Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Temu

ArMaKeDoN98

hello world
7 февруари 2016
300
192
За 24 сати помина преку царина и Виапост денес ќе ја достават ... Ја има цело време на Виапост откако ќе ја помине царината, а прво само кога е генерирана еден статус, потоа постојано како се менува
Чудно кај мене на тракингот од viapost ми дава

ERROR.​

AN ERROR OCCURRED WHILE PROCESSING YOUR REQUEST.​

И веќе од прошлиот петок 8 дена е на released from customs статус на тему

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.296
2.718
Ставиле производи до 30,000 денари. Но некако нема некој избор у споредба со Али.

^^GoRiLLaZ^^

hello world
7 април 2008
256
186
Како се овие Мик Мик? Брзо ли ги носат или ги држат и тие во магазин, искуства?

Изменето од модератор:

Manis

hello world
14 јануари 2026
155
62
Имаше лимит го тргнаа. Почнале и поскапи работи да се продават. Го решиле проблемот со царина за скапите работи над 90-100 евра.
Screenshot 2026-07-27 124939.png
Screenshot 2026-07-27 124740.png

Кожното палто им вреди за парите зошто е од horsehide чиста кожа. А ова што го продават гарнитурите-мебел од некој си вид сунгер ич не вредат за таа цена.

road_runner

read-only
30 јули 2026
8
5
Скопје
Ми стигна пратка од тему од преку некоја вип пошта, може да кажам лошо искуство.
Прво смс ми стигна дека од тој до тој датум пратката ќе ми е во некој локален хаб, и дека може од таму да си ја земам ако не после тој датум ќе ми ја достават дома. отидов да ја земам тој хаб цел ден не работел џабе патот, и на телефонот никој не се јавува.
не знам по кој критериум избира тему со кој такозвани пошти да соработува али повеќето се тотално аматери и катастрофа работат.
Мислењето е автоматски споено:

Zdravo decki, naracav nekoj sitni stvari od temu pisuva deka mozi da stigne za nedela dena dali e mozno? :)
во последно време да стигаат брзо, мене ми има стигнато за една недела да

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.296
2.718
Некако скапо станува Тему за поскапи ствари. Dji mic mini 2 со два микрофони и тапа ресивер му тражат 7000 денари. Јас на Али го земав со два микрофони и профи ресивер за 100 долари и 950 денари царина. Исто и за саативе Пагани дизајн, на Али ефтини под 5000, овде 7000 им бараат.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.096
14.206
И јас забележувам дека Temu не е повеќе компетитивен и ефтин за низа на производи за кои сум се заинтересирал.

Manis

hello world
14 јануари 2026
155
62
Некако скапо станува Тему за поскапи ствари. Dji mic mini 2 со два микрофони и тапа ресивер му тражат 7000 денари. Јас на Али го земав со два микрофони и профи ресивер за 100 долари и 950 денари царина. Исто и за саативе Пагани дизајн, на Али ефтини под 5000, овде 7000 им бараат.
Кинеските брендови како Pagani Design, Tandorio, Watchdive, Steeldive, San Martin, Seestern и слични, веќе не вредат за парите. Нивната реална вредност беше 60-70 евра за пообичните, а 130-140 евра за подобрите како San Martin, SESTERN. Ова сега е вештачки скок на цените. Кинеските часовници со јапонска Seiko (TMI) машина веќе не се исплатливи. Цените на Seiko NH34/35 машините рипнаа двојно бидејќи Casio купи над 250.000 парчиња за својата нова автоматска серија. Дополнително, Seiko ја смени политиката, намерно ги покачи цените на механизмите за да си ја заштити сопствената продажба и почна да си ги рекламира моделите како ексклузивни. Со ова, ЧАЈНА-АЛИЕКСПРЕС-кинеските часовници ценовно се приближија до оригиналниот Seiko 5 Sports (кој е околу 250 евра) и едноставно веќе не вредат за парите и нема логика да се купуваат од AliExpress.

Тему исто така многу им рипнаа цените и таму повеќе не се исплаќа да се купува. Порано даваа "golden ticket discount" па имаше по некој попист и вредеше за парите, а сега повеќе го нема тоа.... Ретко нешто да се најде добро а квалитетно и да биде со приманлива-реална цена.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.296
2.718
Кинеските брендови како Pagani Design, Tandorio, Watchdive, Steeldive, San Martin, Seestern и слични, веќе не вредат за парите. Нивната реална вредност беше 60-70 евра за пообичните, а 130-140 евра за подобрите како San Martin, SESTERN. Ова сега е вештачки скок на цените. Кинеските часовници со јапонска Seiko (TMI) машина веќе не се исплатливи. Цените на Seiko NH34/35 машините рипнаа двојно бидејќи Casio купи над 250.000 парчиња за својата нова автоматска серија. Дополнително, Seiko ја смени политиката, намерно ги покачи цените на механизмите за да си ја заштити сопствената продажба и почна да си ги рекламира моделите како ексклузивни. Со ова, ЧАЈНА-АЛИЕКСПРЕС-кинеските часовници ценовно се приближија до оригиналниот Seiko 5 Sports (кој е околу 250 евра) и едноставно веќе не вредат за парите и нема логика да се купуваат од AliExpress.

Тему исто така многу им рипнаа цените и таму повеќе не се исплаќа да се купува. Порано даваа "golden ticket discount" па имаше по некој попист и вредеше за парите, а сега повеќе го нема тоа.... Ретко нешто да се најде добро а квалитетно и да биде со приманлива-реална цена.

Пагани е друга лига за тие саати, имаш разно разни класици, а 5ката е еден обичен саат.

Manis

hello world
14 јануари 2026
155
62
Пагани е друга лига за тие саати, имаш разно разни класици, а 5ката е еден обичен саат.
Го имам пагани од порано Pagani homage Submariner GMT и Pagani Explorer tudor homage. И не се добри. Катастрофа се со катастрофа луминација на цифер и стрекло. Seiko 5 Sports е далеку подобра опција со апдејтирана нараквица од strapcode и апдејтирано сафирно стакло.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Офтопик

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно