Со реална или редуцирана масленост?Што се жалите први сме во регионот по БДП![]()
Со реална или редуцирана масленост?Што се жалите први сме во регионот по БДП![]()
Не верувам дека ЕЛС и UPS „си царинат сами“. Колку што знам, царинењето е надлежност на Царината и не може приватна компанија самостојно да одлучува за царински давачки и ослободување на пратки.Јас од што разбирам имаат превземно ЕЛС и UPS да си царинат сами, затоа веќе пратки од UPS ни 2-3 дена не чекам да ми се исцаринат, а порано 7-15 дена. Исто и ЕЛС.
А во пошта, и до царина и до поштарите е проблем, секо на другиот му ја префрла вината.
Колку време помина од кога ти стигна пратката на царина (1005) до денес?Не знаев дека и по пошта праќаат од царина барање за фактура. Инаку писмово ми стигна денес, а пишува дека е од 22 мај и имам десет дена да доставам преку пошта или имејл - фактура, тракинг број и извод од банка за трансакцијата - инаку ќе ја вратат назад. Сега гледам дека преку имејл сум им пратил се тоа на 30 мај (значи во рокот). Статусот уште е ист - Недостасува фактура.
И да отидеш таму и да им однесеш принтана фактура џабе е
Баш сакав да вртам сега. Инаку се работи за контактни леќи кои ги порачав во март. До сега речиси никогаш немало проблем, порачувам со години - стигаат за 3 недели од прилика од Западна Европа а и од УСА имам порачувано.И да отидеш таму и да им однесеш принтана фактура џабе е
денеска и го искључиле телефонот за царина што е тој еден на меили иде
MOUSE WIRELESS USB HAMA MW-500 RECHARGE, BLUE, 173034
800,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, White, KBS-WMS-01-W
970,00 ден
SSD M.2 128GB FORESEE XP2000 NVMe , 2.400/760MB/, FSB0C128G-B7C7200 BULK
1.990,00 ден
FLASHLIGHT EXTRALINK, EFL-1008 FREYA 10W LED 200LM BATTERY
610,00 ден
PUMPA EXTRALINK BICYCLE AND CAR w/pressure Gauge
890,00 ден
GAME SONY PLAYSTATION 5 Slim Digital Edition 1TB + Fortnite Flowering Chaos