба понатаму.
Стави ја кутијата во ранец или куфер и нема да се замараат. Јас на Аеродром имам поминато со кутија од Sony mirorless апарат во carry on bag.. а не па на Евзони/Богородица да поминеш.
Уште поубаво е во багаж да го стави кај што е облеката.Не ти е лоша идејата за во ранец.
И да досадуваат - мислев да им кажам дека си ја носам заради транспорт на дронот (немам ранец, торбичка...).
Знам дека е 2 години покасно, ама како помина со оваа фирма? Сакам лаптоп да нарачам од Леново, демек 70 долари е ДХЛ шипинг преку нив но не знам што е како е.Здраво, искуства за царинење слушалки купени преку myUS? Фала
Знам дека е 2 години покасно, ама како помина со оваа фирма? Сакам лаптоп да нарачам од Леново, демек 70 долари е ДХЛ шипинг преку нив но не знам што е како е.Здраво, искуства за царинење слушалки купени преку myUS? Фала
Знам дека е 2 години покасно, ама како помина со оваа фирма? Сакам лаптоп да нарачам од Леново, демек 70 долари е ДХЛ шипинг преку нив но не знам што е како е.
Мислењето е автоматски споено:
Знам дека е 2 години покасно, ама како помина со оваа фирма? Сакам лаптоп да нарачам од Леново, демек 70 долари е ДХЛ шипинг преку нив но не знам што е како е.
Ај што е 2 години покасно, па и двапати праша.Знам дека е 2 години покасно, ама како помина со оваа фирма? Сакам лаптоп да нарачам од Леново, демек 70 долари е ДХЛ шипинг преку нив но не знам што е како е.
Ај што е 2 години покасно, па и двапати праша, па и двапати му одговориАј што е 2 години покасно, па и двапати праша.
Ај што е 2 години покасно, па и двапати праша.
![]()
![]()
![]()
Ај што е 2 години покасно, па и двапати праша, па и двапати му одговориАј што е 2 години покасно, па и двапати праша.
![]()
![]()
![]()
Тоа администрација ќе одговори, два пати ПОСТ риквестот им поминува.Ај што е 2 години покасно, па и двапати праша.
![]()
![]()
![]()
Ако искористе ова, иксуство да кажишЈа најдов оваа компанија која со чешка пошта има пониска цена од Германија до Македонија во однос на тежината и големината на пратката:Package Forwarding from China, Hong Kong, Czech Republic, Germany & UK
Ќе ти израчунаат само 18% ДДВ и плус уште некои 200+ денари, ако цела сума со вклучен шипинг ти е под 90 евра. А за убрзување тешка работа, ама дај си шанса ако сакаш.Здраво, ако може совет - имам пратка од iHerb моментално на царина, прв пат ми се случува ова ама добро пратката беше 77.64€, ама малку не ми е јасно, нели од 45€ до 90€ се плаќаше само ДДВ? Дали ќе биде ослободена од царинење или можат да ми наплатат и царински давачки?
Колку е ДДВ на суплементи и колку време ги држат на царина праткиве, дали можам некако да ја убрзам работата ако им пишам мејл или ги побарам телефонски пред они мене да ме бараат?
Фала!
Погледнете го атачментот 129902
PHONE MOBILE PROTECTION CASE Roskilde ICON MagSafe for iPhone 17 Pro Max,ROK9ICBL6659
450,00 ден
NET ROUTER WIRELESS DUAL BAND AC1200 4G LTE CUDY LT500D, w/4 antennas, 1x WAN/LAN port, 3x LAN ports, LT500D
3.950,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C2 Pro 8K QMK RGB, Full Size, Super Brown switch, C2PX-M3
4.640,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден
MOUSE WIRELESS CORSAIR Scimitar Elite SE RGB Gaming MOBA/MMO (16 buttons), 2.4Ghz & BT, White, CH-9314011-WW
9.250,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), White, 910-007365
9.950,00 ден