Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Sony MH755: Слушалки од $8 за аудиофилско уживање

krema

OG
24 јуни 2009
15.736
15.830
youtu.be
Но може должината да се надокнади и со екстендер, чиста работа без ризик при модување.

едит:
Видов сега дека во првиот пост си посочил за екстендер. :)
sorry :)

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
Дали некој има порачано од Али AKG за Samsung? Гледам по коментари многу ги фалат, велат дека се оригинал. Јас нарачав за прода да ги спорадам со оригиналните да видам дали имаат разлика.

Steam.

user
31 мај 2011
1.095
1.023
Чаир
Steam.'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5700X3D w/ Arctic Freezer 36
Motherboard
ASUS TUF B550M-PLUS
Storage
Samsung 970 EVO PLUS 1TB + 2TB WD20EZRX x2 + WD SN770 1TB
PSU
Corsair RM1000e
RAM
32GB DDR4@2666MHz
Video card
Gigabyte RTX 5070 Ti WINDFORCE OC SFF
Case
CoolerMaster MasterBox NR600
Mouse
LAMZU Atlantis Mini Pro
Keyboard
LEOBOG A75
Audio
JCally JM20 MAX w/ AKG K371
Monitor
AOC Q27G4ZR + BenQ EX240N
OS
Windows 11
Дали некој има порачано од Али AKG за Samsung? Гледам по коментари многу ги фалат, велат дека се оригинал. Јас нарачав за прода да ги спорадам со оригиналните да видам дали имаат разлика.

тие се слушалките, не се нешто којзнае што и затоа не се скапи, јас нарачав заменски од рандом ибеј seller истите се.

martinmax

hello world
1 март 2013
178
167
Skopje

Андреј

hello world
4 септември 2012
184
470
Варшава, Полска
discord.gg
Постирав на кратко и за HIDIZS Sonata HD DAC II (USB-C to 3.5mm кабелче), може некого ќе го интересира темата.

Тука можеш да најдеш повеќе детали [PSA] - oratory1990’s list of EQ Presets : headphones

На кратко симињаш еквилајзер како EQ APO и ги ставаш вредностите од Dropbox - Tin Audio T2.pdf - Simplify your life (бројките доле лево)

Нема 10-band EQ за Андроид и macOS, го гледав баш ова. Во движење не можеш да го користиш.

Ако слушаш на Windows или Linux на компјутер, тогаш да.

Изменето од модератор:

martinmax

hello world
1 март 2013
178
167
Skopje
Нема 10-band EQ за Андроид и macOS, го гледав баш ова. Во движење не можеш да го користиш.

Ако слушаш на Windows или Linux на компјутер, тогаш да.
Потврдувам, барем за андроид јас не најдов асален 10 бенд EQ.

Андреј

hello world
4 септември 2012
184
470
Варшава, Полска
discord.gg
Направив уште еден пар со MMCX мод :)

EjRUcAh.jpg

Следно чекам два аудио кабли и ќе залемам директ на драјвер, без MMCX пинови.

Овој MMCX мод вклучува: соголување на жици, бушење дупка, лемење 4 пати на пиновите, прицврстување на пиновите со супер лепак. Временски и финансиски, мислам дека не се исплати освен за личен мерак. Постои и поголем ризик да се оштетат.

Со обичен кабел предноста е што и да немате опрема или не знаете да лемите, може да ги наместите и однесете во мобилара каде процедурата за лемење на 4 жици нема да биде повеќе од 2 минути.

martinmax

hello world
1 март 2013
178
167
Skopje
И јад ги нарачав, чекаме да стигнат. Во план ми е да ставам обичен кабел директно на драјвер

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Андреј

hello world
4 септември 2012
184
470
Варшава, Полска
discord.gg
Ми стигна евтиниот кабел и звучи добро, нема микрофонија. Како за првпат ги склопив за 30 минути отприлика, процесот е лесен, во иднина би можело и побрзо. Не менував ништо во изгледот. Кабелот е залемен на драјверот и тоа е тоа.

3v6FyEU.jpg

Безбедносната гума бара малце ширење со штрафцигер или мала бургија.

vfuR2ai.jpg

Највеќе време потрошив на чворот. Кабелот е малку подебел од оригиналниот, па нема многу место во школката. Следно би пробал со супер лепак, мала капка помеѓу гумата и кабелот нанесена одозгора, за случајно да не се откорнат лемените жици од драјверот. На сликата подолу кабелот е долг, успеав да го доведам чворот скоро до крај.

NqWXytC.jpg

Sapphire

user
11 ноември 2015
1.207
810
тие се слушалките, не се нешто којзнае што и затоа не се скапи, јас нарачав заменски од рандом ибеј seller истите се.
Ми стигнаа AKG од Али, да не се излажи некој да порача, слушалките се текша катастрофа, квалитет 0, звук 0. Едната слушалка е по гласна од другата, во споредба со оригиналот немаат блага веза, и што е нај битно не лежат убаво во самото уше во споредба со оригиналот.

martinmax

hello world
1 март 2013
178
167
Skopje
The hype is real!! Само што ми стигнаа и сум подзинат и не ми се верува дека 5 долари можат да звучат толку добро дури и во некој аспекти подобро од слушалки што се 20х од цената нивна.

Веднаш ќе го сменам кабелот и ќе нарачам уште 5 комада од слушалкиве да се најдат.

Андреј

hello world
4 септември 2012
184
470
Варшава, Полска
discord.gg
The hype is real!! Само што ми стигнаа и сум подзинат и не ми се верува дека 5 долари можат да звучат толку добро дури и во некој аспекти подобро од слушалки што се 20х од цената нивна.

Веднаш ќе го сменам кабелот и ќе нарачам уште 5 комада од слушалкиве да се најдат.

Хаха и јас истото го помислив кога стигнаа, па сега имам 5 пара :D (купени од electronhero на eBay). Од сите слушалки што ги користам, mh755 најмногу ми се допаѓаат за во движењe.

Совет: За да не ти се мотка кабелот напред, пушти го нека оди по страна преку рамо па позади глава. Ги фиксира фино при одење, барем за мене.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
Фала за темава.
Само што ги нарачав за US $2.50 (со поштарина) од продавачот: rwtf3024 on eBay
Моментално има купон со $5 попуст (не знам како или зошто ама работи), а дотичниот rwtf3024 на хед-фај форумот на mh755 темата го спомнуваат како ок продавач. Купонот е YGBRE1T2YHB8PJQM ако некој е заинтересиран.

Линкот: Sony MH755 Headset Earphone for SBH20 SBH50 SBH52 SBH54 SBH56 SBH24 Bluetooth | eBay

damil

user
2 јануари 2015
1.067
1.361
Фала за темава.
Само што ги нарачав за US $2.50 (со поштарина) од продавачот: rwtf3024 on eBay
Моментално има купон со $5 попуст (не знам како или зошто ама работи), а дотичниот rwtf3024 на хед-фај форумот на mh755 темата го спомнуваат како ок продавач. Купонот е YGBRE1T2YHB8PJQM ако некој е заинтересиран.

Линкот: Sony MH755 Headset Earphone for SBH20 SBH50 SBH52 SBH54 SBH56 SBH24 Bluetooth | eBay
Баш сега пробав ама не го прифаќа купонот.

Lokvan

poweruser
12 јануари 2016
4.771
6.482
SK
Да, купонот би требало да го има и како опција за кликање на checkout.
Не знаев дека купоните се индивидуални.

Друга опција што ми упадна во очи од истиот продавач е 10 пара mh755 слушалки за 30 долари (инаку истиот купон од 5$ ми бeше достапен да се употреби и за оваа понуда): 100% Original Sony HM755 Headset 10PCS wholesale orange | eBay

Баш сега пробав ама не го прифаќа купонот.
Пробај да видиш дали ќе го даде како опција на checkout?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно