Joco Ilievski
lurker
Joco Ilievski's setup
- Processor & Cooler
- Ryzen 7 5700x3D & Arctic Liquid Freezer III 420
- Motherboard
- Asus ROG Strix B550-A Gaming
- Storage
- Samsung 980 PRO NVME m.2 / Samsung EVO 850 250GB / Toshiba 2TB HDD
- PSU
- Gigabyte P850GM 850W, 80 PLUS GOLD
- RAM
- Kingston 2x16GB @ 3200Mhz
- Video card
- Sapphire RX 7700 XT Pure 12GB
- Case
- Deepcool CH690 Digital
- Mouse
- Attack Shark X3 Pro
- Keyboard
- Ajazz AK820 PRO + Pudding Keycaps
- Audio
- Genius GX SW-G 2.1 1250
- Monitor
- Benq EX3710Q Mobiuz 165Hz + Dell U2414H 60Hz
- OS
- Windows 11
Здраво момци,
наеднаш пц ми угасна, лед на него работи ама не се пали и не реагира ништо, ни вентилатори вртат, ни некаков звук, ништо.. Пробав и со друго напајање, исто. Ма да напајањето ми е старо и е само со сингл 4 пин кабел за процесорот ама мислим дека е доволно за да се тестира.
Е сеа работава ми е, мислим дека е матичната, ама сакам да го исклучам и процесорот од сумња дека му е нешто пошто да не испадне дека е тој а џабе сум зел матична (ма да не ми се веруа)
Дали има некој у близина на Тетово што не би му било проблем да го тестира процесорот? Ryzen 7 5700x3d иначе
Или ако имате преглог, кажете слободно.
Тенкс
наеднаш пц ми угасна, лед на него работи ама не се пали и не реагира ништо, ни вентилатори вртат, ни некаков звук, ништо.. Пробав и со друго напајање, исто. Ма да напајањето ми е старо и е само со сингл 4 пин кабел за процесорот ама мислим дека е доволно за да се тестира.
Е сеа работава ми е, мислим дека е матичната, ама сакам да го исклучам и процесорот од сумња дека му е нешто пошто да не испадне дека е тој а џабе сум зел матична (ма да не ми се веруа)
Дали има некој у близина на Тетово што не би му било проблем да го тестира процесорот? Ryzen 7 5700x3d иначе
Или ако имате преглог, кажете слободно.
Тенкс