Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Барам сервисер на ПЦ кој доаѓа дома

draganamon

lurker
24 јануари 2016
702
915
Skopje
draganamon's setup  
Processor & Cooler
i7-12700H
Storage
2 x 1TB SSD
RAM
32gb DDR5
Case
XPS 17
Mouse
Logitech 502
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
Logitech G51 5.1 & Creative Sound Blaster X-Fi 5.1
Monitor
Dell U2419H
OS
Windows 11

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.962
6.055
Skopje
Тие што се на работа или се надвор од Скопје, како да ја дадат понудената помош? Јас на пример не сум во можност да дојдам вечер, а сакам да донирам 1000 ден.

tomi

Sensei Модератор
16 април 2007
9.876
3.884
Скопје
Сите оние кој не се во можност да дојдат ќе се договориме деноввие на кој начин да собереме средства, ова е вака малце поитно да помогнеме во прв момент

GoCe_

hello world
18 ноември 2007
291
301
Дури на човек мило да му биде шо е дел од заедницава :) алал ви курац на сите,
сметајте ме и мене, пуштете трансакциска кога ке има или утре сум у ск од 11 до 2, ако може ќе дадам на рака.

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Дали има некој и јас можам утре да се најдеме да дадам пари . Можам да дојдам до било каде у ск не е проблем . Само ако може да се најави од денес пошто гледам доста и утре можат па дали може утре да се најде локација . Или @Astro ако можеш утре у било кое време да ми кажеш каде да ти донесам пари.

smole

poweruser
18 април 2007
3.901
4.582
Јас не сум во МК уште некое време по трансакциска ќе пратам пари ако е токенот со мене, ако не е одма штом се вратам.

Ако мора у кеш пишете, ќе најдам начин.

cakii

hello world
23 февруари 2011
397
731
Ќе ве замолам да ми пуштите трансакциска кога ќе ја отворите за да донирам бидејќи не сум во Македонија. Доколку работата е многу итна ќе го замолам @Astro или било кој друг што е запознаен со ситуацијата да ми пушти ПП и ќе ја организирам сестра ми да донесе средства било каде во Скопје или некој да ги подигне од Ново Лисиче.

Ајде како и секогаш да ја покажеме хуманоста на форумот!

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.185
16.293
Да не сте уште таму?
Не сме брат :)

Значи на сите да ви кажам, почната е процедура за отварање на сметка во банка.
Сметката треба да биде наскоро отворена, ќе ви кажам кога ќе биде и ќе ја објавам.

Меѓутоа, додека да се случи тоа, кој е во можност да даде кеш на рака кај мене или Томи би било добро за да подмириме веднаш дел од итните потреби. Денес се врачи одредена помош и во интерес на дискретноста на работава повеќе нема да споделувам детали тука јавно. Да ги легнам децава за пола саат па ќе отворам приватна група, ќе ги ставам таму тие што сакаат непосредно да помогнат и во организација и во испорака.
Штом биде спремна сметката ќе ја објавиме тука и очекуваме дека директно на сметката ќе ги добиеме грото од сретствата. На некој шеруван Google Docs ќе има преглед на собрани сретства како и потрошени.

Ви благодариме на сите за хуманоста и ангажираноста. Сите придонесувате со својот пример да се врати вербата во човештвото и добродушноста на нацијата. Има надеж дека еден ден ќе не биде, да бидеме дел од оние најхрабрите кои ќе го започнат процесот и да бидеме пример како и други да не следат за многуте вакви случаи во земјава.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.185
16.293
Можда сте пишале ама не сум видел. Дечкото нема трансакциска? Нели р мандатори сеа тоа?

Веројатно има, но тие пари ќе се даночат и не можеме да го менаџираме на тој начин трошењето, затоа ќе употребиме специјална сметка за вакви намени. ;)

skullmonkey

poweruser
25 април 2007
4.503
3.454
Скопје
www.gorast.com
Веројатно има, но тие пари ќе се даночат и не можеме да го менаџираме на тој начин трошењето, затоа ќе употребиме специјална сметка за вакви намени. ;)
Зошто би се даночеле парите? Јас кога и префрлам пари на жена ми не плаќам данок.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Чекаме сите на трансакциската, кои не сме во можност да дојдеме кај Борис Трајковски салата.

Зошто би се даночеле парите? Јас кога и префрлам пари на жена ми не плаќам данок.
Сигурно имаш совршен брак чим не плаќаш данок... :D

Последна промена:

vladic3110

hello world
22 февруари 2017
162
276
Јас сакам да донирам некое стотче, движам накај СК среда 7 и пол поручек сум таму ќе преспијам ден, ако има некој да му остам слободно нека ме контактира, или пак некој од Битола ако сака да остај нешто а не се измакни шанса за друга трансакција стојам на располагање за Биталчани

E

emet_

Гостин
Фамилија сте и сега сте ЕДНО. Ова за прв пат ви го кажал матичарот кога сте се венчале и сте стапиле во брак. Останува да важи се додека вие не одлучите спротивно. Меѓу себе немате остварено никакви приходи еден кон друг пошто сте едно - фамилија. ;)

И прашањето е погрешно поставено, би требало сопругата да плаќа данок на приход ама пошто сопругот и префрла пари, нема да плати данок на приход и нема потреба во годишната даночна пријава да ги внесува тие средства. Ако има нешто на сметката, УЈП ќе ве контактира особено откако сега според новиот закон имаат право да гледаат во сметките каде сте ги трошеле парите, т.е. кога сте купувале гаќи и кој број. :D

Не прашувајте вакви работи пошто уште за тоа ни фали да плаќаме данок на УЈП и така би се укинале браковите, а тоа значи дека нема да делите се во животот. :rolleyes::annoyed:

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно