Nem_Akata
Gaining Experience
Аууу што е ова бе, ај подобро да не гледам на Interspace, има цела плата да потрошам. Еј што добри понуди имаат, може ќе си земам нешто појјако...
Ма остај зезање, за професионална употреба со големи клиенти користам веќе 2ра година Cloud 2 од ухост, но со цениве се премислувам...Абе прво што се наши - „Купувај Македонско„ - второ што пингот до нив ќе ти биде 1-5мс - трето што на Спидтест најголеми брзини ми дава секогаш Интерспејс и нормално -штом кориснициве се презадоволни од услугата - зошто да не ?
А цени ко цени![]()
Ма остај зезање, за професионална употреба со големи клиенти користам веќе 2ра година Cloud 2 од ухост, но со цениве се премислувам...
Да не има некоја „фора“ да не мигрирам 10тици виртуелки во продукција па да си ставам јамката околу вратот...![]()
На ухост е 100мбпс за разлика од тие 2гбпс...Единствено знам дека ухост ги рентаат од Hetzner германијаПретпоставувам 2gbps брзината, ако тоа ти е доволно за сообраќајот, иако не знам зошто такво ограничување да имаат. Напраени се за приватни да бидат, нема друго, ако имаш превише сообраќај сигурно ќе ти биде bottleneck.
Мислењето е автоматски споено:
Ама на мене од друга страна нема да ми биде. Ах бе, што не ги видов VPS/дедицираниве, одма ко улав на cPanel отидовАј пренарачување... за мои употреби поише од доволно.
Тоа е веќе друго. За бизнис и поголема и подолготрајна претплата се надевам дека дечкиве од @interspace ќе ти излезат во пресретМа остај зезање, за професионална употреба со големи клиенти користам веќе 2ра година Cloud 2 од ухост, но со цениве се премислувам...
Да не има некоја „фора“ да не мигрирам 10тици виртуелки во продукција па да си ставам јамката околу вратот...![]()
На ухост е 100мбпс за разлика од тие 2гбпс...Единствено знам дека ухост ги рентаат од Hetzner германија
DC-C21 | 2 | 8 GB | 80 GB NVMe | 20 TB | Macedonia | € 14 | Free | +€2 |
Погледнете го атачментот 143604
Ова ДЦ-Ц21 да се утепаш од играчки со него. 80ГБ што Се нема да се инсталира и да се испроба на него. 980ден со јавна ИП .![]()
ЈакоДа бе не се точни овие. На добар начин. Уопште не се замарав со македонски провајдери, ама и Interspace не се замараат со македонски купувачи изгледа, не знам. Се најдовме битно, им пишав mail да ме префрлат, партали спецификации е за цената. И плус Скопје, уф, уф, уф, мераци.
Погледнете го атачментот 143605
Веќе си "играм" на серверот, ептен брзи по е-пошта беа и одма ми средија работа.
Јако
Респонзивна машина а ?
Нетворкинг ваљда нормално си отвараш кои сакаш портови .. Уф уф .. Да не прашувам - нема што нема Tools ...
Ааа ништо .. Мора овој месец да се изнајми и проба ...
Само сепак сум нуб за ова - прво да испланирам со што сакам да експериментирам па да изберам прав пакет.
Тоа ДЦ-Ц21 мислам дека е одлично . Ќе фрлам иљадарче па „куд пукло нек пукло „![]()
А ова што им е ?Не бе, каква база на знаење, више мојава што ја носам на врат ми е преголемаГлауч сум. Него се напнав со тоа Webmin, чисто ме занимаше да го пробам, али ќе си стаам нешто едноставно и што знам дека работи.
Погледнете го атачментот 143617
Терминалчето ми е втор дом. И тоа е зашо сакав да отидам на shared, зашто знам да заглавам цела вечер на Терминали кога нешто експериментирам (а знам често) и ќе отиде бум. xD
Иначе се изгубив од што е брзо, немам до сеа работено на волку брз сервер преку интернет.
Hosting Control Panel
CloudPanel is a free web-based interface hosting control panel for Debian and Ubuntu. It allows to manage servers and hosted services.www.cloudpanel.io
Си инсталирам ова, ништо екстремно, ептен едноставно и ми бркаше работа последен пат.
А ова што им е ?
Погледнете го атачментот 143618
Или тоа само за дедицирани сервери изгледа е ...
Погледнете го атачментот 143619
Ццц, кога ќе помислам дека Интерспејс тука прв пат се спомнати 2007г. … Додуша тогаш сум немал акаунт.
Ееее, баш твоја кутија таму кај нив.
Иначе баталив тоа Webmin-от, ептен компликации за џабе, сѐ у Терминал ми е полесно мене, Гугл и Терминал најдобри другари.
Parallax Slider
radioyug.org
Прва страна успешно мигриранаПропаганда ширам малце, али тоа е.
Parallax Slider
milicija.org
Ајде и втората. МИЛИЦИЈА ја немам видено волку респонзивна до сеа, пробував и на други VPS со 2 јадра процесор ама многу помалку рам, ќе лета ова за мои потреби. Ај доста се рекламирам, али ете вѝ два сајта да си ја тестирате брзината на VPS-ов од Interspace.
Сеа за сеа презадоволен.
Па немаат реклама - ништо - само на Спидтест сум приметил дека ги има и никад не сум кликнал на името да ги побарам.Ццц, кога ќе помислам дека Интерспејс тука прв пат се спомнати 2007г. … Додуша тогаш сум немал акаунт.
Погледнете го атачментот 143620
Погледнете го атачментот 143621
Спијат - спијат ...
Убаво ти текна - за кутијата - многу ме заинтригира - Имаме нивни човек овде @interspace - ќе ни објасни кога ќе може сигурен сум ..
Па немаат реклама - ништо - само на Спидтест сум приметил дека ги има и никад не сум кликнал на името да ги побарам.
Да не барам леб преку погача - Телекабел ми се супер - барем за овде у Центр Скопје зборам - ама ете и Интерспејс јакички се изгледа.. Ако - нека има конкуренција - нека има вакви понуди повеќе и услуги , провајдери - тоа а голем плус за МК . Има дечки што знаат да работат - ете ..
И да не заборавам и Форумов да го пофалам - без кој ова Се немаше да биде возможно - да не ме банираат не за друго![]()
Не бе, каква база на знаење, више мојава што ја носам на врат ми е преголемаГлауч сум. Него се напнав со тоа Webmin, чисто ме занимаше да го пробам, али ќе си стаам нешто едноставно и што знам дека работи.
И нешто зезат, 3 секунди додека да рендерира, ау... треба да се среди тоа. Ама ќе биде, сега цела инсталација ја префрлив од друг сервер, немам ништо наместено. За почеток само да работи, а откако ќе се наспијам утре чека нов ред местенки.
Иначе и на мене на Спидтест ми искачаат, сеа им го гледам сајтот:
Погледнете го атачментот 143622
Не беше ова зградата кај железничка што е или грешка сум? Дефинитивно ги нема на маркет ко другиве затоа што имаат друг таргет на корисници, се гледа и по сајтот и по тоа што го нудат. Сигурен сум да сакаа до толку, ќе пуштеа реклами за shared cPanel хостингов што им е или нешто така. Мое мислење бар.
И нешто зезат, 3 секунди додека да рендерира, ау... треба да се среди тоа. Ама ќе биде, сега цела инсталација ја префрлив од друг сервер, немам ништо наместено. За почеток само да работи, а откако ќе се наспијам утре чека нов ред местенки.
Иначе и на мене на Спидтест ми искачаат, сеа им го гледам сајтот:
Погледнете го атачментот 143622
Не беше ова зградата кај железничка што е или грешка сум? Дефинитивно ги нема на маркет ко другиве затоа што имаат друг таргет на корисници, се гледа и по сајтот и по тоа што го нудат. Сигурен сум да сакаа до толку, ќе пуштеа реклами за shared cPanel хостингов што им е или нешто така. Мое мислење бар.
Интересно, ама не знам за што бѝ го користел овоа искрено :\Мора да пробаш Tailscale. Инсталираш -конфигурираш VPSот да биде "exit node" и имаш спремен VPN .
Имаш пристап до кој било уред, дури и зад заштитен firewall , SSH до домашен компјутер додека си надвор , подобри перформанси, бидејќи се базира на Wireguard кој користи UDP наместо TCP , способност за споделување уреди со други луѓе (исто како да се на локална мрежа) - Peer-to-Peer шифрирана врска помеѓу уреди (дури и споделените)
Има некои предности - не без ништо - лично импресиониран сум од тоа како функционира а ни 3% не сум истражил од можностите. И "sucker„ сум за едноставни а функционални решенија.Интересно, ама не знам за што бѝ го користел овоа искрено :\
Спијат - спијат ...
Убаво ти текна - за кутијата - многу ме заинтригира - Имаме нивни човек овде @interspace - ќе ни објасни кога ќе може сигурен сум ..