Имам делукс сабвуфер и сега ми требаат звучници за него. На сликите во прилог можете да го видите моделот. Сакам да ги купам овие звучници па ме интересира дали ќе работат на влезот што го има на сабвуферот. 1000 се поскапи ако одам заедно со вуфер нов па да прашам дали некој имал ваква ситуација да комбинира и дали работело.
Не ми треба ништо посебно зашто ќе ги користам ептен ретко (цело време сим на слушалки).Прво, тоа е излез, а не влез на субфуверот.
Второ, треба да провериш дали е активен излезот или само дава сигнал.
Трето, било кои звучници вклучени на тој излез (доколку е пасивен) ќе добијат сигнал, а дали ќе звучат добро, зависи и од самите звучници и нивното појачало внатре. Ако е активен излез, тогаш Гениусот не ти вршат работа.
Искрено, ова според мене е тешка трипер комбинација, но претпоставувам дека сакаш да поминеш поевтино. За жал тоа не оди во иста реченица со добар звук. Пристојна 2.1 комбинација за компјутер имаш од 4К па нагоре (Logitech). Или можеби нешто на старо, но проверено.
Да резимирам: не ги купувај звучничињата.
Фала за препораките. Најдов на работа звучници со исти приклучоци како тие што ги сакав па ќе пробам после дали работат со мојов вуфер. Ако не ќе одам со некој од поефтиниве варијанти на 2.1 звучници.@PeGi998 Звучниците 2,0 ти се напојуваат од УСБ, немаат 3,5мм конектор.
Ако веќе одиш на цена од ~1500, побарај да ги слушнеш и Anhoch PC Market Online - Speakers 2.0 Natec Genesis Helium 200. До сега Natec се имаат покажано како ок, посебно за цената, но за овој модел не знам. Евентуално за 2К имаш Логитек Anhoch PC Market Online - Speakers 2.0 Logitech Z211 USB Black
Имам на таван преку 200 плочи, чувани ко очите од страна на татко ми. Ќе се селам, немам што да им правам ќе ги сликам, сортирам, и ке ги ставам тука за заинтересираниДа ја мрднеме темава
Полека но сигурно, колекцијата се зголемува со неколку нови наслови
![]()
Ако некој го интересира нешто повеќе, нека праша.
AD2 D3761 FFCA 4 D38 9 E35 93376 C58 C48 D — Postimage.org
@igor_xxxx
Звучките се woOow само на изглед... на слух можам и да претпоставам...
Ме интересира следново (нешто ко на пазар муабет малку е ама мора да знам):
од кај ги "најде" (купи) сталките (пошто имам веќе звук па тоа ми фали моментално)???
NOTE: Бравос за среденоста на каблите... кај мене е пајакова (spderweb) мрежа (и кога чистам и кога не чистам)...
Драјверите што се ?
Дечки незнам дали е соодветна темава, ќе ме извините. Го имам веќе подолго време чудово, неможам нешто многу информации да најдам по нет и освен дека некој вид појачало ако може повеќе инфо.
![]()
![]()
Дечкиве ги направија, ова е всушност конструкцијата БАЈРА, по димензии што мене ми требаа.Дополнително е само додадено тежина за да се неутрализираат вибрациите од празниот профил.
DMAKER
Иначе солидно си звучат, не се за фрлање, а каблите ако не беа средени, јас ќе бев исфрлен од дома![]()
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 3x male, White, ZUAD-1632
300,00 ден
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro REVERSE, 3-Pack, 500-3000 RPM, BLACK, ACFAN00332A
1.560,00 ден
MONITOR 25" AOC 25G3ZM/BK , VA, 1ms, 240Hz , Full HD, 2xHDMI, DP
8.190,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750x MODULAR 80 PLUS GOLD, ATX 3.1& PCIe5.1, BLACK, CP-9020285-EU
9.120,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND LITE NEXT LEVEL RACING, UP TO 55" NLR-A020
7.250,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, Black/Walnut, CC-9011340-WW
9.850,00 ден