Има конкуренција за таму ке треба малку да тренира за наградаПријави се на Прв до врв категорија ебајк и лапни награда![]()
На максимален мод би требало неколку пати да издржи батериајта во зависност незнам колку Wh е . Имав прилика да пробам неколку пати E-bike пред неколку години пример со 500 Wh батерија сопругата извозе вкупна тура од 100 км од кои 60 офроад. Возеше на Eco мод и снема батерија задните 10 км морав јас да го возам до дома. Ориентационо на Turbo мод во комбинација со напреден мод Е - MTB наменет за офроад се качив на Водно за 27 минути комбинација 75% земја 25% асвалт и остана батерија 60%.Кога ќе можеш пробај го до Водно Крстовар горе за колку време ќе го качи и дали ќе издржи батеријата до горе
Штом неколку пати тогаш супер е, дека нема да биде лесно ако откаже батерика да качува точак со таа килажа напред со 38 запци преносот и позади 34.На максимален мод би требало неколку пати да издржи батериајта во зависност незнам колку Wh е .
моторите имаат повеќе начини на работа, подобрите додаваат сила само кога осеќаат дека ти даваш сила.мене ме интересира што се случува при нагло кочење. на пример возиш на рамнина ~20км/ч и при тоа ел. мотор помага, и мора нагло да закочиш. што се случува со ел. мотор, ти кочиш а тој бутка напред или веднаш престанува со помош? или престанува веднаш штом престануваш со вртење на педалите... тоа како е решено
Видов ваков со додавана опрема, не прашав колку пари, ама тука некој го прави тоа, само му го носиш точакот...Темата со додавање мотори или менување на задно тркало со ново со вграден погон кај нас прашање колку е реалност заради царина и увозна процедура. Имам лично непријатно искуство и целото смарање и расправање со цариници, царини, лежарини, шпедиции ... па уште да се погоди ова смее ова не смее да се увезува па ова а-тест барало па дрн дрн, не фала, пошто од старт китовите се накај $500+-, удри на тоа време (3 месеци достава), 1 месец зезање кај нас и најмалце $200 (давачки), изгубено време + НЕРВИ, не фала, да имавме локален дистрибутер и лагер па да правиме муабет.
hamachi.mk
@xenon какво ти е искуството после 10 месеци што ќе кажеш позитивно негативно. Собирам информации сакам да земам и јас еден.
Благодарам
Јас не се разбирам од е-бајк ама би додал само да внимаваш и на тежинското ограничување на самите бандажи, и тие имаат некаде од 110-130 кг лимит, затоа што ако си ти 100 кг и е-бајкот сигурно тежи над 20кг, бандажот ќе треба да биде со издржливост од барем 120/30 кг.Ај искусните да помогнат што да одберам. Чекам да го спуштат зимава па да лапам еден. Гледав анализирав и знам што ми треба, ко нема искуство со брендовите што можат да се најдат кај нас.
Значи имам околу 100кг и сум вусок скоро 2метри.
95%од времето ќе го возам низ град и околина, можеби некогаш ќе сакам да се искачам на водно или слично, ама тоа би било ретко. Значи градски точак.
Она што проучив и дознав дека ми треба:
1. Максимално дозволено оптеретување ≥ 120 кг
2. Рамка 21"–23" (L/XL)
3. Батерија најмалку 500 Wh, Идеално > 540–600 Wh
4. Mid-drive мотор
5. Сила (torque) најмалку 40–50 Nm, идеално 60–80 Nm
6. 28” или 29” тркала
7. Гуми 1.75–2.0 ширина.
Она што ми е буџет за оваква играчка ми 1500е макс.
Прашањето ми е што бренд? Велосипед.мк гледам имаат убави ама не знам дали се ок брендови.
Што би препорачале? Дали би додале уште нешто што е важно во листата за да обрнам внимание.
XLОна што проучив и дознав дека ми треба:
2. Рамка 21"–23" (L/XL)
дефинитвно бољи избор него ли hub.4. Mid-drive мотор
тоа е истата работа, 700c, 28“, 29“ и etrto 622 се истите тркала.6. 28” или 29” тркала
за твоја тежина, а и плус е-bike, би рекол да гледаш точакот да има толеранција за најмалку 55мм широка гума.7. Гуми 1.75–2.0 ширина.
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK BLACK FOREST CABIN TRAVEL BACKPACK 45X20X30CM - KM03 2XCOSMETIC BAG, GREY
1.970,00 ден
Бесплатна достава
BACKPACK EXTRALINK MILITARY TACTICAL TRAVEL SCHOOL BACKPACK 30L - MIL665, MILITARY GREEN
1.000,00 ден
Бесплатна достава
SSD 2,5" 1TB VERBATIM Vi550 S3 49353
6.970,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN A-RGB Pack of x3 (3x120mm) PWM-PST 450-2000 RPM, BLACK ACFAN00347A
3.460,00 ден
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 10m Gray Secomp, 21.99.0110-40
276,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN, Low-Noise PWM, 2000 RPM Max, BLACK, ACFAN00348A
740,00 ден