Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Канцелариска столица

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.736
3.884
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Мислење за следниве столови? Барам за дома, ништо посебно, нит гејмер сум нит работам. Чисто за секојдневна употреба..буџет до 6000 со можност до 8000 да се истегне. Не сум од Скопје па продавници таму не ми вршат работа. Охрид има повеќе продавници за мебел па може препорака и нив..
Првите две можам да ги испробам лично, другите се само онлајн. Офис плус немаше избор..

Vlad944

lurker
3 март 2015
783
1.754
Мислење за следниве столови? Барам за дома, ништо посебно, нит гејмер сум нит работам. Чисто за секојдневна употреба..буџет до 6000 со можност до 8000 да се истегне. Не сум од Скопје па продавници таму не ми вршат работа. Охрид има повеќе продавници за мебел па може препорака и нив..
Првите две можам да ги испробам лично, другите се само онлајн. Офис плус немаше избор..

Јас си зедов еден го вид на јајце,пластична конструкција но доволно цврста и издржлива,седлото важно е меко и полно,се пушта надолу, неколку степени се навалува,и има еден пластичен потпирач за грбот но е фиксен.

или пак доколку ти се чека од жирафа50мк барај Sense7 Ton гријава или црна боја доколку го има на залиха(црниот е поефтин)тука го имаат земено повеќе членови а особено @xenon имаше и слики прикачено и неколку зборови занего.
Цената сега изнесува 5790 денари.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.736
3.884
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Јас си зедов еден го вид на јајце,пластична конструкција но доволно цврста и издржлива,седлото важно е меко и полно,се пушта надолу, неколку степени се навалува,и има еден пластичен потпирач за грбот но е фиксен.

или пак доколку ти се чека од жирафа50мк барај Sense7 Ton гријава или црна боја доколку го има на залиха(црниот е поефтин)тука го имаат земено повеќе членови а особено @xenon имаше и слики прикачено и неколку зборови занего.
Цената сега изнесува 5790 денари.
Баш ќе разгледам. Моментално го имам ова чудо (6,5 год) ама со тек на време се искриви т.е се направи фотеља наназад и башка пукна едно железо долу...

Vlad944

lurker
3 март 2015
783
1.754
Баш ќе разгледам. Моментално го имам ова чудо (6,5 год) ама со тек на време се искриви т.е се направи фотеља наназад и башка пукна едно железо долу...

Да си разгледаш и размислиш,во врска со столот кој моментално го имаш овие што ти ги предложив се 1,5х подобри но сепак имај на дикат дека до 10,000 денари и нема некој добар избор.Пред два месеца бев по потрага по ергономски стол од 100 евра стигнав до 500 евра (Хидра ерго).

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.736
3.884
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Да си разгледаш и размислиш,во врска со столот кој моментално го имаш овие што ти ги предложив се 1,5х подобри но сепак имај на дикат дека до 10,000 денари и нема некој добар избор.Пред два месеца бев по потрага по ергономски стол од 100 евра стигнав до 500 евра (Хидра ерго).
Прав си дека тешко се наоѓа квалитен стол ама не ми се даваат многу пари за стол моментално...обична особа сум :)))

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.027
1.842
Скопје

вака по слика, од првиот и третиот бегај :) како што можеш да видиш потпирачите за раце ги спојуваат седлото со грбот/наслонот, нема движење на грбот никакво, и кога се навалуваш идеш со газот нагоре, општо таков тип столови не се баш удобни згодни одбегавај ако можеш

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.641
3.218
вака по слика, од првиот и третиот бегај :) како што можеш да видиш потпирачите за раце ги спојуваат седлото со грбот/наслонот, нема движење на грбот никакво, и кога се навалуваш идеш со газот нагоре, општо таков тип столови не се баш удобни згодни одбегавај ако можеш
За тие пари, синхро нема.

Општо, за толку пари што и да купиш е исто. Различна ќе биде бојата и пластиките. Оди седни на неколку што ти се допаѓаат, ама поседи барем неколку минути на столот и ќе видиш кој најмногу ти одговара.
Столица не се купува онлајн.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.736
3.884
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
За тие пари, синхро нема.

Општо, за толку пари што и да купиш е исто. Различна ќе биде бојата и пластиките. Оди седни на неколку што ти се допаѓаат, ама поседи барем неколку минути на столот и ќе видиш кој најмногу ти одговара.
Столица не се купува онлајн.
Па затоа барам локална продавница за да пробам како е седењето, нарачка онлајн е лотарија

pucval

read-only
12 август 2017
6
0

Здраво
Не сум многу активен член на форумов,но го надгледувам овој пост од време на време
Видов дека бараш столица,па можам да понудам столица на старо,доколку сакаш.

Столицата е од југоекспорт

Еве ја и на официјалната страна на производителот

Можеш да ја разгледаш на линковите

Столицата е купена пред 1 ипол година,користена од мена лично.
Одлично зачувана,нема никакви крцкања и слично
Сунгерот можеби има изгубено 10тина %,што значи е одличен
Во споредба со столиците кои ги имаш наведено,мислам дека оваа е двојно подобра
Ако те интересира зашто ја продавам,ќе купувам целосно мрежаста столица,па оваа нема да ми треба
Столицата можам да ти ја продадам за 7000 денари.

Ако си заинтересиран,пиши ми овде или во порака.

Атачменти

• 1781941141sinem-work-chair-1.jpg
    1781941141sinem-work-chair-1.jpg
    263,1 KB · Прегледи: 24

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.736
3.884
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Здраво
Не сум многу активен член на форумов,но го надгледувам овој пост од време на време
Видов дека бараш столица,па можам да понудам столица на старо,доколку сакаш.

Столицата е од југоекспорт

Еве ја и на официјалната страна на производителот

Можеш да ја разгледаш на линковите

Столицата е купена пред 1 ипол година,користена од мена лично.
Одлично зачувана,нема никакви крцкања и слично
Сунгерот можеби има изгубено 10тина %,што значи е одличен
Во споредба со столиците кои ги имаш наведено,мислам дека оваа е двојно подобра
Ако те интересира зашто ја продавам,ќе купувам целосно мрежаста столица,па оваа нема да ми треба
Столицата можам да ти ја продадам за 7000 денари.

Ако си заинтересиран,пиши ми овде или во порака.
Фала ама веќе најдов столица пред 1 недела :)

lowndes888

hello world
17 ноември 2012
80
119
Skopje
Јас ја зедов претходната недела, grey color како на сликава. Ја зедов верзијата што беше на промоција (attachment), и столчето е супер, вреди за парите.
Највеќе ми се допаѓа опцијата за: Seat Depth Adjustment.
Она што ми фали е наслонот за глава да може да се подесува. Ја нема таа можност, фиксен е.

Погледнете го атачментот 149973

Би ги пофалил B2 Solution за испораката. Утрото и потврдив дека ќе ја земам столицата и да ми испратат профактура, и веднаш ми дадоа број од контакт од магацин за да ја состават и за ~3 часа ми ја доставија до пред стан.
Тоа беше една од причините зошто се одлучив за овој модел, беше достапен веднаш, немаше потреба да чекам 2 месеци доколку се одлучев за столицата што не ја имат на лагер.

Некое време ја имам оваа Joyce моделот од кај нив земено и сум презадоволен.

Само јас кога ја земав немаше на лагер варијанта со наслон за глава.

Знае ли некој дали може од Б2 да се докупи наслонот посебно и дали може сам да си го намонтирам истиот?

386ka

poweruser
22 декември 2007
2.371
215
Ти пишав ПП но недобов одговор на прашањето па затоа и тука ќе пишам.

Би сакал да добијам повеќе информации за нивните карактеристики/функции на следните две канцелариски столици:

1.https://combo.mk/shop/stolici-i-masi/kancelariski-stol-irvana-siva-zelena/

2.https://combo.mk/shop/stolici-i-masi/kancelariski-stol-ergo-so-naslon-za-glava-2/
На веб страната combo.mk нема наведени никакви информации како подесување висина на седло/раконаслон,подесување на грбодржачот како и насло от за глава,колку степени или нивоа се навалува столицата и дали воопшто има таква функција?
Ги гледав и јас овие две столици. Личеа ок, но потпирачот беше делумно флексибилен при извртување лево-десно. Претпоставувам тоа е намерно направено, не непосакувано.
Има некој искуство со нив? :)

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.641
3.218
Ги гледав и јас овие две столици. Личеа ок, но потпирачот беше делумно флексибилен при извртување лево-десно. Претпоставувам тоа е намерно направено, не непосакувано.
Има некој искуство со нив? :)
Наслонот за грб треба да е флексибилен при вртење лево десно. Кај високите класи е намерно, кај ниските класи ненамерно.
Некое време ја имам оваа Joyce моделот од кај нив земено и сум презадоволен.

Само јас кога ја земав немаше на лагер варијанта со наслон за глава.

Знае ли некој дали може од Б2 да се докупи наслонот посебно и дали може сам да си го намонтирам истиот?
Си искористил период кога даваа промоции со добри цени. Мислам дека ја пробував со наслон за глава, ама мене ми беше многу низок наслонот и само ми сметаше. Наслонот мислам дека е фабрички заштрафен, а при вадење останува дупка на тоа место. Не верувам дека е опција за докупување, но побарај дали има некои афтермаркет/универзални потпирачи што може да ги прицрвстиш.

386ka

poweruser
22 декември 2007
2.371
215
Мислам дека ја пробував со наслон за глава, ама мене ми беше многу низок наслонот и само ми сметаше.

Јас ја имам пробувано истата столица и го имав истиот заклучок. Некако ме тераше главата да ми е благо бутната нанапред, наместо да можам да ја потпрам исправено.

За овие од Комбо, комотна беше столицата и ми даваше доволно потпора на грбот, но не сум сигурен за квалитетот.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно