Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

XboX Series X

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
576
941
Нарачав некни еден Xbox Series S од Анхоч (очаен сум за игри). Па гледам тука различни стратегии за да дојде човек до Game Pass Ultimate. Ако може некој да ми објасне како оде процесот и која е најдобра рута би бил благодарен. Може и во приватна порака.
Апдејт на ова anyone?

Thunderous_One

hello world
22 декември 2020
55
67
Струмица
@boksata Се префрлаш на Турски Регион, и плаќаш Game Pass Ultimate преку конзолата. Не трена VPN, само внеси карта и ќе платиш 45 Турски лири (270 денари). Ако сакаш мислам дека можеш да префрлиш на Американски регион и да земаш 3 месеци за 1 долар, ама тоа не ми е пробано. Исто така имаш и кодови за 3 месеци од онлајн продавници, ама ова ти е чиста работа, преку конзолата.
Битен сајд ноут: Неможеш да купуваш игри од продавницата бидејќи немаме МКД регион. Ако сакаш да знаеш, ке ти објаснам добар начин.

Последна промена:

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
576
941
@boksata Се префрлаш на Турски Регион, и плаќаш Game Pass Ultimate преку конзолата. Не трена VPN, само внеси карта и ќе платиш 45 Турски лири (270 денари). Ако сакаш мислам дека можеш да префрлиш на Американски регион и да земаш 3 месеци за 1 долар, ама тоа не ми е пробано. Исто така имаш и кодови за 3 месеци од онлајн продавници, ама ова ти е чиста работа, преку конзолата.
Битен сајд ноут: Неможеш да купуваш игри од продавницата бидејќи немаме МКД регион. Ако сакаш да знаеш, ке ти објаснам добар начин.
Работи без проблеми, фала ти.

dudebrah

hello world
22 април 2016
77
81
dudebrah's setup  
Processor & Cooler
i5-11400
Motherboard
ASUS TUF B560M-PLUS
Storage
4TB
PSU
P1000GM
RAM
64GB DDR4
Video card
3090
Case
H5 Flow
Mouse
Mx Master 3
Keyboard
Ducky One 3
Audio
Bose Companion 2
Monitor
Xiaomi G34WQi
OS
Windows 11

Thunderous_One

hello world
22 декември 2020
55
67
Струмица
Може да објаснеш за ова?
Бидејќи нема МКД Регион во опциите на конзолата, кога ке пробаш да купиш игра од Microsoft Store директно од продавницата ке ти појави грешка. Затоа што регионот во кој си и регионот на картичката која ти е внесена не се совпаѓаат. За чудо ова не го прави за Game Pass, само за работи од продавницата.
Јас ја користам страната Eneba.com за купување игри од различни региони, но за зал овде ќе ти биде потребен VPN.

DrZeus

read-only
15 ноември 2020
11
5
@dudebrah тоа што регионот е на турција претпоставувам нема врска со јазикот на интерфејсот - се е на англиски,така?

Гледам на g2e се продаваат кодови за игри, пр. глобал за cyberpunk. Нешто такво би требало да функционира, така? - претпоставувам без vpn.
Да не има некој пробано вакво нешто?

Thunderous_One

hello world
22 декември 2020
55
67
Струмица
@DrZeus
Global треба да функционира независно во кој регион си, кога го активираш кодот. Другите регионски кодови, сакат VPN. Секогаш гледи кај е најниската цена, кодот за играта можеш да го внесеш преку компјутер, а VPN опции има многу.
Јазикот е претежно Англиски, но некаде во Game Pass апликацијата често забележувам нешто на Турски. Не е биг дил.

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
Здраво дечки, да не има некоја фора за турски гејм пасс што не ја знам? Со впн направив акаунт, внесувам картица не не ми го прифаќа плаќањето бидејќи не е турска картица. Има опција да се заобиколи?

Поздрав!

boksata

Fast & Curious
27 декември 2017
576
941
Здраво дечки, да не има некоја фора за турски гејм пасс што не ја знам? Со впн направив акаунт, внесувам картица не не ми го прифаќа плаќањето бидејќи не е турска картица. Има опција да се заобиколи?

Поздрав!
Не е важна локацијата на акаунтот, треба во сетингс на хбох да смениш локација на store. Потоа од хбох директно купи пасс и во текот на плаќањето ќе ти побара адреса (тука внеси турска). Јас купив со картица од Халк.

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
Не е важна локацијата на акаунтот, треба во сетингс на хбох да смениш локација на store. Потоа од хбох директно купи пасс и во текот на плаќањето ќе ти побара адреса (тука внеси турска). Јас купив со картица од Халк.
Пробував јас од компјутер да земам. Ајде утре ќе се позанимавам со ова и ќе пишам како поминало. Фала ти на совет!

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669

"The region in which your payment option was issued and your Store region need to match"

Акаунт направен со Турски впн, Турска адреса и стор на конзола, но нејке да пројде

dudebrah

hello world
22 април 2016
77
81
dudebrah's setup  
Processor & Cooler
i5-11400
Motherboard
ASUS TUF B560M-PLUS
Storage
4TB
PSU
P1000GM
RAM
64GB DDR4
Video card
3090
Case
H5 Flow
Mouse
Mx Master 3
Keyboard
Ducky One 3
Audio
Bose Companion 2
Monitor
Xiaomi G34WQi
OS
Windows 11
PayPal не е опција во Турскиот акаунт како што можев да видам. Имам опција со картица или некој телефон
Јас платив со картица (US account, турски регион), засега е ок

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
Направи нов акаунт со USA адреса.

Мислам дека не се разбираме.

Зашто би направил Амерички акаунт? Мислам имам веќе, ама пробувам да купам турски гејмпас :)
Мислењето е автоматски споено:

Јас платив со картица (US account, турски регион), засега е ок
Со што картица плати?

Thunderous_One

hello world
22 декември 2020
55
67
Струмица
Еве вака. Јас избрав Турски регион, потоа внесов МКД адреса (како идиот) и не ја прифати. Потоа влегов и само ставив Турски ZIP код. Уште ми е така, за картичката никогаш не ми направи проблем.
Имам Sparkasse MasterCard. Ама мислам дека картичката нема веза.

DeltronZero

read-only
6 декември 2014
49
66
Јас сум претплатен со амерички акаунт (адреса) и без проблем купувам игри од store. Сега баш ја пазарев Witcher 3 ја имаше на добра промоција. NLB картица.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Мислам дека не се разбираме.

Зашто би направил Амерички акаунт? Мислам имам веќе, ама пробувам да купам турски гејмпас :)
Мислењето е автоматски споено:

Со што картица плати?

А да идеш на плати.ру, направи еден нов акаунт дај му го на русинот нека уплати 8 - 12 месеци за 10 долари и да си свиркаш? Имаш филтер таму одбери само тие што примаат пејпал. Јас имам така земено 3 год. и тој акаунт си е само за гејм пас си стои на конзола никој не го игра.

stefan_mkd

lurker
18 март 2015
843
669
А да идеш на плати.ру, направи еден нов акаунт дај му го на русинот нека уплати 8 - 12 месеци за 10 долари и да си свиркаш? Имаш филтер таму одбери само тие што примаат пејпал. Јас имам така земено 3 год. и тој акаунт си е само за гејм пас си стои на конзола никој не го игра.
Не знаев дека се толку луди! 25 долари за 3 години! хахаха

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Не знаев дека се толку луди! 25 долари за 3 години! хахаха

Прават некоја финта со Аргентина, не е само ВПН од аргентина имаат можност и да платат. Сум пробал сам не проаѓаат картици/пејпал така. Тие 12+24 месеци се специјални промоции за некои земји. Ги нема секаде.

Ако зимаш да знаеш дека нема одма за 5 мин. да ти уплати, пошто се работи за луѓе рачно го прават. Јас чекав едно 24-25 часа. После тоа ќе си смениш пасворд и готово.

Мојот русин ваљда помешал водка со вода и ја оставил картичката во акаунтот, па јас ја тргнав. Можев да пробам игри да купам ама греота сигурно не е некој богаташ :)

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно