Секако не на AI моделот, ама е добар показател накаде без сомнеж одат работите.И сега одговорноста за ова чива е?
Се сеќаваме каков проблем направи ова АИ. Ист ќе биде камбекот.
Едно ми е јасно само, се помалку и помалку се смеам на Terminator и Cameron сценариата, можеби поблиску сме до Black Mirror со сегментот на AI него то. Ама како било, на долга стаза ... we lose.![]()
AI Agent Deletes Startup’s Database in 9 Seconds, Founder Says - Decrypt
PocketOS founder Jeremy Crane claims a Cursor agent running Claude Opus wiped production data and backups through a single Railway API call.decrypt.co
Само треба регулации, треба обука без а потоа со ВИ, плански и паметно... Но не изгледа дека има шофер позади воланот. Само алчни копита гладни за профит.Едно ми е јасно само, се помалку и помалку се смеам на Terminator и Cameron сценариата, можеби поблиску сме до Black Mirror со сегментот на AI него то. Ама како било, на долга стаза ... we lose.
Македонски АИ сајт:
https://www.reddit.com/r/mkd/comments/1si2y9r View: https://www.reddit.com/r/mkd/comments/1si2y9r/makedonski_ai_site/?%24deep_link=true&correlation_id=01c8a9f1-b4e6-440c-af08-a4c18347b58b&post_fullname=t3_1si2y9r&post_index=3&ref=email_digest&ref_campaign=email_digest&ref_source=email&target_user=zirkach&utm_content=post_title&%243p=e_as&_branch_match_id=1586312301881384982&utm_medium=Email%20Amazon%20SES&_branch_referrer=H4sIAAAAAAAAA22QwW7DIBBEv8a5OYmNkzqRoqpSld9AGNbOyhjQspbTHvrtXSdtT5UADW80w4obc8rn3Y7AOeStSWnrMYw7lV6LulHpAtrkjchIOGAwXs%2FkL7c1Vai3or7KWpZl%2B5O3cRJAsqfRySn3CQJnkVXG%2BuP0sMwILoY8ojaoMzKsPUqqDnXjAJJeRyjUO9Ms1tFGIvCGMQaNTvi%2Bsq059VXZNXAsm2ZvS9Pv29I0tmpV89Id2k5yKWbW%2Fex9MBOsdUr%2FDfE0MTi4i6MEEPSiYDLotcMBMj%2BhtmZKBofwv5vjTBZ%2BPYFsaADWcwYS%2Bok0GnsTPvOkbQws3yH88Twje9h8SQ0QYRh0R3GR3OWKwuL9G4Nqp8idAQAA
Ауч
Дап мислам дека има. @Futurelakimens јес' то ти бога ти?Ауч
А гледам lakimens го пишал тоа...ми се чини, или имаме член со тоа име и на форумов?
Јас сум да... Има трага на гитхабот од тоа... Незнам сеа дали истото репо е сеуште тоа што е во јавноста.Дап мислам дека има. @Futurelakimens јес' то ти бога ти?
Интересно видео, една работа што луѓето ја забораваат кога работат со ВИ алатки е тоа дека му го даваш цел контекст на роботот место ти да го чуваш во глава и некој друг го работи за тебе.
има креативност во месење бурек дома, ама идеш и купуваш и не се замараш.Интересно видео, една работа што луѓето ја забораваат кога работат со ВИ алатки е тоа дека му го даваш цел контекст на роботот место ти да го чуваш во глава и некој друг го работи за тебе.
Не те тера да ти размислуваш чекор по чекор и да чуваш знаење за одредена фунцкионалност во глава.
Тоа е исто како и моментот кога водиш тим и ќе му речеш на колега да имплементира функционалност.
Тоа прави да си мислиш дека ти фали контекст кога читаш и прегледуваш код на некој друг што го напишал и автоматски не е толку интересно или креативно веќе затоа што некој друг ти прави нешто за тебе.
Алатките како алатки се супер ако склопуваш решенија на брзина додека експериментираш, (што за жал таква е индустријата и луѓето градат концепти а не целосни решенија како што треба, се нешто се брза некаде) ама ако седнеш и треба да направиш нешто како што треба, во тој случај не верувам дека е побрзо или поефективно заради проблемот што го пишав погоре.
Имам колеги што почнале полека полека рачно да пишуваат пак код заради овој проблем.
Мене лично ми станува досадно од време на време кога работам на овој начин.
Не е дека секогаш сум сакал и сум уживал во самиот процес на пишување код, но моментот кога градиш нешто од нула сакаш убаво да го размислиш, да си го направиш по твое како ти знаеш и умееш, има некаква креативност во процесот, ова само го даваш на некој друг и не се замараш. Истото го имам чуено од повеќе колеги.
Тоа е друго, има и креативност во правење апликации ама зошто би правел ако можеш да си купиш алтернатива? Не правиме муабет за тоа.има креативност во месење бурек дома, ама идеш и купуваш и не се замараш.
Апликација е техничка работа. Креативност може да има во насока, како да се решава некој проблем, ама тоа пак може да се изведе подобро и да добиеш насоки како некој веќе го решил подобро од што си замислил.Тоа е друго, има и креативност во правење апликации ама зошто би правел ако можеш да си купиш алтернатива? Не правиме муабет за тоа.
PROJECTOR DESK MOUNT WANBO, 140x150x26mm, adj.angle 15deg, max.3KG, WBBA03
790,00 ден
CONVERTOR PCI-E TO IEEE 1394 FIREWIRE ESTILLO (1394AV 3+1 port)
1.370,00 ден
SSD M.2 256GB KINGFAST F8N NVMe , 1.988/1.522MB/, KF2321DCS25BF-256
3.370,00 ден
PAINTING ART SET FOR CHILDREN EXTRALINK (88 pieces) PINK UNICORN
1.430,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC ULTIMATE PerformanceMX-7 (8g) TC: 4.2 W / mk ACTCP00091A
610,00 ден
MICROPHONE FIFINE A9 RGB Polar Patterns, w/ARM, USB Type-C, 2.0m cable, Black, A9
5.500,00 ден