Ќе се потепаме кој да плати со Apple PayКафана за каде е закажана вечерва?![]()
На СТБ сум, овие од НЛБ нека частатЌе се потепаме кој да плати со Apple Pay
На каса сум и чекам стопанска да пуштиЌе се потепаме кој да плати со Apple Pay![]()
Истиот проблем го иам, дури и ми ја блокираше картичката, пин-от демек неуспешен. Мастерот од прва го додаде. Белким ќе средат до попосле-утре.Дали некој има случајно проблем при додавање на Виза картички од НЛБ? Мастерот се додаде без проблем и на телефон и на Apple Watch но визата заглавува постојано и преку апликација и рачно.
NLB Pay е апликацијата што ќе го замени NLB мКlik. NLB Pay е апликација која што треба да се користи за цела НЛБ групација. Во моментот МК уште не е поддржана за да додадеш банкарска сметка, но мислам работат на тоа. Од скоро е додадена БиХ и Косово, а ако видиш неколку страни назад на сликите, еден момент беше и МК додадена (NLB Skopje). Мислам дека верифијација по телефон уште не работи, затоа што поддршка во НЛБ уште не се свесни дека е поддржано (мое мислење)Успеав со симнување на апликацијата NLB PAY, си пишува дека НЛБ стои зад апликацијата но вероватно тоа е некое странско, на нашата апликација нлб пишува Македонија, ама ја внесов и активирав и сега дали работи не знам, и секако откако инсталирав NLB PAY таму има трансакции и функционира проверка на картичката
Дали некој има случајно проблем при додавање на Виза картички од НЛБ? Мастерот се додаде без проблем и на телефон и на Apple Watch но визата заглавува постојано и преку апликација и рачно.
Другарче со VISA среди како што ми пренесе ама ја додаде рачно у Wallet, само за верификација морал у NLB Pay.Не поминува VISA ни кај мене сеуште, а Mastercard си помина се како што треба.
Исто и кај мене не сакаше да се верифицира на apple watch ја избришав и сега никако не може да се додаде, внесувам точен пин 3 пати и се блокира.Сега ќе чекаме уште толку години да го проработат на Watch
Погледнете го атачментот 152467
Работи и на Apple watch-от.Сега ќе чекаме уште толку години да го проработат на Watch
Како?Работи и на Apple watch-от.
Мене ми помина гледам и на другите тука некој, да таа апликација може е за цела групација но функционира, и секако веќе мастерот ми е додаден на wallet, се јавив денес во НЛБ за помош рекоа дека не може да ми помогнат сеуште околу тоа немаат информации, но со кодот кој ми стигна на порака од НЛБ активирав.NLB Pay е апликацијата што ќе го замени NLB мКlik. NLB Pay е апликација која што треба да се користи за цела НЛБ групација. Во моментот МК уште не е поддржана за да додадеш банкарска сметка, но мислам работат на тоа. Од скоро е додадена БиХ и Косово, а ако видиш неколку страни назад на сликите, еден момент беше и МК додадена (NLB Skopje). Мислам дека верифијација по телефон уште не работи, затоа што поддршка во НЛБ уште не се свесни дека е поддржано (мое мислење)Официјално на НЛБ веб страната уште не е пуштено дека е поддржано: NLB Pay NOVO
Уште не е додадено и на Apple официјалната страна, ама кај и да е
Countries and regions that support Apple Pay - Apple Support
See the countries and regions that support Apple Pay.support.apple.com
Apple Pay participating banks in Africa, Europe and the Middle East – Apple Support (UK)
Apple Pay works with many of the major credit and debit cards from the leading banks. Just add your supported cards and continue to get all of the rewards, benefits and security of your cards.support.apple.com
Сега ќе чекаме уште толку години да го проработат на Watch
Во iPhone отвори Watch апликацијата > Wallet & Apple Pay. Треба да има листа на картички што ги имаш на iPhone и да ги додадеш на Watch. Ќе ги додадеш и на Verify треба да ти даде опција за верификација со телефон или NLB Pay. Кликни си на NLB Pay, ќе ти ја отвори апликацијата. Таму ќе ти побара ПИН од картичката. После пинот треба да ги додаде во Watch. Јас ги додадов Мастер и Виза.. Исто така ти стигнува и СМС за секој обид на додавање во Wallet или Watch.Исто и кај мене не сакаше да се верифицира на apple watch ја избришав и сега никако не може да се додаде, внесувам точен пин 3 пати и се блокира.
Мене ми успеа преку wallet, но мораше да прифатам од NLB Pay.Јас преку NLB Pay ги додадов така поминува и на Apple Watch и на iPhone, а ако пробаш рачно преку Wallet не поминуваше додавањето
Во iPhone отвори Watch апликацијата > Wallet & Apple Pay. Треба да има листа на картички што ги имаш на iPhone и да ги додадеш на Watch. Ќе ги додадеш и на Verify треба да ти даде опција за верификација со телефон или NLB Pay. Кликни си на NLB Pay, ќе ти ја отвори апликацијата. Таму ќе ти побара ПИН од картичката. После пинот треба да ги додаде во Watch. Јас ги додадов Мастер и Виза.. Исто така ти стигнува и СМС за секој обид на додавање во Wallet или Watch.
истоОдам Watch -> Wallet & Apply Pay -> Verify -> потврдувам на NLB Pay со пин -> ме носи на Wallet без никаков смс...
Изгледа НЛБ не платиле сметка за телефон![]()
Ова го направив но по внесување на пин ме врати во Apple Wallet кој ми беше веќе верифициран на iphone и потоа одам во watch и wallets и пак бара верификација глави во loop.Во iPhone отвори Watch апликацијата > Wallet & Apple Pay. Треба да има листа на картички што ги имаш на iPhone и да ги додадеш на Watch. Ќе ги додадеш и на Verify треба да ти даде опција за верификација со телефон или NLB Pay. Кликни си на NLB Pay, ќе ти ја отвори апликацијата. Таму ќе ти побара ПИН од картичката. После пинот треба да ги додаде во Watch. Јас ги додадов Мастер и Виза.. Исто така ти стигнува и СМС за секој обид на додавање во Wallet или Watch.
Колку неприродно звучи твојот iphone е твојата картичка visa не е можно...
CPU AMD RYZEN 7 9850X3D, Octa Core, 5.6GHz 96MB s.AM5 TRAY 100-000001973
29.990,00 ден
MOUSE WIRED USB GEMBIRD G-LASER, 2400DPI, Black ,MUS-GU-02
390,00 ден
USB Flash Drive 3.2 512GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-512G-G46
3.220,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH BRIO 705 BUSINESS GRAPHITE 4K/60fps, USB-C, Graphite, 960-001530
14.760,00 ден
PSU 750W CORSAIR RM750E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020292-EU
8.210,00 ден
UPS 2200VA / 1200W POWERWALKER VI 2200 SHL, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120098
11.590,00 ден