Не барав ништо онака отворив апликацијата на алија и кликав рендом...има и со фри шипинг ама за многу работи шипингот им е отиден в пченкиОва е cherry picking. Баш пишав ФМ трансмитер и ми излегоа 100 понуди со фри шипинг
Кај си ти налетал на некој скам страни? Оригинал JBL знаеш колку пари е ? Има повеќе продавачи разни... Од тие некој може да бидат и scam.Се мрднаа од алија скроз наскроз со шипинг![]()
![]()
Sent from my M2101K9G using Tapatalk
Глупости. Нема врска. Има повеќе продавачи да бираш. Вакви продавачи со вакви сомнителни цени се сомнителни, јас би избегнувал од такви продавачи. Во 90% од случаевите се scam или одат по принцип АПП - Ако Пројде Пројде...^^ Пак стегајте рифунд.. И ова е малку. Им дојде памет на Кинезите со каква багра си има работа.
Али што беше порано и сега не се споредува, квалитет е многу скокнат, имаш стотици легитимни брендови на Али што продаваат, дури и OLED монитори и слично може да купиш, за мене Temu е уште исто ѓубре, од Али со малку одбирање од кој купувам никад не ме заебале, особено во прошлите 4-5 години, кинеската роба не е тоа што беше... што е причина зошто е штета што сега иаме заебанции со шипинг и ДДВ-а, баш имаше разна приферија што сакав да нарачам деновиве, но чекав 2 месеца за перниче за слушалки да ми стигне откако почна ова царинаПазање треба на АлиЕкспрес и на Тему. Има и добри и лоши работи... Лотарија..Како се погоде....3 пати ме имат заебано на Тему и 2 пати на АлиЕхпрес. За среќа ми ги вратиле парите во двата случаеви.
На времето АлиЕкспрес го гледавме како кинеска страница на која што си спремен да потрошеш толку што си спремен да изгубеш. Сега уште фале и ДДВ, Шпедиции и Царина да им плаќаме.... Како божем кој знае што купуваме а не обична кинеска роба...
Не се пишува вистинската цена колку е платена ? Ги платив кондурите 67 долара.
Според таа продажна цена требаше да ми наплатат 628 денара=12.02$.. А ми наплатија како да сум ги платил 82 евра.
А никогаш не се биле таа цена... Одсекогаш се продавале по 50-70 долара зависи од пописти ако има некогаш...
18% на таа цена од 81.52$ е 14.67$ а мене ми наплатија 15.1$ пак некој цент($) имат укдадено...![]()
Maden Vintage 875 bottines véritable Crazy Horse cuir bout rond Durable haut à lacets bottes pour l'hiver automne chaussures de travail - AliExpress 322
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.coms.click.aliexpress.com
А Цент по Цент..Денарче по Денарче е Бунарче пари од сите за нив собрани...
Погледнете го атачментот 160568Погледнете го атачментот 160569Погледнете го атачментот 160570Погледнете го атачментот 160571Погледнете го атачментот 160572Погледнете го атачментот 160573
Погледнете го атачментот 160574
Моментална сегашна цена е оваа... 77$ комплет со достава.... Со купони дојде и до 60$.... Значе треба колку е платено да царинат..... А не да крадат по неколку долара......
За тие пратки над 90euro колку зимат шпедиција ништо не дознав. Заборавив да прашам.
Поима немам како идат работите.
Еве за кожно палто колку ми наплатија.
Погледнете го атачментот 161157
Ова е пратка над 90 евра затоа и наплаќат шпедиција + освен ДДВ и Царина. Ти штом ти наплатиле само 600 денара сигурно пратката ти била под 90 евра. Зошто ако е пратката под 90 евра само се наплаќа ДДВ..Друго ништо без Царина и Шпедиција трошоци.Okolu 600 mene mi ispadna. Ama pratkava tvoja ne znam kako stignala do 3749 denari za davachki.
Ете ти одговор над тебе во коментарМоже ли некој да ми каже колку ќе платам ДДВ и царина според новиот закон ако купам од Алиекспрес? Знае ли некој?
За пратка од 1513 денари ддв изнесува 272 денари. Ти си платил помалку, 250 денари и си незадоволен?За пратка од 1513 ден. платив 250 денари дополнително и се збогував со Алиекспрес. Искрено да знаев дека ќе има вакви дополнителни трошоци немаше ни да нарачам но, сепак се работи за niche продукти и затоа нарачав. Неисплатливо е.
shpedicijata beshe 600 mkd + davachkite shto ne gi spomnavОва е пратка над 90 евра затоа и наплаќат шпедиција + освен ДДВ и Царина. Ти штом ти наплатиле само 600 денара сигурно пратката ти била под 90 евра. Зошто ако е пратката под 90 евра само се наплаќа ДДВ..Друго ништо без Царина и Шпедиција трошоци.
Од почетокот беше Карго Експрес...Сега гледам почна ЕЛС да ги носи преку Speedaf. Само тракинг бројот постирај го овде -> https://track.els.mk/mk/MK0000124567RКоја пошта ги носи праткиве MKxxxxxxxxR ?
Серискиот број за следење е неважечки. Ај може рано е уште (вчера направив нарачка).Од почетокот беше Карго Експрес...Сега гледам почна ЕЛС да ги носи преку Speedaf. Само тракинг бројот постирај го овде -> ELS Track | MK0000124567R
А па рано ти е уште. Почекај 10-20 дена. Ќе се покаже со сигурност.Серискиот број за следење е неважечки. Ај може рано е уште (вчера направив нарачка).
Од ЕЛС ми одговорија дека не се нивни овие тракинг броевиОд почетокот беше Карго Експрес...Сега гледам почна ЕЛС да ги носи преку Speedaf. Само тракинг бројот постирај го овде -> ELS Track | MK0000124567R
Не се. Овие пратки обично ми ги носеше карго експрес. Не знам дали е нешто сменето.Од ЕЛС ми одговорија дека не се нивни овие тракинг броеви
SSD M.2 2TB TEAM GROUP MP33 NVMe, TM8FP6002T0C101
16.360,00 ден
STREAM DECK STUDIO ELGATO, x32 LCD keys, 2 x 360° encoders, Rack Mount, 10GBO9901
59.260,00 ден
MB 1851 Z890 ASUS ROG MAXIMUS Z890 APEX, 4xDDR5 9600MHz(OC), 2xPCIex16 5.0, 1xPCIex4, 1xPCIex1, 4xM.2, 4xSATAIII, DP, 5GbE LAN, 90MB1IP0-M0EAY0
39.310,00 ден
TOOL EXTRALINK POWERLINK Screwdriver 46 in 1 SET
1.390,00 ден
PROJECTOR CEILING MOUNT WANBO, 328 x 141 mm, max.5KG, SILVER, WBCA01
2.000,00 ден
PASTE THERMAL ARCTIC MX-7 (4g) + МX Cleaner Wipes, TC: 4.2 W / mk ACTCP00092A
560,00 ден