Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Ваши АI Креации

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.864
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
И ако му кажеш на мајсторот што и како да ти сработи ти си уствари тој шо на крај ја завршил работата.
Ако мајсторот е само технички изведувач, да, ти си ја завршил работата. Затоа и во индустријата има арт директори, супервизори итн., што ги водат артистите и ги носат главните одлуки. Иако често самите не се директно вклучени во техничката изведба на асетите и слично, не значи дека не се креатори.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.581
8.230
Мелмак
Аналогијата за арт декор би било ти (кој што не си арт декоратор) да му кажеш на арт декоратор шо замислуваш и он да ти испроектира се. На крај он ја има завршено работата по твои спецификации.

Или со други зборови ти ко корисник на АИ алаткиве правиш само спецификација. А алатките како и што генерираат е друга дискусија, но без да навлегуваме во тоа кој и да ти ја изведе тебе спецификацијата е КРЕАТОР или креативец. Ти си само побарувач, има многу малку ако и уопште креативност во тоа да напишеш некој вид на листа со желби.

Да, може ти се креативни желбите ама ти не креираш ништо во процесот на листање желби.
Мислењето е автоматски споено:

П.С - и да не бидам разбран погрешно, океј е да не ти иде дизајн или графичка креативност. Ја не сум добар дизајнер иако знам да користам фотошоп. Иако имам некои добри дизајн идеи не знам да реализрам WOW JAWDROPPING дизајн, не знам и немам скил да креирам видео едитс со јаки ефекти и се тоа, не знам да изреажирам филм итн...

само затоа шо ќе му напишеш на АИ да направи нешто од ова не те прави покреативен во областа. Да поминеш курсеви, тренинзи, или да направиш сам и да има краен резултат е креативно дело. Ова со АИ не е - плус е базирано/тренирано врз туѓи креации така шо нема ништо оригинално на крај на денот.

null_ptr

Модератор
20 ноември 2013
1.047
1.133
Куманово
@Fatal1ty_ а тек замисли што сѐ нема постирано :D

што сакаше да каже @toshex а и држи вода, човечката креативност е уникатна, доаѓа од емоции, искуства, специфични идеи нешто што АИ не може да 'замисли'.

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.317
5.313
Скопје
hackitfree.github.io
Погледнете го атачментот 0814.mp4

И извинете вака гласот од Дуа Липа само што го користам - треба многу време да се собере извор на глас , да се раздвои од музиката , да се „прегне„ едно ПЦ со јака графичка да го тренира гласот 24 часа ...

Последна промена:

NecrotoX

Undead
4 март 2013
5.589
6.864
Скопје
www.youtube.com
NecrotoX's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 2600 @ 3.40GHz & Cooler Master MasterAir G100M
Motherboard
ASUS PRIME B450M-A
Storage
Samsung 980 Pro 1TB NVMe SSD | WD10EZEX 1TB 7200 RPM HDD | WD Blue 1TB 5400RPM External HDD
PSU
Cooler Master MWE 500
RAM
32GB Kingston FURY Beast DDR4 @ 3200 MHz
Video card
EVGA GeForce RTX 3060 XC GAMING 12GB
Case
Cooler Master MB520
Mouse
Razer Basilisk V3 | Razer Cobra
Keyboard
Cooler Master CK530 Gateron Brown
Audio
Logitech Z333 2.1 Speakers | Genesis Gaming Argon 200 Black Headphones
Monitor
Dell U2518D 25" + Dell U2419H 24" + XP-Pen Artist 22 Pro
OS
Windows 11 Home
Аналогијата за арт декор би било ти (кој што не си арт декоратор) да му кажеш на арт декоратор шо замислуваш и он да ти испроектира се. На крај он ја има завршено работата по твои спецификации.

Или со други зборови ти ко корисник на АИ алаткиве правиш само спецификација. А алатките како и што генерираат е друга дискусија, но без да навлегуваме во тоа кој и да ти ја изведе тебе спецификацијата е КРЕАТОР или креативец. Ти си само побарувач, има многу малку ако и уопште креативност во тоа да напишеш некој вид на листа со желби.

Да, може ти се креативни желбите ама ти не креираш ништо во процесот на листање желби.

П.С - и да не бидам разбран погрешно, океј е да не ти иде дизајн или графичка креативност. Ја не сум добар дизајнер иако знам да користам фотошоп. Иако имам некои добри дизајн идеи не знам да реализрам WOW JAWDROPPING дизајн, не знам и немам скил да креирам видео едитс со јаки ефекти и се тоа, не знам да изреажирам филм итн...

само затоа шо ќе му напишеш на АИ да направи нешто од ова не те прави покреативен во областа. Да поминеш курсеви, тренинзи, или да направиш сам и да има краен резултат е креативно дело. Ова со АИ не е - плус е базирано/тренирано врз туѓи креации така шо нема ништо оригинално на крај на денот.
Па тоа сакав да ти кажам, AI креатор не е само да му напишеш нешто и да ти даде аутпут. Затоа ти реков, ако работиш на некој конкретен проект ќе сфатиш дека AI e само алатка и на крај сепак ти си креатор на финалниот продукт.

Работевме на еден тизер од 2 минути за кој што вкупно генериравме сигурно над 1000 слики кои ги водевме да имаат специфичен стил и колор палета кои претходно ги креиравме, ги водевме дизајните на карактерите, па одбраните слики т.е. кадри после ги анимиравме со AI со тоа што мора да му кажеш прецизно како сакаш да биде кадрирано, камерата како да движи, да ја опишеш акцијата итн.. и на крај све тоа рачно го монтиравме, колор корегиравме итн.. во соодветни софтвери. И пак не е све како што треба и има доста грешки ама тоа е тоа со моменталново ниво на моделите. Ова е далеку е од само "листа на желби".

А за генерирање на AI slop, се слагам, појше си нарачател отколку креатор, ама тоа секако нема никаква уметничка или употреблива вредност.

389mk

hello world
16 јануари 2020
282
316
Неколку AI песни кои сум ги направил преку UDIO, текстовите дел се генерирани, дел се преземени од претходни постоечки поеми. Имаат прилично лош изговор за да бидат слушливи како музика, и повеќето се дела кои се создадени пред повеќе од 1 година, во последно време удио системот е уште полош во изговорот на зборовите, регресира квалитет значително.

https://soundcloud.com/artikei View: https://soundcloud.com/artikei

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.317
5.313
Скопје
hackitfree.github.io
у ова добро испаднало ептен

да фатам ремиксче да срокам :D

ах абе добро, ја мислев
ја мислев вокаливе генерирани се од AI, ау

добро, добро. sanity check back.

Погледнете го атачментот 0815 (7).mp4

Може има потенцијал за ремикс - семплови да извадиш ...

Nikola100

poweruser
30 септември 2019
5.317
5.313
Скопје
hackitfree.github.io

ComfyUI v3.57 Gets a Performance Boost With RTX

1757433894983.png

TLDR ;

NVIDIA во соработка со ComfyUI ги зголеми перформансите на моделот со вештачка интелигенција до 40%. За да се стави ова во перспектива, надградбите на генерацијата на графичките процесори обично даваат само 20-30% зголемување на перформансите.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно