Елџибити!What's LTSB precious?
Елџибити!What's LTSB precious?
Long Term Servicing BranchWhat's LTSB precious?
Да ама треба да преинсталирам цел систем, мене сега проблемот ми е само дека немам звук на излезсот од матичната.Long Term Servicing Branch
Верзија тотално ослободена од глупостите како што се Windows Store, Cortana, глупи програми, One Drive, телеметрија, гејм модови, нападен Windows Update..
Верзија за трезвени и смирени гикови.
Long Term Servicing Branch
Верзија тотално ослободена од глупостите како што се Windows Store, Cortana, глупи програми, One Drive, телеметрија, гејм модови, нападен Windows Update..
Го симнав денес од ова и јас Windows 10 Pro, и веднаш го инсталирав. Навистина инсталацијата помина ептен брзо и едноставно. Проблем беше околу графичките но лесно го решив. Единствена фалинка е што на почетното пано за апликациите неможам да направам распоред на иконите, од причина што се замаглува и после повторно отварање се се враќа како на почеток.Го симнувам ова моментално, ќе пишам до вечер дали е Legit.
Неимам сега лиценциран про, ке ми важи и за оваа верзија?
PEBKAC.Не
Оваа верзија (заедно со Education) се Enterprise верзии кои се наменети за работни организации каде што не се пожелни акробациите со Windows Update (од примерите погоре гледаме зошто) ниту пак се пожелни акробации со драјверите и хардверот. Овие верзии се наменети да бидат rock solid на страшно разочарување на контињата како што се @Avid и @prichina (кои се поборници на „савременоќата“ на Windows 10)
Microsoft не сака да ги користите овие верзии и се труди на секој можен начин да ја сотре употребата на Enterprise кај обичните корисници. Лиценцирањето се прави преку tn. Volume Licensing што во превод значи..обратете се на MDL форумите и симнете Microsoft Toolkit![]()
Ај добро, еве да ти ја играм играта.PEBKAC.
Каков си ти стар компјутерџија ако не ја знаеш кратенката ПЕБКАЦ?Ај добро, еве да ти ја играм играта.
Што значи тоа?
Кај мене па се намали звукот од претходно. Отидов на Асус, и си симнав постар аудио дривер. Сега е ок.После апдејтот 1709 немам звук на главниот излез позади на матицната, додека напред на куќиштето има, дали имал некој ваков проблем?
Да пробам да преинсталирам аудио драјвери?
Кај мене па е погласно сеаКај мене па се намали звукот од претходно. Отидов на Асус, и си симнав постар аудио дривер. Сега е ок.
Ако симнеш 90 дневна evaluation верзија од МС, ништо од регистрација. Избегавај ја и LTSB N верзијата.
Овие се тие што ти требаат:
MEGA - x64
MEGA - x86
Со Руфус на усб и шибаш.
Microsoft Toolkit 2.6.2 треба да е последната верзија. Бираш Windows Toolkit и користиш EZ-ACTIVATOR. Нема утка.
Допуна:
Секој што по прв пат инсталира Win 10 Enterprise LTSB edition има чувство дека многу нешта недостасуваат. И во право ќе биде. Фалат едно брдо крапови од Pro и Home верзиите.
Единствено што останува да се отфикари се OneDrive и Defender, но тоа е веќе субјективно.
Мој совет: тој што не пробал Enterprise LTSB, си го должи тоа себе си... Освен ако не е на седмица, тогаш се му е опростено. :hay:
Бидејки на два различни компјутери со лиценциран Windows ми се случи ова, да го споделам решението за тие што не им се чека Windows да пуштат некој update со fix.
Имено, проблемот е со OneDrive и опцијата Files On-Demand, односно воопшто го нема тој feature додадено откако апдејтирав, па ќе мора сами да го апдејтирате OneDrive. Процедурата е едноставна:
- Мора да го имате последниов апдејт (version 16299.15 or later)
- Исклучете го OneDrive
- Симнете го OneDrive од следниов линк (официјален од Microsoft)
- Инсталирајте
- Напрајте restart
- That's it (бар за мене успеа во двата случаеви)
Тој што има лиценциран Office со 5 тера простор за 5 различни акаунти.Кој сака да користи OneDrive?Прво нешто шо правам после инсталација е Disable од Group Policy.
Како бе 60$? годишно е околу 5100 денари што би било околу 80$, ако има некоја финта за поевтино плз шерТој што има лиценциран Office со 5 тера простор за 5 различни акаунти.
Многу години користев Google Drive за $2 месечно ($24 годишно) 100gb простор, но откако го начекав Office-ов + 5 тера простор + Skype минути и сето тоа за 5 различни акаунти, за мочани $60 годишно, нормално дека ќе баталам Google Drive.
Башка новиов feature Files on-demand е тоа што ми требаше со години наназад.
Имаше попустче ланиКако бе 60$? годишно е околу 5100 денари што би било околу 80$, ако има некоја финта за поевтино плз шер.
посигурно и побезбедно ми е да чувам на backup диск.
Long Term Servicing Branch
Ја инсталирав LGBT верзијава и сега за сега е ок. Приметувам ИМА onedrive, defender и медиа центар итн...Ако симнеш 90 дневна evaluation верзија од МС, ништо од регистрација. Избегавај ја и LTSB N верзијата.
Овие се тие што ти требаат:
MEGA - x64
MEGA - x86
Со Руфус на усб и шибаш.
Microsoft Toolkit 2.6.2 треба да е последната верзија. Бираш Windows Toolkit и користиш EZ-ACTIVATOR. Нема утка.
Допуна:
Секој што по прв пат инсталира Win 10 Enterprise LTSB edition има чувство дека многу нешта недостасуваат. И во право ќе биде. Фалат едно брдо крапови од Pro и Home верзиите.
Единствено што останува да се отфикари се OneDrive и Defender, но тоа е веќе субјективно.
Мој совет: тој што не пробал Enterprise LTSB, си го должи тоа себе си... Освен ако не е на седмица, тогаш се му е опростено. :hay:
OD DVD RW SATA ASUS DRW‑08D6MT, Black, 90DD0340-B19000
1.960,00 ден
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED LEATHERETTE, 120KG MAX, Black, CF-9010050-WW
17.220,00 ден
PSU 650W SEASONIC CORE BC ATX3.1, 80+ BRONZE, Black, 1Y65CBCRT3A10X
4.030,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH MX BRIO 4K/30fps USB Type-C, Grey, 960-001554
15.270,00 ден
MB AM5 B850-A GAMING WIFI 7 ASUS 4xDDR5 8000Mhz (O.C), DP, HDMI, 2xPCI-Ex16 5.0, 4xM.2, 2xSATA6, BT 5.4, 90MB1J50-M0EAY0
15.360,00 ден
CASE LIAN LI ATX Vector V100 ARGB w/2x Tempered glass, 4x120mm RGB Fans, Black, V100RX
5.260,00 ден