Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Мобилни Оператори во Македонија - Искуства, забелешки, коментари

TheSchumann

hello world
27 јануари 2017
96
105
Скопје
Дали има некој на Телекабел (мобилна линија)? Освен што се плаќа за пораки (што преретко ги користам, освен за паркинг) и треба да се наоѓа други начини да се плаќа паркинг, други маки ги има со виртуелниве оператори? На А1 сум не знам колку години наназад и ме изнервираа што еднаш ми понудија демек некаков специјален попуст за комбо, а вториот пат ми дадоа полоша понуда од првиот пат, се правдаа дека не било така (или лошо ми кажале тие, пошто 2-3 пати убаво ги пепрашав да ја запишам).

Преку глава ми е од високиве тарифи, нет сеф за глупости што не ги користам (освен роамингот во странство што ми користел да бидам искрен) и не ми требаат и божемни субвенции т.е. буџети за нов уред што не се реални односно им се пренапумпани цените. Се чувствувам ко да плаќам најмалку дупло од она што реално го користам, дури и со денешниве цени.
Ајде и јас да си прашам истово. Гледам имаат комбо пакети со интернет, тв и 2 моб за 30 евра, а за истото во Телеком ми бараат 50 евра.

Битно ми е каква е мрежата (квалитет на повици и брзина на интернет) пред се во Скопје и Струга.

nixxa

hello world
16 јуни 2017
111
60
На а1 припејд сум години и сум немал проблем со смс пораки од фејсбук, инстаграм, вацуп...секогаш стигале.
Убаво е да се слушне од тебе дека си немал проблем, ..
Мислењето е автоматски споено:

Све е лотарија. Како ти се погоди. На некој му викаат може на друг не може :))))
можеш за припејд нема ограничување, за постпаид ако го активираш мора да поминат 30 дена, да платиш прва сметка па да префрлиш од оператор А во Б.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.283
1.315

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.757
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Да не бидат преговориве како преговориве за влез у еу :)))))

klima fan

lurker
14 јуни 2021
602
340

Vlad944

lurker
3 март 2015
781
1.744
Дали има некој искуство со Телекабел SIM опциите кои ги нудат,каков е 4/5G интернетот со брзини ме интересира и дали при разговор се слуша,разбира соговорникот?

Имаат некои добри опции со интернет за парите како М3++ или М5++.

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.696
Дали има некој искуство со Телекабел SIM опциите кои ги нудат,каков е 4/5G интернетот со брзини ме интересира и дали при разговор се слуша,разбира соговорникот?

Мислам дека немаат договорна обврска од две години туку месец за месец. Така што можеш да пробаш и да откажеш.

Ts011

user
31 март 2020
1.421
1.072

Imam tuka blizok do mene sto pred 1m,se prefrli od a1 kombo na duo++ na Tk, komplet site uslugi, vika za mobilnata mn,se ceka za vospostavuvajne povik, nema voLte pa od 5g na 2 sleguva na sekoj povik, vika razgovorot so drugiot na momenti e cuden,

Vlad944

lurker
3 март 2015
781
1.744
Imam tuka blizok do mene sto pred 1m,se prefrli od a1 kombo na duo++ na Tk, komplet site uslugi, vika za mobilnata mn,se ceka za vospostavuvajne povik, nema voLte pa od 5g na 2 sleguva na sekoj povik, vika razgovorot so drugiot na momenti e cuden,
Ова сакав да слушнам,како се понаша зш за 600ки даваат 151GB интернет и 200 минути разговор кон сите националисти.Но,колку се добри интернетот/мрежата.

Долги времиња сум на А1 СИМ онли каде интернетот ми беше неограничен (фер пол. 300GB) со А1 нет сеф од 100GB ама да го онадам 1150 денари ми го накачија што сега сметам дека ми е скапичко.

Некои искуства најдов на реддит каде во одредени општини е одличен мобилниот интернет кај други пак лош.Користеле Телеком мрежа ама 4G.
Ќе се пробам еден месец ако одговара низ БТ ќе продолжам ако не друга алтернатива.

Justice for All

hello world
10 септември 2010
405
251

Јас користев некое време. Брзината на интернетот многу варираше некогаш паѓаше ептен. Локација позади универзална.
Огромен проблем беше што немаше волте, многу ме нервираше.

Ts011

user
31 март 2020
1.421
1.072
Јас користев некое време. Брзината на интернетот многу варираше некогаш паѓаше ептен. Локација позади универзална.
Огромен проблем беше што немаше волте, многу ме нервираше.
Poradi toa uste so a1 teram.....
neka pustat voLte pa ke probame mesec/dva, na dr,broj ako biva ke portirame 4 br, na Tk,.so ++ family paket

kolesk

lurker
6 февруари 2016
757
1.171
Се откажа од мтел (лајка) или паралелно и од нив имаш бројче? Неколку колеги што имав, се префрлија од мтел на а1, и некако слабо се збори за мтел.

Ts011

user
31 март 2020
1.421
1.072
Се откажа од мтел (лајка) или паралелно и од нив имаш бројче? Неколку колеги што имав, се префрлија од мтел на а1, и некако слабо се збори за мтел.
Ne i mtel se tera paralelno,(samo i tamu nema voLte)pa dzabe bi bilo naskoro i a1 ja isklucuva cela 3g, pa povicite od 4 ke odat na 2,mislam nee toa vreme da se vrajkame -20godini....
a slabo se zboruva bidejki si kuliraat i ne se zamaraat za nisto....toa e sto e i tolku....

DrMTR

senior
27 март 2014
7.918
8.409
Телеком го намалил времетраењето на ваучерите.
До сега нивниот број го користев како втор ама сега изгледа ќе ги откачам.

Погледнете го атачментот 160766
Вака беше едно време пред 15-тина години. 600 денари кредит ваучер ти даваше автономија 3 месеци. Сега го прават истото. Го прават припејд неатрактивен за да ги форсираат корисниците да преминат на постпејд . Таму е кешот не на припејд.

JamesKirk

poweruser
12 февруари 2015
3.672
3.757
Струга
www.facebook.com
JamesKirk's setup  
Processor & Cooler
i3 1315u
Motherboard
ASUS
Storage
WD SN5000S 512gb + Samsung QVO 870 1tb
RAM
16GB
Video card
Intel UHD Graphics
Mouse
MSI
Keyboard
Genius
Monitor
Samsung LS24C310EAUXEN
OS
Windows 11 PRO
Вака беше едно време пред 15-тина години. 600 денари кредит ваучер ти даваше автономија 3 месеци. Сега го прават истото. Го прават припејд неатрактивен за да ги форсираат корисниците да преминат на постпејд . Таму е кешот не на припејд.
Припејдот за телеком никогаш не бил приоритет. Затоа А1 и МТЕЛ припејдот им е супер. Добри пакети имаат

kolesk

lurker
6 февруари 2016
757
1.171
Дали е возможно префрлување од постпејд на припејд, после завршување на договорот?

kirev

senior
31 мај 2010
9.030
7.696
Дали е возможно префрлување од постпејд на припејд, после завршување на договорот?
Порано немаше опција. Пиши ако успееш.

А кога постоеше Лајка беше можно, па јас од МТЕЛ на Лајка од постпејд на припејд... Арно ама кога сакав од Телеком припејд на А1 припејд, тоа беше патешествие. Документирано е сѐ на форумов.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно