Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Добар андроид - сооднос цена:квалитет

3XL

hello world
14 декември 2021
74
27
Здраво дечки. Во план ми е да купам нов телефон. Се утепав видеа гледање, споредби и оцени и имам неколку на ум па не би било лошо да добијам мислење од вас (можеби и некој ќе каже лично искуство).

1. Samsung Galaxy S26+
2. Samsung Galaxy A57
3. Redmi note 15 pro plus
4. Xiaomi 17T pro

Знам дека се сите скоро од различен ценовен ранг ама до сега за овие телефони прочитав и слушнав доста добри мислења.

Второ мислење од вас и искуство, дали е добар потег купување телефон од мобилара (Ледиком, Мобеликс)?
Не сум имал искуство со сега со пазарење од мобилари ама би сакал да слушнам мислење од вас.

Доколку искуствата се добри, може да размислам и за S26 Ultra. Не е некоја драстична разлика од Ѕ26+ ако го земаш од мобилара.

Иако мислам дека не спаѓам во таа класа на корисници што би го исцрпеле максимумот на Ултрата али ако веќе одиме во тој ценовен ранг, why not.

noc32

hello world
21 март 2016
360
313
Користев Самсунг Галакси со години и бев задоволен.
Ќе ја купев S26 ама не се исплати. Батеријата не е во чекор со конкурентите, камерата е иста како на S25. Екранот на ултра моделот, читав дека е помалку светол заради опцијата за приватност.

Се решив да купам Xiaomi 17 Ultra и сум презадоволен. Одличен екран, одлични спецификации. Батеријата е лудило, плус полнењето е пребрзо. Камерата е една од најдобрите на пазарот.

Мислам дека со Xiaomi нема да згрешиш освен ако не купуваш Самсунг од некоја конкретна причина, пример Самсунгот има нешто што другиов нема.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.146
1.546
Скопје
Цел живот Samsung flagships, супер задоволен. Сега iPhone, поради екосистем. Требаше време за навикнување, ама генерално задоволен.
Неколку телефони купени од Ледиком и Мобеликс, немало проблем. За волја на вистината, немало ни потреба од активирање гаранции, така да не знам како би се понашале.

Raw Performance : Пари
Најмногу добиваш од кинезите, па Samsung, па Аpple.

Немаш специфицирано што ти е битно кај еден телефон за да може да направиме избор.
Спореди си и цени на phones.mk
S26+ е иста цена со S25 Ultra. Јас лично би одел со S25 Ultra.

3XL

hello world
14 декември 2021
74
27
Цел живот Samsung flagships, супер задоволен. Сега iPhone, поради екосистем. Требаше време за навикнување, ама генерално задоволен.
Неколку телефони купени од Ледиком и Мобеликс, немало проблем. За волја на вистината, немало ни потреба од активирање гаранции, така да не знам како би се понашале.

Raw Performance : Пари
Најмногу добиваш од кинезите, па Samsung, па Аpple.

Немаш специфицирано што ти е битно кај еден телефон за да може да направиме избор.
Спореди си и цени на phones.mk
S26+ е иста цена со S25 Ultra. Јас лично би одел со S25 Ultra.
Да ти кажам, многу си во право. S25 Ultra e многу слична со новата ултра (не дека нешто ептен се разбирам ама ги разгледав спецификациите на ГСМ)...

Што ми е битно кај еден телефон, па брат да има солидна камера, да биде брз за извршување на секојдневни основни активности и колку толку да е повеќе долгорочен, а не после 2 години користење да се смета за стар телефон и ако сакаш да го продадеш да нема кој да го купи...

Инаку што се однесува за Xiaomi, скоро цел живот користам такви телефони ама оние low budget /low range smartphones.

Гледав неколку reviews за овие што ги спомнав во првиот пост и ги изнафалија па затоа и ги ставив како опција.

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.078
3.540
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
G. SKILL Ripjaws V Series 2x 16GB / DDR4 3200Mhz/CL16
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Anywhere 2S
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855)
OS
Arch Linux
Сега iPhone, поради екосистем.
nitpick

ако Apple работи само со Apple тоа не е екосистем - во екосистемот може сѐ да живее (читај работи).
ова на Apple е walled garden илити отровна жабокречина :)

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.098
14.212
Пред недела дена купував телефон за ќерка ми. Сакаше Гугл Пиксел. Ама ајде реков да разгледаме. Па го гледавме некој шаоми со 4 камери кој имаше огромен зум. Самсунг имаше до сега. Презадоволна ама сакаше да смени. И на крај купи ајфон кој мислам дека е и најдобар избор за девојка на која телефон и треба за ало ало, социјални мрежи, емаил и сурф/јутуб. Чисто како дигресија иако не е ова баш на темата.

Мојата констатација е дека камерите на сите телефони денес се разликуваат на хартија. Но во реалност разликите и ги нема. Зашто најголем дел фотографии се сликаат денски. Ноќна фотографија си бара помоќна машина но повторно разликите не се ден и ноќ. За видео ајфон го држи приматот. Но и Самсунг е тука некаде.

За луѓе кои не инсталираат милион апликации, ромови и сл. и не се пиксел пипери да зумираат 100% во фотографии па да бараат влакно во јајцето, мислам дека најдобро корисничко искуство нудат Самсунг и Ајфон. Овие (најмногу ајфон рака на срце) држат и најмногу цена ако решиш да продаваш на старо. Плус за нив има најголем избор на галантерија а и претпоставувам резервни делови во земјава па дури и каде и да патуваш.

Купи си го оној телефон кој ти е најличен согласно буџетот со кој располагаш. Јас би купил Самсунг пред Шаоми иако знам дека има милиони задоволни корисници на Шаоми.

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.548
1.046
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
ако пресметам колку пати сум гледал или тргал нотификации (Пошто Модерен "Аутизам" нели)
Игри Блоатвер и слично од Шаомиве што ги претераа со рекламирање,
ќе се испоставело дека сум можел да заштедам некој викенд некаде
(али ајде се тешам дека и другите телефони по теорија на случајност ќе излегувале плус толку нотификации он нешто друго)

Сега да имам одвеќе кеш за да заменам
најверојатно би бирал или Пискел или АјФон

Пиксел поради Гемини не знам колку бргу идат фичерсите
АјФон поради сигурност или екосистем што викаат некои

пошто не наведе буџет претпоставувам во тој ценовен ранг веќе си гледал
Ја би или 1 или 4 со поише преференци кон 4

architect

poweruser
27 ноември 2008
2.734
4.331
Скопје
architect's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7 9800X3D / NZXT Kraken Elite 280 RGB (White)
Motherboard
Gigabyte X870E AORUS Elite WiFi 7 1.2 (White)
Storage
SSD 2 x Samsung M.2 990 PRO 1TB
PSU
Gigabyte PSU AORUS Elite P850W PG5 ATX 3.1 850W 80+ Platinum
RAM
Kingston 32GB 5600MHz DDR5 CL40 DIMM
Video card
Gigabyte nVidia GeForce RTX 5070 EAGLE 12GB 192BIT (White)
Case
NZXT H7 Flow RGB (2024) Case (White)
Mouse
Logitech G Pro X Superlight 2 (White) / Logitech G502 RGB / Deskpad World of Warcraft Shadowlands
Keyboard
EPOMAKER x AULA F75 / ROG STRIX SCOPE NX TKL Moonlight white
Audio
Logitech Z625 2.1 THX Speaker / Logitech G335 (White)
Monitor
LG 27GL850-B
OS
Windows 11 x64
Софтверски Самсунг, хардвер се останато. Моментално една од најлошите камери ја има самсунг (ултрата е коректна), инаку софтверски е одличен уред ако не сакаш главоболки со лаг.
Ова е мое лично мислење како корисник на S25+

orxideya

hello world
16 март 2022
51
27
Не трошам пари на flagships телефони бидејќи сега телефоните од средната класа (mid-range) ги задоволуваат 90% од потребите на еден просечен корисник за помалку пари.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно