Astro
sensei
- 20 јуни 2012
- 10.154
- 16.247
Хаха, на Тимс обучувам индуси додека се бањам, ми прават нагон за бањањеТелефонот водоотпорен ли е?
Или во живо муабетевте?
![]()
![]()
![]()
Хаха, на Тимс обучувам индуси додека се бањам, ми прават нагон за бањањеТелефонот водоотпорен ли е?
Или во живо муабетевте?
![]()
![]()
![]()
И, се печали од only fans а?Хаха, на Тимс обучувам индуси додека се бањам, ми прават нагон за бањање![]()
Абе види, не е лоша сумата.И, се печали од only fans а?
Хаха, на Тимс обучувам индуси додека се бањам, ми прават нагон за бањање![]()
Наводно затоа е прескокнат 23H1 рилисот, затоа што заклучно крајот на 2023-та интерна цел била Windows 11 да е на исто рамниште на стабилност и корисност како и Windows 10.
BroПогледнете го атачментот 130008
Како да се тргнеКлипиКопиљот:
Код:REGEDIT4 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Windows\WindowsCopilot] "TurnOffWindowsCopilot"=dword:1 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsCopilot] "TurnOffWindowsCopilot"=dword:1
И копчето од TaskBar:
Код:REGEDIT4 [HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced] "ShowCopilotButton"=dword:0
За инсајдери е пуштен уште во Јули. Рилис треба да е во Ноември, на net вели Q4 2023Кај мене го нема апдејтот уште.
Па ако планираат темелен rework, на пример прават измена што ќе афектира повеќе други апликации, мора во исто време да ги апдејтираат и пуштат во употреба сите наеднаш. Така да мене ми има смисла тоа што прескокнаа 23H1.Па таа цел подобро ќе ја постигнеа со два release-а место со еден (и армијата бесплатни бета-тестери). Just saying...
Па муабетот претходно беше дека Windows 10 ќе е финална веризија и која ќе добива само апгрејди, евентуално да го сменат брендингот, да нема бројка после Windows. Нели? Па беше Windows RedStone, па и за тоа се предомислија. Сега пак по старо. Стварно не се јасни што намера имаат.Тоа значи дека досега 11-ка не бил ни бета, некоја алфа безвезе што ја пуштиле онака да се врти и сега ќе ја збришат и ќе прават друга бета.
(имав линк некаде по форумов дека Сатја ги ишутира бета тестерите, значи немаат бета тестери за да можат да пуштат верзија што не е бета)
Од ова што прочитав они укинуваат дрег ен дроп во адрес бар, а не на ниво на отворен фолдер.
Екстремно е корисно ако сакаш да префрлиш фајл во подфолдер или надфолдер. Мене ова ептен ме пизди кога треба истото да го направам во Sharepoint а не можам и е тешка глупост.Од ова што прочитав они укинуваат дрег ен дроп во адрес бар, а не на ниво на отворен фолдер.
Многу ретко користам дрег ен дроп, ама ова па во адрес бар никад не сум го искористил.
прв посериозен проблем забележан на Windows 11...
имено на Canary PreRelease ...
Нема да навлегувам што и како сте дискутирале ама еден совет до сите ние што сме од Windows Insider програмата сме врзани под одредени правила кој мораме да ги следиме и не секогаш можеме да одговориме на се е сега што е проблемот е што има нешто што се нарекува NDA и тој договор не ни дозволува премногу да се впуштаме во дискусии и тоа важи и за нас и за нив вработените и секогаш има ваква опомена за сите што се дел од програмата ова го имаше уште од првиот договор во 2014 слични и вакви дискусии може да подлежат на NDA како што Astro ги ималСабајлево додека се туширав и спремав за на работа, имав интересен муабет со колега консултант за Dynamics. Брат му негов работи во Mirkosoft на развој на Windows 11. И му се жалев дека Windows 11 е тешко срање. И во муабетот се уклучи братот и кажа дека со апдејт 23H2 ќе се решат многу проблеми и багови и ќе се вратат во Windows 11 некои критични функционалности кои клиентите ги барале назад. Наводно затоа е прескокнат 23H1 рилисот, затоа што заклучно крајот на 2023-та интерна цел била Windows 11 да е на исто рамниште на стабилност и корисност како и Windows 10. На прашањето за Windows 12 ми одговори: What Windows 12 и се насмеа.... значи се крчка и нешто такво.
Наводно ќе излезел во Ноември при крајот најкасно до крајот на годината. Така да таман околу празниците ќе имам занимација, ќе иснталирам тазе Windows 11 и ќе оценам дали е време за префрлање.
Not all game, app, or OS flights have a Non Disclosure Agreement. But, be mindful of the confidentiality required for the ones that do. Discussions of game flights with an active confidentiality agreement are NOT permitted. Those confidentiality agreements are included in the Terms of Use that you must accept in order to proceed in that flight, so you will be informed if the game you're testing has one. Breaking this agreement and posting confidential information in this subreddit or others may incur Xbox Live enforcement actions. Games and apps that do not have a confidentiality agreement are OK to discuss here. If in doubt, ask the mods via modmail before you post or comment.
А какви дискусии имал Астро?Нема да навлегувам што и како сте дискутирале ама еден совет до сите ние што сме од Windows Insider програмата сме врзани под одредени правила кој мораме да ги следиме и не секогаш можеме да одговориме на се е сега што е проблемот е што има нешто што се нарекува NDA и тој договор не ни дозволува премногу да се впуштаме во дискусии и тоа важи и за нас и за нив вработените и секогаш има ваква опомена за сите што се дел од програмата ова го имаше уште од првиот договор во 2014 слични и вакви дискусии може да подлежат на NDA како што Astro ги имал
Нема да навлегувам но мислам дека подпаѓа под NDA ако си потпишал не се сите не точно дека подпаѓа под партнери сите што сме во Insider програмата имаме NDA за некој делови кој не смее да ги споделуваме знам што зборувамА какви дискусии имал Астро?
Сите спецификации за апдејтите кои се тестираат преку Windows Insider се веќе јавни. Битните информации кои се маркирани Confidential не одат јавно кон insiders, одат кон партнери.
Нема да навлегувам но мислам дека подпаѓа под NDA ако си потпишал не се сите не точно дека подпаѓа под партнери сите што сме во Insider програмата имаме NDA за некој делови кој не смее да ги споделуваме знам што зборувам
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, White/Oak, CC-9011341-WW
9.850,00 ден
VGA ASROCK RX 9060 XT STEEL LEGEND OC 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, 90-GA5JZZ-00UANF
34.390,00 ден
MONITOR STAND GEMBIRD, 2 MONITOR, 17"-32", VESA 100/75mm, Vertical, Tilt, 2x8kg, MA-DA2-02
3.230,00 ден
MICROPHONE ELGATO WAVE 3 BLACK, 10MAB9901
11.280,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset Virtuoso Max Wireless RGB w/microphone, 2.4Ghz/Bluetooth/Type-C, Black, CA-9011372-WW
18.540,00 ден
SSD M.2 2TB CRUCIAL E100 NVMe Gen4 4.500MB/s/5.000Mb/s CT2000E100SSD8
16.580,00 ден