Nikola100
poweruser
Некој бараше ова - многу краток и јасен туторијал
View: https://www.youtube.com/watch?v=pK9lz85dnbo&ab_channel=NETVN
Види што искочило! Tiny 11. Интересна ствар.
![]()
De-Bloated Windows 11 Build Runs on 2GB of RAM
Tiny11 uses 8GB of disk space, compared to 20GB+ for the standard install.www.tomshardware.com
De-Bloated Windows 11 Build Runs on 2GB of RAM
By Mark Tyson published 1 day ago
Tiny11 uses 8GB of disk space, compared to 20GB+ for the standard install.
Во право си, но намената не е иста. Овој осакатениов можеш да го ставиш на некој доста слаб уред и да ти брка работа како сервер за нешто (музика, видео, принт, податоци и слично).Што се однесува до овие модифицирани пенџери...........Повеќе ќе си наидете на проблеми него на решенија со вакви модификации, од мое искуство јас ви препорачувам да ги избегните.
Пробај на компјутер со повеќе рам. Ете јас имам 16GB и out-of-the-box користеше 5.2GB. Моментално со Slack, Viber итн, без хром и такви работи користи 7.9GB.Кој Windows 11 out-of-the-box користи повеќе од 1.5 RAM?
Ова е тазе инсталиран Windows 11 без дополнителни апликации (само оставени Weather, Terminal, Calculator и Paint)
Што се однесува до овие модифицирани пенџери, пробав пред некоја година Windows 10 Ghost Spectre, претпоставувам ова е сличен на него. Толку го имаа искасапено оперативниот што од гејмерски беше направен спротивното. На секој чекор нешто фалеше, Forza 5 не ја уклучуваше зошто батките избришале VCLibs, Valhalla не работеше (пази), зошто нараторот го имале од корен искорнато (а всушност тој е потребен за една од accessibility опциите во играта, Speach to Text или како и да се викаше). Повеќе ќе си наидете на проблеми него на решенија со вакви модификации, од мое искуство јас ви препорачувам да ги избегните.
Пробај на компјутер со повеќе рам. Ете јас имам 16GB и out-of-the-box користеше 5.2GB. Моментално со Slack, Viber итн, без хром и такви работи користи 7.9GB.
Изборот е твој. Јас хејтав 11ка, инсталирав пак и еве за сега ми е супер.Синов дал акаунт некаде на лажен сајт и закачил тројанец. На секои месец дена акаунтите му биваат хакувани.
Треба да се реинсталира. Дали Виндов 11 е оправен или да му реинсталирам 10. Дали кодот од Вин 10 работи на Вин 11 со клин инстал?
Искрено мене ми се засвиѓа 11-тката ама исото направено со rufus со исклучени сите глупости што ги нуди од безбедност до секакви непотребни сервиси. Перфектно работи. Нoрмално со open shell menu, зошто стандарднто мени е идиотски направено.Дали го препорачувате Win 11 за работа, или подобро десетка да инсталирам на комп од 16 гб рам?
Направи бутабилен флеш со rufus и исклучи ги тие глупости.Извинете можеби има одговор на темава. Но ептен сум напнат и немам вреем да прербарувам
Win 11 заглавува на Getting Devices Ready. Се инсталира се и кога ќе се рестартира глави.
Кое е чарето дали знаете?
Инсталирај 10ка, не си губи време со експериментите на мајкрософт.Кое е чарето дали знаете?
Јас работам Photoshop, Indesign, Zbrush, Maya, Substance Painter и уште неколку и го возам сток 11-ка без никакви исклучувања или слично, немам никаков проблем. Е сеа ако работиш со некој niche софтвер што е постара верзија или слично може подобро е 10-ка.Дали го препорачувате Win 11 за работа, или подобро десетка да инсталирам на комп од 16 гб рам?
Пробав со руфус и пак исто. Ќе одам на 10 каИнсталирај 10ка, не си губи време со експериментите на мајкрософт.
Си реков ај додека ми се симне Windows 10 22H2 ISO и правам бекап, да отворам форум да видам што се дешава, и гледам дека и други разумни дечки се враќаат на 10-ка. 11-кава е лош кошмар, нема ни да помислам да инсталирам 11 уште еднаш. И прво нешто што ќе направам откако ќе го инсталирам е да се осигурам дека нема подмолно и против моја воља да се инсталира гнасната 11-ка уште енаш.Пробав со руфус и пак исто. Ќе одам на 10 ка
Изгледа е модерно да се дојде во темава и да се пљука по Win11. Прво вика дека е фантазија, сега било лош кошмарНа 12th gen лета Windows 11 фантазија.
Мртвотокс, ако видиш кај мене во потпис користам AMD 3600x и Windows 11 е стварно ужасен.Изгледа е модерно да се дојде во темава и да се пљука по Win11. Прво вика дека е фантазија, сега било лош кошмар
A ние сите што секојдневно работиме, играме итн.. на Windows 11 најнормално без никакви проблеми не постоиме или што? Мислам океј е да имаш лична преференца и да сакаш да си седиш на 10-ка, ама дај намалете малце со ова драмиве.
Што е ужасно, кажи, јас имам 2600 и кај мене 11 лета, летаат и сите програми што ги спомнав погоре. Сестра ми има Леново 5500U рајзен 5-ка, не сум ја слушнал нешто да ми се пожали. Најобичен оперативен систем како и сите други пред него. Имам и друг десктоп и лаптоп што ми се на 10-ка, а и на работа имам 10-ка, истите програми како и дома ги работам и нема никаква разлика во ништо. Освен нели очигледните разлики во интерфејс итн., ама тоа не влијае никако ни на перформанси ни на workflow.Мртвотокс, ако видиш кај мене во потпис користам AMD 3600x и Windows 11 е стварно ужасен.
А тоа дека лета Windows 11 на 12th Gen Intel тоа е сосем точно. Имај во предвид дека неделно ми поминуваат бајаги компјутери низ рака, што за сервис што ново за составување така да не зборувам од рукав и има забележителна разлика.
Лично не поседувам 12th/13th Gen Intel хардвер за да кажам како изгледа Windows 11 искуството после подолготрајно користење, можеби и во тој случај е за никаде.
Иначе еве сум на 10-ка, како да сум се вратил дома од Афганистан. 10-ка е мајка, либе невино.
Planned obsolescence нажалост.Windows се повеќе и повеќе си бара се појак и појак хардвер, на послаби машини работи катастрофално.
Искрено мене ми се засвиѓа 11-тката ама исото направено со rufus со исклучени сите глупости што ги нуди од безбедност до секакви непотребни сервиси. Перфектно работи. Нoрмално со open shell menu, зошто стандарднто мени е идиотски направено.
Мислењето е автоматски споено:
Направи бутабилен флеш со rufus и исклучи ги тие глупости.
Имам i7-1165G7. Дали имате некој линк од каде би го скинал windowsot, или тоа можам да го направам од официјалната нивна страна, па, после само активатор да побарам?Јас работам Photoshop, Indesign, Zbrush, Maya, Substance Painter и уште неколку и го возам сток 11-ка без никакви исклучувања или слично, немам никаков проблем. Е сеа ако работиш со некој niche софтвер што е постара верзија или слично може подобро е 10-ка.
Клик тука.Имам i7-1165G7. Дали имате некој линк од каде би го скинал windowsot, или тоа можам да го направам од официјалната нивна страна, па, после само активатор да побарам?
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH Bloody Gaming R72 PRO, 2.4Ghz+USB, 26000CPI, 1000Hz, Black, R72 PRO
2.310,00 ден
EXTERNAL CAPTURE ELGATO 4K X HDR10, VRR, USB 3.0 (TYPE-C), 10GBH9901
16.590,00 ден
MOUSE WIRELESS GEMBIRD ONLY BLUETOOTH, 6 BUTTONS, Black, MUSWB-6B-01
450,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, Carbon, CA-9011260-EU
4.710,00 ден
GAME PLAYSTATION 5 DUALSENSE WIRELESS CONTROLLER Nova Pink
4.890,00 ден