Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Apple Pay во Македонија

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643
Да не доби некој инфо од Нлб зошто трансакциите со Виса картичките не ги прикажува во Wallet?

Ervo

hello world
7 септември 2008
367
660
Имам повеќе VISA картички од различни банки и на ниту една нема опција “Show Updates”, скоро сум сигурен таква е имплементацијата меѓу VISA & Apple Wallet APIs.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.339
1.357
Имам повеќе VISA картички од различни банки и на ниту една нема опција “Show Updates”, скоро сум сигурен таква е имплементацијата меѓу VISA & Apple Wallet APIs.
Кај мене на Visa ама странска картичка прикажува се. Доколку мислиш на изминати трансакции.

• ми се допаѓа
Реакции: Ervo

Drakesis

hello world
21 мај 2020
61
96
Skopje
Јас имам во Wallet Visa од WISE и си покажува минати трансакции.

На темава...другиве банки некако се надевав до сега ќе пуштат супорт ама ги нема :(

Majgadi

read-only
1 март 2023
22
25
Кај мене само на NLB VISA не покажува изминати трансакции (нормално, направени со apple pay на истиот уред). Патем, VISA картичките кои ги имам во Wallet се Wise, Cypher Wallet и уште една картичка од странска банка.

Според ова, чисто сумњам дека е до VISA и Wallet APIs.

Durkoo

hello world
11 февруари 2019
110
153
Халк е во длабок сон.. кај и да е ќе пуштат и Google Pay и Apple Pay, за година, две, три

битно според мејловите се спремни уште од пред една година "штом Apple го одобри сервисот во Македонија"

Drakesis

hello world
21 мај 2020
61
96
Skopje
Халк е во длабок сон.. кај и да е ќе пуштат и Google Pay и Apple Pay, за година, две, три

битно според мејловите се спремни уште од пред една година "штом Apple го одобри сервисот во Македонија"
Халк има Google Pay од неодамна (мислам пред 1-2 месеци ја пуштија)

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.613
1.564
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
Кога се плаќа со Apple Pay не бара пин? Вчера направив 2 трансакции (со кредитна), со саатот, по околу 4.000 денари, двете поминаа без пин.

Pulse

user
26 октомври 2014
1.552
1.665
127.0.0.1
Кога се плаќа со Apple Pay не бара пин? Вчера направив 2 трансакции (со кредитна), со саатот, по околу 4.000 денари, двете поминаа без пин.
не бара пин ни на поголеми, пробано е многу пати, FaceID-то го смета како потврда

peero

read-only
3 април 2016
39
83
Не бара. Те автентицира со face id или touch id
Точно. Не бара пин. Но на два пати ми се случи да побара да вметнам или повлечам картичка. Веројатно терминалите не им се апдејтирани.
Мислењето е автоматски споено:

Дали некој има искористено ApplePay со НЛБ картичка за онлајн купување? Јас пробав и се беше во ред, NLB mKlik ја смета како стандардна онлајн трансакција, но во историја на трансакции во Wallet, онлајн трансакциите ги дава како одбиени (Declined) иако се поминати успешно.

Pulse

user
26 октомври 2014
1.552
1.665
127.0.0.1
Точно. Не бара пин. Но на два пати ми се случи да побара да вметнам или повлечам картичка. Веројатно терминалите не им се апдејтирани.
Мене Apple Pay ме има 3-4 пати спасено од брука :D Физичката картичка не поминуваше 100 пати пробано и со пин и све, истата картичка преку Apple Pay на истиот терминал поминува и тоа само во одредени(ретки) продавници.

igorstaro

read-only
27 декември 2009
14
7
1754501858253.png
Мислењето е автоматски споено:

Инаку покажува со Мастер Кард трансакции но само со телефонот ако се направени. Со саатот не ги покажува

TouchIT

lurker
9 јули 2018
901
643

Carot

read-only
2 април 2023
11
5
Извинете шо е малце оф топик ама што се дешава прочитав нешто за комерцијална и oracle и дали има некаква поврзаност со епл пеј

Petarys

hello world
28 јули 2009
258
449
Прага, Чешка
Извинете шо е малце оф топик ама што се дешава прочитав нешто за комерцијална и oracle и дали има некаква поврзаност со епл пеј
создавањето на космосот е поврзан со епл пеј, сѐ е поврзано…

Damjan929

read-only
2 февруари 2023
10
7
Тоа е за платежните системи, усогласување со исо стандарди и стандарди за сепа

Marjan1902

read-only
7 август 2025
2
0
Да не доби некој инфо од Нлб зошто трансакциите со Виса картичките не ги прикажува во Wallet?
Мислам дека и при самото додавање на VISA картичката во Apple Wallet, беше споменато дека трансакциите ќе бидат видливи само во NLB Pay засебната апликација, која се користеше за активација на дигитализираната верзија на картичката, или во извод. Мое разбирање е дека без NLB Pay картичката воопшто не можеше да биде активирана за Apple Pay, иако ја додадов преку „+“ на Apple Wallet (претпоставувам поради зголемена безбедност).

Од мое искуство, минатите трансакции направени преку Apple Wallet не се воопшто видливи во историјата на трансакции, ниту пак имав опција за активација на нотификации. Но, истите трансакции направени преку Apple Pay на телефонот беа видливи во NLB Pay апликацијата. Сега веќе целосно ја имам отстрането NLB Pay апликацијата од мојот мобилен телефон, па не можам да следам што се случува и дали има некоја промена околу направените трансакции.

Атачменти

• IMG_3460.jpeg
    IMG_3460.jpeg
    247 KB · Прегледи: 47
Последна промена:

Ervo

hello world
7 септември 2008
367
660
1754903180209.png

Нема да ме изненади и Комерцијална да пушти пред Халкбанк...

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно