Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

A1 (поранешно VIP)

18 септември 2020
947
886
Македонија
А како е со ограничувања? често симнувам работи од големи величини на Телекабел сум немал проблем. Мислам дека на Телекабел е неограничено, а на А1 и Телеком е ограничено 700GB/1TB ако не се лажам. Имам и неколку камери врзано не знам колку ќе можам да конфигурирам port forwarding. А и не сакам нивниот рутер да го користам, и дека ми е стриктно само за интернет, немам фиксен телефон ниту телевизија, можам ли само таканаречен PON модем да се стави за оваа врска?
Huawei бел рутер даваат за оптика, сега сообраќајот е Неограничен во нивна мрежа, нема повеќе 1ТВ тоа е старо, некаде од 2ТВ нагоре било сменето демек за оптика во А1. Прашај ги на 1234 во контакт центарот и ќе ти објаснат и ќе ти склопат некоја понуда. Гледај само задржи ги претплатите што ги имаш, оти новите постпејд тарифи се поскапи.
Port forwarding може да се направи, можеш слободно да користеш твој рутер преку Huawei што го даваат од А1.

NanoCell

hello world
10 октомври 2011
421
524
Се обидов да направам нарачка на уред т.е. сим картичка од нивната страна, 2 пати повлекува средства, трансакцијата е успешна и поминува и делот за додатната сигурност при плаќањето, но на крај им паѓа страницата и јавува техничка грешка. Имал некој друг искуство деновиве ?

olt96

hello world
18 јуни 2015
231
263
olt96's setup  
Processor & Cooler
r5 7600x
Motherboard
asrock b85m pro
Storage
1TB NVMe Samsung
PSU
deepcool 860w
RAM
32 gb corsair
Video card
7800xt
Case
Lancool 216
OS
windows 10
Здраво дечки. го имам купено ова, т.е 100 мин кон интернационални мрежи. Ме интересира дали важи кога си во странство ( грција повик кон грција ) или само од македонија кон странство.
1000002542.png

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.200
18.872
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS

kirev

senior
31 мај 2010
9.086
7.778
Здраво дечки. го имам купено ова, т.е 100 мин кон интернационални мрежи. Ме интересира дали важи кога си во странство ( грција повик кон грција ) или само од македонија кон странство.
Погледнете го атачментот 139414
И кога ѕвониш од странство кон Македонија ти се трошат тие минути

kirev

senior
31 мај 2010
9.086
7.778
.???sum vo eu drzava koja e na toj spisok i zvonam Mk.?od tie 100min, se odzema toa sakas da kazes.?
Да, на пр. кога си во Хрватска и ѕвониш во Македонија ги трошиш тие минути. И чуден е пакетот, нема автоматско обновување па ако завршат деновите или минутите ти се наплатува по нормална (изгор) цена...
Затоа Лајка па ќе си титкаш а ќе те бараат назад за 29 денари :) Што е сигурно, сигурно е...

Ts011

user
31 март 2020
1.439
1.099
Да, на пр. кога си во Хрватска и ѕвониш во Македонија ги трошиш тие минути. И чуден е пакетот, нема автоматско обновување па ако завршат деновите или минутите ти се наплатува по нормална (изгор) цена...
Затоа Лајка па ќе си титкаш а ќе те бараат назад за 29 денари :) Што е сигурно, сигурно е...
Hm....

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.811
4.021
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Знаејќи какви се а1 да прашам за сигурно. Користам CI картица на тв (ДВБ-Т) и деновиве ќе земам нов тв и сакам да ја префрлам картицата од стариот тв на новиот. Дали ќе работи веднаш или ќе треба да се плеткам со а1?
Еднаш кога обновив договор т.е продолжив, ми ги снема сите канали т.е беа кодирани па морав да се јавам во сапорт да средат (5 мин работа ама замарање е)

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.811
4.021
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Kако и мислев, ништо корисно од а1:
Би сакале да Ве известиме дека потребно ќе биде да ја вметнете картицата во новиот телевизор и да направите пребарување на каналите преку следните држави: Шпанија, Шведска или Швајцарија како каналите би се активирале во соодветен редослед.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.799
4.514
Неготино
Kако и мислев, ништо корисно од а1:
Би сакале да Ве известиме дека потребно ќе биде да ја вметнете картицата во новиот телевизор и да направите пребарување на каналите преку следните држави: Шпанија, Шведска или Швајцарија како каналите би се активирале во соодветен редослед.
Ок де значи ставаш картица и си бараш програми, нормална процедура.
Среќа не мора да ти ја реактивираат или whitelist-аат за друг телевизор или како и да го наречам.

Mr Bean ^.-

hello world
2 октомври 2017
127
58
Ова значи дека пример М пакетот со ТВ и Интеренет 2 уреди како што пишува ако го земеш, тие 2 уреди уствари мораш смарт тв да ти е и андроид за апликацијата да ја инсталираш и да ти работи.
А инаку не спаѓа ресивер во тоа како што беше?

Атачменти

• Screenshot_2024-07-30-15-28-30-443_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-07-30-15-28-30-443_com.android.chrome.jpg
    674,2 KB · Прегледи: 32
18 септември 2020
947
886
Македонија
Ова значи дека пример М пакетот со ТВ и Интеренет 2 уреди како што пишува ако го земеш, тие 2 уреди уствари мораш смарт тв да ти е и андроид за апликацијата да ја инсталираш и да ти работи.
А инаку не спаѓа ресивер во тоа како што беше?
1234 контакт центарот за најсигурни информации.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.811
4.021
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Ок де значи ставаш картица и си бараш програми, нормална процедура.
Среќа не мора да ти ја реактивираат или whitelist-аат за друг телевизор или како и да го наречам.
Абе да ама со а1 ништо не е нормално. Пишав погоре пред неколку години кога продолжив договор (се беше исто ништо не сменато) и каналите беа кодирани. Па морав да се јавам во контакт центар да се среди..10 мин работа беше ама малтретирање без потреба.
Во секој случај кога ќе го земам новиот тв, картицата од стариот ќе оди во него па ќе видам што ќе биде :))))
Ама кога ја зедов картицата, ја однесов кај другар в комшии да ја пробаме на неговиот тв..Не Работеше :p

krema

OG
24 јуни 2009
15.748
15.840
youtu.be
Нормално, системот не ја гледа твојата мак адреса туку сосема друга мак адреса на рутерот, затоа не работело.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.811
4.021
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Нормално, системот не ја гледа твојата мак адреса туку сосема друга мак адреса на рутерот, затоа не работело.
Највероватно, ама ќе пробам и ќе знам точно чим го земам новиот ТВ

Viktork11

read-only
17 ноември 2020
48
38
Дали и вие имате проблем со мобилниот интернет во Охрид вечерва?

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Имал некој проблем со наплатен роаминг на А1 со исклучен интернет?
Татко ми прати порака за активирање роаминг пакет синоќа и сега му стасува смс достигнавте износ од 1000мкд?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Foldalot

hello world
19 март 2014
121
95
Имал некој проблем со наплатен роаминг на А1 со исклучен интернет?
Татко ми прати порака за активирање роаминг пакет синоќа и сега му стасува смс достигнавте износ од 1000мкд?

Како со исклучен интернет? Веројатно пакетот го активирал за да може да сурфа во роаминг.

Таква порака може да се генерира ако се поврзал на оператор кој му е надвор од пакетот.

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Епа исклучено mobile data. Прати порака за активација, ама не ја регистрирале таа.
Денес активирав преку апликација дури.

Mr Bean ^.-

hello world
2 октомври 2017
127
58
Бев во салон на А1 и сакав да префрлам број од Лајка на А1 Припејд и да ја искористам таа понудата за 299 10 гига(неограничено социјални мрежи) СМС и минути ама викаат морало еден месец на постпејд без договор (500 ден со 6 гига и минути) па после на припејд да се врати.
Како некој се префрлаа пишуваа по форумиве а сега не може или ова намерно прават за на постпејд да им отидеш?
Дали и во тие што им се соработници како Handy,Antarias и слично ќе биде исто ако отидам?

kirev

senior
31 мај 2010
9.086
7.778
Бев во салон на А1 и сакав да префрлам број од Лајка на А1 Припејд и да ја искористам таа понудата за 299 10 гига(неограничено социјални мрежи) СМС и минути ама викаат морало еден месец на постпејд без договор (500 ден со 6 гига и минути) па после на припејд да се врати.
Како некој се префрлаа пишуваа по форумиве а сега не може или ова намерно прават за на постпејд да им отидеш?
Дали и во тие што им се соработници како Handy,Antarias и слично ќе биде исто ако отидам?
Јас.

Прво влегов во Лептокарија мислам и ми го рекоа тоа дека не може. После им пишав на сапорт и истата прикаска. Откако побарав да ми го цитираат договорот се случи промена во одговорот:

---------- Forwarded message ---------
From: [email protected] <[email protected]>
Date: Fri, Dec 22, 2023 at 12:30 PM
Subject: Re: Категорија - Мобилни услуги

Почитувани,

Би сакале да Ве известиме дека по направени дополнителни проверки е возможен преносот на Вашиот припејд број од Телеком во А1.

Но истото нема можност да се направи онлајн(преку мејл), и ќе биде потребно да поднесете барање во најблискиот салон на А1.

Ви благодариме на разбирањето.

Со почит,

A1 Македонија ДООЕЛ Скопје
Плоштад Пресвета Богородица
бр. 1, 1000 Скопје

Контакт центар: +389 77 1234
E-mail: [email protected]

Разговарајте со Славчо во секое време на:

On Thu, 21 Dec at 5:32 PM , kirev wrote:
Почитуван,

Може да ми цитирате некој документ каде што пишува дека не смеам? И со кој службеник разговарам?

Според моите сознанија имам законска можност да направам пренос и сите оператори се придржуваат кон тоа. Во документите што ги најдов на АЕК Преносливост на броеви - Агенција за електронски комуникации нема никакво ограничување на преносливост на броеви од припејд претплатник.

Ви благодарам,
Kirev

On Thu, Dec 21, 2023 at 1:23 PM [email protected] <[email protected]> wrote:

Почитувани,

Би сакале да Ве известиме дека за жал нема можност припејд од Телеком да се префрли како припејд на А1.

Префрлањето може да биде исклучиво во пост-пејд тарифа.

Доколку сакате да се префрлите на пост-пејд тарифа, потребно е да поднесете барање за тоа, во најблискиот салон на А1.

Доколку имате дополнителни прашања, Ве молиме пишете ни.

Со почит,

A1 Македонија ДООЕЛ Скопје
Плоштад Пресвета Богородица
бр. 1, 1000 Скопје

Контакт центар: +389 77 1234
E-mail: [email protected]

Разговарајте со Славчо во секое време на:

On Thu, 21 Dec at 6:17 AM , kirev wrote:
Comment: Дали можам припејд број од Телеком да префрлам кај вас на припејд?

Contact phone: 3897xxxxxxx

НО ТОА НЕ Е СЀ...

Одам сега во А1 во Сити мол и викам дајте да пренесам - И ПАК ИСТИОТ РОБОТСКИ ОДГОВОР. И јас ѝ викам на вработената, уф, ама јас имам други информации и ѝ го покажувам одговорот и она ми вика, океј, ама ние немаме такви симови, мора да нарачам од магацин. ЗНАЧИ ТАКВИ СИМОВИ ПОСТОЈАТ. Нејсе, реков не можам да стигнам, ќе патувам... Затоа после некој ден влегов во Лептокарија и успешно се запишав во А1 и станав А1 припејд, т.е. договор и сим добив и чекам префрлање... Шипки. Ги нема да се јават, одам таму, и ми вика да проверам.

Нормално, стигнува прашањето до „шефицата“ (барем според односот) и она рече - АМА НЕ МОЖЕ, МОРА ЕДЕН МЕСЕЦ ПОСТПЕЈД. И така јас конечно се развикав во А1 Лептокарија - „ИЛИ НЕМАТЕ ПОИМ ШТО ЗБОРУВАТЕ ИЛИ НАМЕРНО ДАВАТЕ ЛАЖНИ ИНФОРМАЦИИ, остајте ја колешката да види до каде ми е преносот“... Проверката пропадна, демек не прошло мигрирањето, им реков чаос и после некој месец успешно пројде кај госпоѓата во Сити мол (забравам ѝ го името) со зборовите „јас сум тој пред некој месец ... “ и она одма се сети и одма имаше на лагер сим картички (налепница „ВО А1 СО ИСТИОТ БРОЈ“) и сега сум среќен сопственик на А1 припејд со мојот број.

Наравоучение - има во темава опишано мое патешествие од Телеком постпејд на МТел неуспешна миграција што не функционираше во блиска ЕУ земја, од МТел на Лајка припејд ПАК не функционираше роамингот, од Лајка на ТЕЛЕКОМ припејд функционираше АМА БРАТЕ СКАПО ИЗГОР ако те бараат (или алармот ако те бара) и конечно од Телеком на А1 припејд (опишано погоре) со понормални цени.

Од сите - МТЕЛ има целосно некорисен технички сапорт по изгор цени (среќа не земав 24 месеци договор туку месечно за плус 200 денари), Лајка среќа што е ЏАБЕ, Телеком функционира ама скапо.

АМА ЗАТОА А1 - НАЈГОЛЕМИ ПРЕВАРАНТИ ОД ПРВ ДО ПОСЛЕДЕН. Тоа е токсична атмосфера во фирмата, сите се заразени со подлажнување (плус на пр. деактивиран припејд сим се активира некогаш за 100, некогаш за 500 ама и сите пари што си ги имал ќе ти се „деактивираат“). Ако не мораш, не оди кај нив...

Mr Bean ^.-

hello world
2 октомври 2017
127
58
Јас.

Прво влегов во Лептокарија мислам и ми го рекоа тоа дека не може. После им пишав на сапорт и истата прикаска. Откако побарав да ми го цитираат договорот се случи промена во одговорот:

НО ТОА НЕ Е СЀ...

Одам сега во А1 во Сити мол и викам дајте да пренесам - И ПАК ИСТИОТ РОБОТСКИ ОДГОВОР. И јас ѝ викам на вработената, уф, ама јас имам други информации и ѝ го покажувам одговорот и она ми вика, океј, ама ние немаме такви симови, мора да нарачам од магацин. ЗНАЧИ ТАКВИ СИМОВИ ПОСТОЈАТ. Нејсе, реков не можам да стигнам, ќе патувам... Затоа после некој ден влегов во Лептокарија и успешно се запишав во А1 и станав А1 припејд, т.е. договор и сим добив и чекам префрлање... Шипки. Ги нема да се јават, одам таму, и ми вика да проверам.

Нормално, стигнува прашањето до „шефицата“ (барем според односот) и она рече - АМА НЕ МОЖЕ, МОРА ЕДЕН МЕСЕЦ ПОСТПЕЈД. И така јас конечно се развикав во А1 Лептокарија - „ИЛИ НЕМАТЕ ПОИМ ШТО ЗБОРУВАТЕ ИЛИ НАМЕРНО ДАВАТЕ ЛАЖНИ ИНФОРМАЦИИ, остајте ја колешката да види до каде ми е преносот“... Проверката пропадна, демек не прошло мигрирањето, им реков чаос и после некој месец успешно пројде кај госпоѓата во Сити мол (забравам ѝ го името) со зборовите „јас сум тој пред некој месец ... “ и она одма се сети и одма имаше на лагер сим картички (налепница „ВО А1 СО ИСТИОТ БРОЈ“) и сега сум среќен сопственик на А1 припејд со мојот број.

Наравоучение - има во темава опишано мое патешествие од Телеком постпејд на МТел неуспешна миграција што не функционираше во блиска ЕУ земја, од МТел на Лајка припејд ПАК не функционираше роамингот, од Лајка на ТЕЛЕКОМ припејд функционираше АМА БРАТЕ СКАПО ИЗГОР ако те бараат (или алармот ако те бара) и конечно од Телеком на А1 припејд (опишано погоре) со понормални цени.

Од сите - МТЕЛ има целосно некорисен технички сапорт по изгор цени (среќа не земав 24 месеци договор туку месечно за плус 200 денари), Лајка среќа што е ЏАБЕ, Телеком функционира ама скапо.

АМА ЗАТОА А1 - НАЈГОЛЕМИ ПРЕВАРАНТИ ОД ПРВ ДО ПОСЛЕДЕН. Тоа е токсична атмосфера во фирмата, сите се заразени со подлажнување (плус на пр. деактивиран припејд сим се активира некогаш за 100, некогаш за 500 ама и сите пари што си ги имал ќе ти се „деактивираат“). Ако не мораш, не оди кај нив...
Значи кај овие А1 многу замарање треба да се караш за да те префрлат.
Па ми беше да де префрлам дека во последно време на Лајка проблеми има 0.20/0.20 е нетот или кога звониш треба од 3-4та да вртиш (ова се случува кога проблеми има иначе океј е) ама бар А1 немаат тоа дека на иста мрежа бар интеренетот им њ 15/5 или како кажаа некој кога има проблем не 0.20/0.20.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно