Enis-Phantom
hello world
како да земам заменски не даваат. Нудат само рефундирање или друг со моја доплатаЗеми заменски и продај го па барај чаре после. 2000 денари секако не ти бркаат работа.
како да земам заменски не даваат. Нудат само рефундирање или друг со моја доплатаЗеми заменски и продај го па барај чаре после. 2000 денари секако не ти бркаат работа.
Набавуваат дискови со пониска гаранција како и Нептун, по некој диск и во сетек минус месец гаранција(пример: 1050 и 1080 денови). За Кингстон и за Самсунг занаат да имаат помала гаранција. Се зема диск со целосна гаранција да се спречат главоболки во иднина. Кратките патишта не испаѓаат баш кратки.Мене ми цркна ссдето кингстон кц 2500 земено пред 3 години од нив, нормално кај нив гаранцијата 2 години а кингстон вика 5, па ете сега со кингстон сапорт се замарам.
Нека го земе истиот со доплата.Земи заменски и продај го па барај чаре после. 2000 денари секако не ти бркаат работа.
Кажи им дека го сакаш овој со доплата - Сетек - се од техникакако да земам заменски не даваат. Нудат само рефундирање или друг со моја доплата
Пише дека ќе ја вратат помалата вредност од моменталната или купената.Дополнително пишува дека може и да биде од ВРЕДНОСТА на продуктот кога гаранцијата е активирана.
Погледнете го атачментот 160491
Ова е стариот закон од 2004-та кој веќе не е на сила.Во законот за потрошувачи има член 49, со кој е регулирано баш ова, ама никој не го почитува, сите се прават „јас не сум од тука“.
Погледнете го атачментот 160516
Да направиме една анализа - ако ти успеа сам да добиеш RMA, тогаш што се случува со ситуацијата на @Enis-Phantom ?Ете јас средив со кингстон сапорт, расипаното ссд во пликче по дхл кај нив а тие ми одобрија да ми пратат ново пошо ова другото не го продаваат поќе. Поевтино ми е вака од ошто да платам тон пари за ново ссд со слични перформанси на тоа шо го имав.
Ако веќе шпекулираме, може и вика:Да направиме една анализа - ако ти успеа сам да добиеш RMA, тогаш што се случува со ситуацијата на @Enis-Phantom ?
Ова значи со новиот* Закон што го изанализира @Gligorov - компаниите едвај чекаат да се расипе диск/рам, чист ќар се.
- СЕТЕК го зема дискот назад, му враќа 2к+ денари
- СЕТЕК си добива RMA и нов диск назад (или друг доколку го немаат тој модел)
- СЕТЕК си го листа за 9000 денари
- СЕТЕК си добива 7000 денари профит врз профитот што го направиле кога оригинално му го продале дискот за 2000+ денари
Ako sakas da spekulirame prvo procitaj sto pisuva Kingston i sto citirav - duri e i so highlight.Ако веќе шпекулираме, може и вика:
- Сетек го зема дискот назад, му враќа 2к+ денари.
- Сетек добива RMA и намалување на следната фактура за цената што ја платил за дискот. (cca. 1500 денари), согласно условите од гаранција што ја постираше погоре.
- Сетек е во загуба 500+ денари (маржата од вратениот диск).
Сетек има толку дубари направено, па некои тука немаат толку шишки на главата.Да направиме една анализа - ако ти успеа сам да добиеш RMA, тогаш што се случува со ситуацијата на @Enis-Phantom ?
Ова значи со новиот* Закон што го изанализира @Gligorov - компаниите едвај чекаат да се расипе диск/рам, чист ќар се.
- СЕТЕК го зема дискот назад, му враќа 2к+ денари
- СЕТЕК си добива RMA и нов диск назад (или друг доколку го немаат тој модел)
- СЕТЕК си го листа за 9000 денари
- СЕТЕК си добива 7000 денари профит врз профитот што го направиле кога оригинално му го продале дискот за 2000+ денари
И тоа е шпекулација, така што и твојата не важи.Ako sakas da spekulirame prvo procitaj sto pisuva Kingston i sto citirav - duri e i so highlight.
Kingston vika deka DOKOLKU NE MOZE DA GO POPRAVI ILI ZAMENI RAM - togas vraka sredstva.
Vo slucajov moze da go zameni i tvojata spekulacija ne vazi.
Dobro ako ne znaes da citas angliski, se slagam moze da ti izgleda kako spekulacija.И тоа е шпекулација, така што и твојата не важи.
Шпекулација е претпоставката дека ќе го замени, а нема да го рефундира. Тоа нема врска со англиски.Dobro ako ne znaes da citas angliski, se slagam moze da ti izgleda kako spekulacija.
Шпекулација е претпоставката дека ќе го замени, а нема да го рефундира. Тоа нема врска со англиски.
Можеби, ако Сетек набавува роба преку Амазон.
Директно достапно преку Kingstone Store, обврзани се да го заменат според нивната гаранција. Шпекулација може да биде само ако се правиме дека немаме Интернет и си збориме „маалски“ муабети.
Балканска работа јбг.мора да праат РМА штом соработуваат со тие брендови. Само многу хоштаплери сакаат да ќарат и да не му излезат у пресрет на муштеријата.
Мислам дека не ти е јасно што линкнав и како функционира Амазон.Можеби, ако Сетек набавува роба преку Амазон.
Зар уште некој се замара со сетек?Ако можит по редовна цена само
MB 1700 B760M D3HP DDR4 GIGABYTE, 4xDDR4 5333MHz(OC), 2xM.2, VGA, HDMI, PCIex16, 2xPCIex1, 4xSATAIII, 5xUSB3.2Gen1,2xUSB 2.0,1xType-C,2.5Gb LAN
6.380,00 ден
GAMING DESK NITRO CONCEPTS D16E, CARBON RED w/Electric Height Control, GABU-210
37.300,00 ден
MB AM5 X870 STEEL LEGEND ASROCK 4xDDR5 8000(OC),1xPCIe5.0x16,1xPCIe4.0x16,1xM.2 Gen5,2xM.2 Gen4,4xSATAIII,HDMI,DP
16.760,00 ден
PUMPA EXTRALINK BICYCLE AND CAR w/pressure Gauge
890,00 ден
NB 2-SCREEN MONITOR FOR LAPTOP 15.6" EXTRALINK T01, IPS FULLHD,USB TYPE C&MINI HDMI
20.230,00 ден
TABLET AMAZON KINDLE KIDS 2024 6" 16GB 11th Gen, Unicorn Valley
7.950,00 ден