Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.930
2.522
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 9600X
Motherboard
Gigabyte B850 Gaming Wifi6
Storage
WD SN850X 1TB
PSU
750W NZXT CX
RAM
32GB Kingston Renegade 6000Mhz CL30
Video card
Gigabyte RX 9070 16GB Gaming OC (3100Mhz, 240W+10%, -100mv, +400 core)
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
Не сум некој добар репер за скрин тајм, 3 до 4 саати имам последниве 7 дена, но толку реално го користам а во вечерни часови го полнам без разлика уште колку % има останато, телефонот ми е преполн со апликации во позадина и користам доста јутуб и твич ... камерата троши прилично доста батерија тоа да го имаш во предвид, но ако си хеви јузер на камера (јас не) и сакаш да штедиш батерија тогаш опција ти е да ставиш медиум пауер сејвинг и екранот на 60 херци (и така во камера 120 херци не ти требаат).

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
@psyside вреди сега да се земе С20+ ако неќеш кинези? Да беше снап, не прашувам, него за нашиов Е990 варијанта. Гледав 20тина видеа од јутјубериве сите рекоа да се прескокне. А убава цена е сега. Или Ајфон 11 Про Макс да се оди сепак?

Вечер ќе ти одговорам или барај ме, од телефон ми е мака да куцам...

Happy

user
21 јуни 2010
1.578
751
Во природа
www.conspirazzi.com
Happy's setup  
Processor & Cooler
G630 Sandy Bridge 2.7Ghz
Motherboard
H61
Storage
500Gb Hitachi 7200RPM
PSU
Gambird 700W
RAM
4Gb DDR3
Video card
Sapphire 6770 1Gb GDDR5
Mouse
Gigabyte 6800
Keyboard
Diana
Audio
Lampashko (prodavam ako ima zainteresirani)
Monitor
Belinea
OS
XP; Vista; 7
@psyside вреди сега да се земе С20+ ако неќеш кинези? Да беше снап, не прашувам, него за нашиов Е990 варијанта. Гледав 20тина видеа од јутјубериве сите рекоа да се прескокне. А убава цена е сега. Или Ајфон 11 Про Макс да се оди сепак?
Јас би рекол да почекаш да излезе новиот ајфон.

Ем цената на стариот ке падне, ем самсунгот ке биде поефтин.

Ако ти е зорт, би се сложил со другиве погоре за совет.

Испратено од SM-G975F преку IT.mk форум апликација

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Еве јас да си земам право да ти одговорам пошто ги имав двата модели
Предности на с20 плус
Одличен екран
Одлична камера
Always on display
Android
Со новиот апдејт снимање 9:21 про видео прејако
Маани
ОЧАЈНА БАТЕРИЈА
се загрева при пообемна работа
PUBG ми ја играше со сецкање
Ајфон 11 про макс
Одлична камера за денски услови - неприкосновена
Одлично видео
All day battery
Pubg ја игра мазно

Од прилика вака заминав за Прилеп во 6 и 30 сабајле с20 плус 100 проценти, 3 видеа од по 1 минута макс, 6 телефонски разговори, 15 слики (максимум) малце твитер инста фб до 12 часот и 30 мин стигна до 54 проценти, екранот пуштен 1 и 48 минути (120 hz). Телефонот грее значи во овој летен период е топол дури некогаш имаш непријатно чувство кога го ставаш во џебот од што е топол од претходно што си го работел. Јас со ајфонот имав фаст чарџер и се полнеше побрзо, загреваше доколку го работиш и играш додека се полни но се полнеше мн побрзо одколку с20 плус кој доколку не го раб се полнеше за 1 саат доколку хо работиш многу многу повеќе. Сепак доколку сакаш прекрасен екран, камера одлична одбери самсунг.
П. С го сликав Охрид од брод, го сликав со 11 про макс, најт мод, сликата ми беше срам да ја покажам,... Сликав до 20 плус одлична без коментар....

Го знам тоа чувство на врел телефон на Самсунг. По ривјуава велеа дека 56ц крева, а снапдрагонот 39ц. Тоа го потврдуваш.

Друго, и за батеријата дека кога го користиш, поспоро се полни. И тоа го потврдуваш и ти.

Не го потврдува тоа, тоа е супер варијабилна мерка, и има 200 фактори кои може да влијаат. Тоа за полнење важи за сите уреди, знам бидејќи го полнев OP8P во такви услови и стана желка, ако не се случи тоа ќе се стопи уредот.

Пред да се спомне дека батеријата е тапа, мора да се објасни твојот начин на употреба, скоро постојано на 4G, претежно надвор, хотспот, гејминг и слично. Тој уред без интензивна употреба, вади без проблем 6-7H SOT @120hz.

Да ги адресирам работиве кои ги наброја,

OP8P грееше повеќе од S20+ не се држеше уредот, кога малце се подолади времето се среди, така да не верувам дека тоа е изолиран случај.

Друго, се додека уредот не почне ВИДНО да трокира, осетот за топлина знае малце да лаже, и уствари да биде добра работа, наместо да иде на 60C CPU/SOC, телото се грее повеќе итн.

Трето, има еден опасен трик со форсирање на сервиси кој го прави Note 20 Ultra да не губи скоро воопшто фрејмс во игри, не знам дали истото работи за S20+ но би требало, се форсираат сервиси за game optimizer или како и да се викаат и нема мака, лизга.

Четврто, пред да се земе Exynos уред треба ДОБРО да се наброи начинот на употреба,

1. Дали ќе биде корисникот на 4G/Wi-Fi претежно?
2. Дали ќе користи GPS, колку често и колку интензивно?
3. Дали работата и начинот на употреба ќе биде внатре или на сонце/надвор?
4. Кои се приоритети, и што може да се занемари а што не?
5. Цена, долговечност, препродажна вредност и лесност на продажба?
6. Достапност на модови, ромови, маски, протектори?
7. Софтвер, апдејти, брзина, функционалност?
8. Скенерот на Samsung работи и со ракавици, додека оној на OP8P не, не работи ни face unlock со маска, па нагло S20/N20 ги разнесоа сите други уреди во практичност во време на корона.

Кога ќе се стават сите работи на кантар, според некој кој ги користел двата најдобри overall уреди оваа година (сем Note 20U) да споделам,

OP8P чуство во рака, камера (со GCAM кине), батерија (мала предност), малце побрз (едвај приметно) побрзо се полни но и деградира батерија.
S20 + екран, зум камера, видео (со последни апдејти - не знам vs GCAM) звучници, софтвер, интерконекции.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.077
6.013
Не го потврдува тоа, тоа е супер варијабилна мерка, и има 200 фактори кои може да влијаат. Тоа за полнење важи за сите уреди, знам бидејќи го полнев OP8P во такви услови и стана желка, ако не се случи тоа ќе се стопи уредот.

Пред да се спомне дека батеријата е тапа, мора да се објасни твојот начин на употреба, скоро постојано на 4G, претежно надвор, хотспот, гејминг и слично. Тој уред без интензивна употреба, вади без проблем 6-7H SOT @120hz.

Да ги адресирам работиве кои ги наброја,

OP8P грееше повеќе од S20+ не се држеше уредот, кога малце се подолади времето се среди, така да не верувам дека тоа е изолиран случај.

Друго, се додека уредот не почне ВИДНО да трокира, осетот за топлина знае малце да лаже, и уствари да биде добра работа, наместо да иде на 60C CPU/SOC, телото се грее повеќе итн.

Трето, има еден опасен трик со форсирање на сервиси кој го прави Note 20 Ultra да не губи скоро воопшто фрејмс во игри, не знам дали истото работи за S20+ но би требало, се форсираат сервиси за game optimizer или како и да се викаат и нема мака, лизга.

Четврто, пред да се земе Exynos уред треба ДОБРО да се наброи начинот на употреба,

1. Дали ќе биде корисникот на 4G/Wi-Fi претежно?
2. Дали ќе користи GPS, колку често и колку интензивно?
3. Дали работата и начинот на употреба ќе биде внатре или на сонце/надвор?
4. Кои се приоритети, и што може да се занемари а што не?
5. Цена, долговечност, препродажна вредност и лесност на продажба?
6. Достапност на модови, ромови, маски, протектори?
7. Софтвер, апдејти, брзина, функционалност?
8. Скенерот на Samsung работи и со ракавици, додека оној на OP8P не, не работи ни face unlock со маска, па нагло S20/N20 ги разнесоа сите други уреди во практичност во време на корона.

Кога ќе се стават сите работи на кантар, според некој кој ги користел двата најдобри overall уреди оваа година (сем Note 20U) да споделам,

OP8P чуство во рака, камера (со GCAM кине), батерија (мала предност), малце побрз (едвај приметно) побрзо се полни но и деградира батерија.
S20 + екран, зум камера, видео (со последни апдејти - не знам vs GCAM) звучници, софтвер, интерконекции.

1. Секако вифи и 4г.
2. Ретко.
3. Секаде и во кревет и на плажа.
4. Игри небитно, батерија битно, камера битно. Не најт мод туку денска битно. Да не загрева со 3ч јутјуб видеа, ни со 5ч инстаграм, итн.
5. Небитно.
6. Небитно, силиконска маска и толку.
7. Да си работи супер се и да не кочи и сецка.
8. Небитно.
9. Женска употреба.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.100
2.342
@mdeni зошто би земал 11 про макс сега кога е толку блиску новиот модел, почекај еден месец ќе има перформанси со кои не може да се мери ниеден андроид.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.077
6.013
Така се погодило времето. А и цените се многу искоригирани на некои места.

А нема да е месец, ќе е нова година кога ќе може да се постигне добра цена. Така било до сега.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
1. Секако вифи и 4г.
2. Ретко.
3. Секаде и во кревет и на плажа.
4. Игри небитно, батерија битно, камера битно. Не најт мод туку денска битно. Да не загрева со 3ч јутјуб видеа, ни со 5ч инстаграм, итн.
5. Небитно.
6. Небитно, силиконска маска и толку.
7. Да си работи супер се и да не кочи и сецка.
8. Небитно.
9. Женска употреба.

За женско нема што да се дискутира, ги знаеш правилата горе доле, Samsung/Apple. Нема да има можда одлична батерија, ама имаш доста добри 6H +- SOT, што е просек за модерен флагшип. Се друго покрива, загревање зависи од милион фактори, Exynos грее повеќе но не секогаш заради чипот, некогаш заради сервиси заглавени, рандом апликација, или пак нешто сосема трето, сега горе доле летото е завршено па се до следно нема гајле од тој аспект, така да не би требало да имаш фрка.

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.930
2.522
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 9600X
Motherboard
Storage
WD SN850X 1TB
PSU
750W NZXT CX
RAM
Video card
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
Сениве на S20-киве нагло паднаа после Note 20 серијата, плусот сега е 36К !!!

Samsung Galaxy S20+ | Ledikom

Не ми е јасно само зошто официјалниве продавници немаат мрднато ни денар од кога се излезени телефониве, заликава со мобилариве е веке смешно банална.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Сениве на S20-киве нагло паднаа после Note 20 серијата, плусот сега е 36К !!!

Samsung Galaxy S20+ | Ledikom

Не ми е јасно само зошто официјалниве продавници немаат мрднато ни денар од кога се излезени телефониве, заликава со мобилариве е веке смешно банална.

Неверојатна зделка!

Кој земе друг уред (флагшип) после ова треба да е луд.

marv

poweruser
5 октомври 2007
5.794
5.514
Преваранти да , ама даваат 24 месеци гаранција на Самсунг
Оние Мобеликс бетер се уште тераат со 12 месеци.

Испратено од SM-G930F преку IT.mk форум апликација
И кај едните и другите, недајбоже да треба да ги ефектуираш нивните такозвани гаранции :)

DrMTR

senior
27 март 2014
7.939
8.435
И кај едните и другите, недајбоже да треба да ги ефектуираш нивните такозвани гаранции :)
Каква гаранција бе? Обичен лист со наведени правила со печат без фискална. Оди правдај се пред инспекција кога немаш фискална. Немаш никаква заштита. Гаранцијата вреди колку тоалет хартија реално.

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.930
2.522
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 9600X
Motherboard
Storage
WD SN850X 1TB
PSU
750W NZXT CX
RAM
Video card
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
За гаранција да, сметај дека немаш, а за телефонот секој треба да си провери сам пред да го купи, јас го земав исто од мобилара, да беше отворен немаше да им го земам но беше фабрички запечатен па не се двоумев воопшто, исто ко да сум го купил од пазар3 ... Друго за преваранти истото можам да го кажам и за операториве и останатите официјални продавници кои сеуште не мрднале ни денар со цена, епа мир и спокој за 20.000 денари разлика не фала, ќе земам уште еден А71 како дополнителна гаранција со таа разлика :D.
Добро да не генрализирам пошто не е така за сите телефони но за S20 серијата да.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Finding something worthy to be called an alternative to the Z Fold2 is a tall task. In fact, seeing how Samsung is still breaking ground on the foldable display tech and this particular form factor, it is almost impossible. One could argue that the Z Fold2 is easily the most mature foldable out of all of these novice devices.

The Galaxy Z Fold2 mandates what is probably one of the hardest verdicts we have had to give in a while. The Galaxy Z Fold2 is an amazing device, a marvel of modern engineering - cool and futuristic on multiple levels - and it has been nothing short of a treat to experience. We are fairly certain that most of you out there will share the same sentiments if given the chance to use it for a while.

Butthurt бригада на апарати :eek:h:

Samsung's Note20 Ultra Variable Refresh Rate Display Explained

Overall, I think Samsung’s new display technologies, such as the VRR and LFD on the Note20 Ultra, make for a big leap in terms of the capabilities of high-refresh rate smartphones today. However there are quirks, and the biggest negative here is the fact that underneath a certain ambient brightness, Samsung disables its VRR.

At a 40 lux ambient brightness, which is still relatively bright for indoor use-cases, we can see the VRR disabled. Users can download a lux meter app right now for their current smartphones and test it around the environment to see which scenarios apply and which don’t. Personally this is a bit disappointing, as the biggest advantage of an VRR implementation was to get rid of the fixed large power penalty of the 120Hz mode – a penalty which in absolute terms represented a bigger power draw percentage during lower brightness usage of a device. This is compared to high on-screen brightness conditions, where power draw is dominated by luminance power, where the 120Hz penalty represented a smaller percentage of total power, and thus represents a smaller gain thanks to VRR.

The good news is that Samsung introduced a technology that is, from our perspective, software agnostic. There are some interactions between the higher level VRR on the OS side and the lower-level LFD technology on the panel side that we wish there was more insight to at the user level, however it’s a nice technological leap which manages to narrow the power penalty of higher refresh displays, and in turn should further popularise the feature.

@DarthJe5us кога ќе пуштат апдејт за S20U, што викаш?

И за крај,

Последна промена:

zelenko

hello world
3 април 2009
213
217
Јас имам позитивно искуство со Мобеликс
Купив Oneplus7pro од кај нив. После две недели се расипа екранот, очекував дека ќе биде повуци потегни, дека ќе инсистираат да остане на сервис ама го заменија без збор, ми дадоа нов.
Други искуства немам со нив

Sent from my GM1910 using Tapatalk

mdeni

senior
24 септември 2012
6.077
6.013
Неверојатна зделка!

Кој земе друг уред (флагшип) после ова треба да е луд.
Затоа и го гледав одма кога видов дека е 600еур. Ама си има зошто нема да го земам. Инаку веќе ви џеб ќе ми беше две недели.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно