Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

denko55

hello world
8 ноември 2025
53
54
Јас од што разбирам имаат превземно ЕЛС и UPS да си царинат сами, затоа веќе пратки од UPS ни 2-3 дена не чекам да ми се исцаринат, а порано 7-15 дена. Исто и ЕЛС.
А во пошта, и до царина и до поштарите е проблем, секо на другиот му ја префрла вината.
Не верувам дека ЕЛС и UPS „си царинат сами“. Колку што знам, царинењето е надлежност на Царината и не може приватна компанија самостојно да одлучува за царински давачки и ослободување на пратки.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.507
3.110
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Не знаев дека и по пошта праќаат од царина барање за фактура. Инаку писмово ми стигна денес, а пишува дека е од 22 мај и имам десет дена да доставам преку пошта или имејл - фактура, тракинг број и извод од банка за трансакцијата - инаку ќе ја вратат назад. Сега гледам дека преку имејл сум им пратил се тоа на 30 мај (значи во рокот). Статусот уште е ист - Недостасува фактура.

Blagoj322

The More You Buy, The More You Save
4 март 2017
50
67
Не знаев дека и по пошта праќаат од царина барање за фактура. Инаку писмово ми стигна денес, а пишува дека е од 22 мај и имам десет дена да доставам преку пошта или имејл - фактура, тракинг број и извод од банка за трансакцијата - инаку ќе ја вратат назад. Сега гледам дека преку имејл сум им пратил се тоа на 30 мај (значи во рокот). Статусот уште е ист - Недостасува фактура.
Колку време помина од кога ти стигна пратката на царина (1005) до денес?

Gaming Pal Ollie

hello world
14 февруари 2024
144
126
Јас од кога ќе им дојде на царина им праќам документации, фактури све, тотално го игнорираат се тоа. Најорганизирани e-mail-и све како што треба.
Од 30ти април ми пишува на едно недостасува фактура па недостасува фактура
1. Неќна мајка ми дека на нејзино име е пакетот отиде во пошта им однесе принтани фактури, рекоа да готово срредено го знаеме пакетот, не е проблем. Готово е почекајте ќе се смени статусот
2, После недела две пак недостасува фактура нема update на статусот
Отиде она да земен друг пакет, пак збореше со нив, тој виде на маил, испринта рече се е тука што треба нема проблем стварно на маил има.
3. Поминуваат некои 5-6 дена, статусот НЕПРОМЕНЕТ, доаѓа денот кога ја блокира таа продавницата Македонија. Тотално спизден им се јавувам на царина, овие со као културен тон, мирно, немај гајле те знаеме тебе, ти ги знаеме маилите, се има сите документи организирано убаво ги праќаш, евен готово, испринтанто, средено се.

Денекса?
Статусот е ист, недостасува фактура

нема промена, нема ништо
милион пати истите документи за пратки ги поднесувам, они гледаат нема проблем, си стои истото па истото.
Веќе незнам што да направам, неможе да се караш, неможе со фино, ништо.

Исто и за една пратка од 6ти Март, за таа ни до фактурата нема дојдено среќа не ми е НАЈБИТНА ама таа е од продавницата што ме блокираше, али ај таа и не ми е најважна реално повеќе ја земав за пропс за позадина за youtube видеа, оваа од 14 Април што е стигната ми е пребитна.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.507
3.110
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
И да отидеш таму и да им однесеш принтана фактура џабе е
денеска и го искључиле телефонот за царина што е тој еден на меили иде
Баш сакав да вртам сега. Инаку се работи за контактни леќи кои ги порачав во март. До сега речиси никогаш немало проблем, порачувам со години - стигаат за 3 недели од прилика од Западна Европа а и од УСА имам порачувано.
Кога видов колку е саат со поштава, си порачав од една фирма од Чешка пред 15-20 дена, ги прашав дали за 10 дена ќе стигнат во нивната оптика во Прага пошто ќе бидам на неколку дена таму и си стигнаа си ги подигнав и се е супер. А со овие кај нас којзнае што ќе биде.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно