nikolarjk91
hello world
- 4 март 2018
- 86
- 62
Здраво друштво, некој искуство со Ајфон ЕКСПОНАТ од Мобилекс?
Се јавив прашав што им значи тоа експонат (да не е некоја финта за користен телефон) ми рекоа дека токму тоа што значи зборот, изложен,чепкан ама не користен од човек. Даваат 6 месеци гаранција. Многу е пониска цената, ме влече![]()
Јас баш гледав, и навистина беше експонат. Направивме и апдејт на системот, батеријата на 98% беше, во about деловите не покажуваше дека се менувани. Скрос беше како нов. Камерата ја тестирав, и што уште не, на ИМЕИ проверував. НО приметив иако многу тешко се приметува и на многу луѓе нема да им смета дека при одредени ситуации може да се примети burn in на екранот, баш поради тоа што бил експонат и на екранот одело едно исто над рефлектори и бил со максимум brightness. Така што ако тоа не ти смета барем тој јас што го гледав ок беше. Е сега не го земав си земав нов, и не можам да ти кажам и long term искуство.
Мислењето е автоматски споено:
Тогаш можеби ова ми е попаметно да земам
https://www.backmarket.com/en-us/p/iphone-12-pro-128-gb-pacific-blue-unlocked/a88d8ee0-4955-4565-98bb-f46465253890#l=10
Мислам дека боље е обична 14ка за тие пари отколку 12 про ама тоа е мое мислење.