gokica
Модератор
- 13 јуни 2009
- 10.080
- 14.180
ги продава некој во македонија ?
Не за жал.
ги продава некој во македонија ?
Wat?Овја ноис канцелинг глас затинаат ? Зеде еден кољега сону од 5-6000 ама глас не затинаат, поскапите ?
Ко ќе шмрка од јогуртот може да се слуша.Слушалки колега ти ко ќе јадит бурек да не го слушаш. Колега мој зеде некои сони од 5-6к ама се слушаат околните муабети т.е. не ги затинаат скроз. Потивко али сепак не задоволително. Е сега прашањето ми е дали босе 700 или спну wh1000mx4 затинаат муавет т.е човечки говор скроз или пак се слушат ?
Не за жал.
Најдобрите на светот noice canceling слушалки (една од нив е Sony WH-1000XM3) можат да пригушат надворешни звуци за најмногу 30 dB кај средните фреквенции >250 Hz и најмногу 24 dB кај ниските фреквенции < 250 Hz. Бидејќи нормален говор е 60 dB на далечина од 1 метар, тоа значи дека сепак ќе го слушаш колегата - што и да прави, особено ако музиката што ќе ја слушаш на слушалките е тивка.Слушалки колега ти ко ќе јадит бурек да не го слушаш. Колега мој зеде некои сони од 5-6к ама се слушаат околните муабети т.е. не ги затинаат скроз. Потивко али сепак не задоволително. Е сега прашањето ми е дали босе 700 или спну wh1000mx4 затинаат муавет т.е човечки говор скроз или пак се слушат ?
Штета за Schiit, имаат многу интересни производи. Уште стои дека се примарно маркетинг компанија, ама па барем им работат како што треба уредите.
Кога сега би правел еден систем за слушалки и звучници на исто место, Ragnarok би бил многу сериозен кандидат. Ticks ALL the boxes, а цената е далеку од неразумна.
Ако не се лажам мислам дека ти имаше xonar essence stx. Како е чудово во споредба со неа?Чудовиште!
Погледнете го атачментот 117790
Е ова ќе остане во колекција. Во овој ценовен ранг нема подобар фабрички амп чинам. Моќ колку сакаш! Нема што не би возел. Многу музикално! Препорачувам. Штета што цената се качи споредено со порано.
![]()
Asgard 3 CONTINUITY™ MODULAR HEADPHONE AMP & PREAMP
Asgard 3 CONTINUITY™ MODULAR HEADPHONE AMP & PREAMPwww.schiit-europe.com
Ако не се лажам мислам дека ти имаше xonar essence stx. Како е чудово во споредба со неа?
Им пишав на schiit-europe односно Sonority Audio Netherlands да стават шипинг метод за Македонија. Сеуште нема резултат.
Asus xonar STX сеуште ја користам и на слушалки и на појачало. Абе ЗАКОН ! Не ја давам ни за 3090ти !!!Ја немам веќе па не можам да направам директна споредба. Иако е стар дизајн сепак мислам дека Xonar ST/X е ненадминато аудифилско интегрирано решение за во PC до ден денес.
Со оглед на тоа што таа е практично DAC/AMP не може да се направи целосна паралела со чист AMP.
AMP секцијата на Xonar е сосем доволна да ги вози голем број од најпознатите понеефикасни слушалки. Звукот по сеќавање беше доволно прецизен и со јасна сепарација. Со тоа што ширината и длабочината можеби не беа едни од најјаките страни. Јас се навикнав до толку што сеуште ми недостасува.
Schiit Asgard 3 е друга лига на засилувач. Дискретен дизајн, напојуван од 48 VA трансформатор. Далеку од ефикасен, со декларирана потрошувачка од 30W. Моќта е значително поголема. Длабина, ширина и сепарација се на повисоко ниво.
И двете решенија релативно добро се справуваат со EQ. Би рекол дека Asgard 3 нуди потопол и „помек“ звук. Помузикален е за мој вкус. Со повеќе „тело“. Дали е тоа подобро зависи од слушалките, видот на музика и пред се слушателот.
Со тоа што, пак е ова компромис. Покрај SPL Phonitor како засилувач за слушалки, ни Ragnarok нема што да бара.
Значи да мењам колега ... толку пише и на пасивниве слушалки наменети за работа со машини (-30дв, иако не е напоменат фрекфенцискиот опсег) а се 200 ден.Најдобрите на светот noice canceling слушалки (една од нив е Sony WH-1000XM3) можат да пригушат надворешни звуци за најмногу 30 dB кај средните фреквенции >250 Hz и најмногу 24 dB кај ниските фреквенции < 250 Hz. Бидејќи нормален говор е 60 dB на далечина од 1 метар, тоа значи дека сепак ќе го слушаш колегата - што и да прави, особено ако музиката што ќе ја слушаш на слушалките е тивка.
На суво го јадит бурекотКо ќе шмрка од јогуртот може да се слуша.
Е, тоа - не пишува фреквенциски опсег! Во целиот опсег на ниските и добар дел од средните фреквенции изолацијата (noise isolation) кај пасивните слушалки е многу полоша (20 - 30 dB) отколку поништувањето (noise cancelling) кај активните слушалки.Значи да мењам колега ... толку пише и на пасивниве слушалки наменети за работа со машини (-30дв, иако не е напоменат фрекфенцискиот опсег) а се 200 ден.
Добро напишано, јас се соочив со овој проблем неодамна - ми се случуваше со Focusrite Scarlett аудио интерфејс кога снимам гитара да има дигитален шум. Помогна кога го преместив од еден штекер на друг компјутерот, исто така кога ми се полнеа слушалките се ствараше дополнителен звук. Уште го немам целосно решено проблемот, најверојатно некое од овие решенија ќе ми треба. За среќа со горенаведеното се елиминираше звукот 80%, и сега е поочигледен само кога снимам делови со повеќе дисторзија. Се сомневам дека може да имам и проблем со електрониката во самата гитара дополнително, планирам да ја однесам некаде да ја средатGround loop или кружно движење на маса (ваљда) е проблем со кој многумина се соочуваат. Знам дека е пишувано но еве и јас на темава:
Доколку слушате брум, брмчење преку звучници или слушалки, може да станува збор за ground loop (GP). Обично е 60 херци и се слуша кога ќе засилите звук.
Најчесто извор на ваков брум е монитор или ТВ. Знае да биде и осветлување ако имате по дома димери, потоа кабелска телевизија но и многу други електрични уреди. Некогаш е можно да се изолира така што ќе ги отстраните сите компоненти приклучени на струја едно по едно. Ако го најдете виновникот после е полесно. Бар знаете каде е проблемот.
Да се реши целосно е потешко.
Најчесто ќе ви препорачаат ground loop isolator:
Погледнете го атачментот 118140
Посебно за во автомобил. Базиран е на трансформатори 1:1 и не бара дополнително напојување. Вакво решение е ефикасно само доколку не ви е битен звукот зашто прачктично и најквалитетните го кастрираат. Дел од ниските и високитге фреквенции ќе се намалат и изобличат. За хај рес аудио подобро е да не се употребува.
Друго решение кое го најдов е Ground Loop Defender:
Погледнете го атачментот 118141
Го произведува Ifi и практично ја пресекува масата од штекерот до уредот на софистициран и најверојатно безбеден начин.
Ако сакате да го отстраните бучењето кај USB порт имате опција за ADUM базиран уред:
Погледнете го атачментот 118142
Овие ефтини уреди се USB 2.0 макс и пропуштаат 24/96 звук. Над тоа немаат можност.
Поскапа варијанта е Ifi Ground Defender:
Погледнете го атачментот 118143
USB 3.0 кој може да се напојува екстерно. Со тоа што ќе го приклучите на полнач за телефон кој нема контакт со масата добивате аудио без брум.
Отстранување на маса од местото за приклучок е небезбедно но гето ад хок решение:
Погледнете го атачментот 118144
Ако уредот се напојува праку USB и од таму влече брум, тогаш идеално е да купите уред кој може да се напојува и екстерно:
Погледнете го атачментот 118145
Пример е Ifi Zen Dac. Сосема е безбедно да ваков уред се врзе на полнач со потребните спецификации. Брумот од ground loop ќе се елиминира комплетно.
Толку имам време![]()
Behringer HD400 малце по саглам варијанта од првиот пример твој, изолационен трансфроматорGround loop или кружно движење на маса (ваљда) е проблем со кој многумина се соочуваат. Знам дека е пишувано но еве и јас на темава:
Доколку слушате брум, брмчење преку звучници или слушалки, може да станува збор за ground loop (GP). Обично е 60 херци и се слуша кога ќе засилите звук.
Најчесто извор на ваков брум е монитор или ТВ. Знае да биде и осветлување ако имате по дома димери, потоа кабелска телевизија но и многу други електрични уреди. Некогаш е можно да се изолира така што ќе ги отстраните сите компоненти приклучени на струја едно по едно. Ако го најдете виновникот после е полесно. Бар знаете каде е проблемот.
Да се реши целосно е потешко.
Најчесто ќе ви препорачаат ground loop isolator:
Погледнете го атачментот 118140
Посебно за во автомобил. Базиран е на трансформатори 1:1 и не бара дополнително напојување. Вакво решение е ефикасно само доколку не ви е битен звукот зашто прачктично и најквалитетните го кастрираат. Дел од ниските и високитге фреквенции ќе се намалат и изобличат. За хај рес аудио подобро е да не се употребува.
Друго решение кое го најдов е Ground Loop Defender:
Погледнете го атачментот 118141
Го произведува Ifi и практично ја пресекува масата од штекерот до уредот на софистициран и најверојатно безбеден начин.
Ако сакате да го отстраните бучењето кај USB порт имате опција за ADUM базиран уред:
Погледнете го атачментот 118142
Овие ефтини уреди се USB 2.0 макс и пропуштаат 24/96 звук. Над тоа немаат можност.
Поскапа варијанта е Ifi Ground Defender:
Погледнете го атачментот 118143
USB 3.0 кој може да се напојува екстерно. Со тоа што ќе го приклучите на полнач за телефон кој нема контакт со масата добивате аудио без брум.
Отстранување на маса од местото за приклучок е небезбедно но гето ад хок решение:
Погледнете го атачментот 118144
Ако уредот се напојува праку USB и од таму влече брум, тогаш идеално е да купите уред кој може да се напојува и екстерно:
Погледнете го атачментот 118145
Пример е Ifi Zen Dac. Сосема е безбедно да ваков уред се врзе на полнач со потребните спецификации. Брумот од ground loop ќе се елиминира комплетно.
Толку имам време![]()
Одлично што сподели. Сигурно е подобро штом е од бренд со репутација. Плус најверојатно го има кај нас.Behringer HD400 малце по саглам варијанта од првиот пример твој, изолационен трансфроматор![]()
Го има во Артист да, дека врши работа врши, дека сигналот би бил 1:1, најверојатно не, на некоја по осетлива опрема и сл може би имало разлика .. ама на таква опрема и инвестиција сигурно нема да е ова уредче првото решение на проблемот.Одлично што сподели. Сигурно е подобро штом е од бренд со репутација. Плус најверојатно го има кај нас.
Но повторно истиот проблем. Последното ривју на линкот вика (превод од германски):
„In my desperation to remove ground loops from my system, I bought three pieces of the HD400 - but sent them into retirement after nine months because they either completely removed the bass or distorted it.“.
Има и уште поскап и глорифициран (нешто под 200 евра ако не се лажам). Има одлични ривјуа.
CI-2RR | Jensen Transformers
The unbalanced stereo design begins with gold RCA connectors to ensure optimal signal transfer. These are housed in a rugged steel enclosure that is fitted with screw-down flanges for easy installation in racks, under shelves or attached to cabinetry. The magic inside comes from two high...www.jensen-transformers.com
Според пишаното бараш активни монитори. Presonusot се светлосни години пред M-Audio и последен пат кога бев во Артист, имаа цена околу 11К.
Јас би ти препорачал во тој ценовен ранк (9000 denari) да разгледаш и Makie CR4-X. Нив ги има во Vision.
Две работи треба да ти се на ум кога купуваш активни монитори: проектирани се да имаат неутрален flat звук, и само поевтините модели се продаваат во пар, обично тие со 3 и 4 инчни драјвери.
Доколку бараш активни (напојувани) звучници, кои за разлика мониторките имаат поинаков звучен профил, наменет за класично слушање музика, тогаш би ти предложил да ги разгледаш како опција Edifier.
Еве поминаа скоро 2 месеца како ги користам Edifier R1700BT. Презадоволен сум. Неверојатен звук, пребогат со бас, кристален звук на високите тонови. Можно е дека пред тоа имам користено само слушалки и звучници од лаптоп па не сум навикнат.Props за Edifier. Сега гледам reviews, тоа е тоа што ми требаше. Фала ти многу!
Од Мikrokom ги зема?Еве поминаа скоро 2 месеца како ги користам Edifier R1700BT. Презадоволен сум. Неверојатен звук, пребогат со бас, кристален звук на високите тонови. Можно е дека пред тоа имам користено само слушалки и звучници од лаптоп па не сум навикнат.
Ги препорачувам на секој кој сака да си земе звучници за секојдневна употреба.
И да, доста се гласни![]()
Со мерак да си ги слушаш!Еве поминаа скоро 2 месеца како ги користам Edifier R1700BT. Презадоволен сум. Неверојатен звук, пребогат со бас, кристален звук на високите тонови. Можно е дека пред тоа имам користено само слушалки и звучници од лаптоп па не сум навикнат.
Ги препорачувам на секој кој сака да си земе звучници за секојдневна употреба.
И да, доста се гласни![]()
MICROPHONE ELGATO WAVE 3 BLACK, 10MAB9901
11.280,00 ден
MONITOR 24.5" BENQ XL2586X+ Zowie,Fast TN, 1ms, 600Hz DyAc™ 2, Wide, Full HD, 3xHDMI, DP,Headphone+Mic jack
61.500,00 ден
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Space Grey, BM24-X61
1.290,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH MOMENTUM EDITION, 3x120mm Momentum 4-pin PWM fans, w/WINDOW, Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-05
11.950,00 ден
PSU 750W SEASONIC CORE BC 750 ATX3.1 w/PCIE 5.1 80+ BRONZE
4.790,00 ден
HEADPHONES POLY Blackwire 3320 w/microphone, MS Teams, USB-C + USB-C/A Adapter 8X220AA
3.170,00 ден