Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Звучна изолација на ѕид

AleksandarBR8

hello world
8 февруари 2015
198
312
Скопје
дечките работат со звучна изолација

AndrejGagale

lurker
12 април 2009
569
73
Прилеп
Со спална нивна граничам така да немам проблем јас со звук од кај нив .Затоа неможам да ти кажам дали помага и обратно . Треба да се носи озвучење кај нив у спална па да ти кажам дали помага или не .Ако некад тестирам така ќе ти пишам .

Кај мене граничам спална со спална, толку е лоша звучната изолација кога ќе биде тивко комшијата да прави муабет на телефон јас можам да слушам точно што зборува.
Значи од двете страни е лоша изолацијата, незнам дали ќе сака комшијата ваква изолација но јас би ја поставил секако доколку има и ефект од другата страна. Од двете страни да се постави би било идеално.

Ја следам темава и мене во план ми беше да се постави тервол или стаклена волна и гипс картон среден глетован за да се спречи звукот од другиот стан.

VaskaIlieva

hello world
30 април 2020
86
174
Ни јас ни никој друг не рековме дека сме незадоволни , не ни знам кои се . Иначе се слушнав ми дадоа понуди , @triki123 и они исто ми кажаа да се стави конструкција цело место панели . Ако некој го интересира цените се 2800 денари м2 за 9 цм и 3200 денари за 11 цм . Ова се два типа што они ги препорачуваат за вакви ситуации .
Услужливи се и информативни , може да се добијат на бројот на страната

Ова ти е од L Decibel , со ова они гарантираат дека нема да се слуша такви звуци . Мене не ми се исплатеше ова за друг да правам , а и кај мене се слушаше исто на телефон кога збориш у другиот стан . Така да може и комшијата твој за приватност ке сака да стави вакво нешто . Плус нема да земе многу од собата за разлика од ова од L Decibel 11 цм.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно