Претпоставувам, исто како што по ново ЕЛС се врзани со Трансфера, а ВИП Пошта со М-ОнеМи стигна порака од Карго Експрес, а не очекувам ништо преку нив.
Исто и кај девојката сабајлево.
Имам само порачка од Тему на која има тракинг бројче од Милшпед, баш сабајлево се смени статусот и таму.
Карго Експрес се врзале со Милшпед?
Taka i na mene mi pratija no za dva dena mi ja dostavija do doma so kargo Vip postaОстајте што не ме бараа за достава, ама и рок ДО КОГА можам да го подигнам пакетот ми даваат…
Без даноци така?Нарачана на 27 Септември, стигна денес ми ја достави курир од Карго Експрес, презадоволен од организаторот за утичница под биро супер е
Погледнете го атачментот 154677
Да само сума на артиклите братБез даноци така?
Можда после избориве ќе применат додатни давачки... јебига секогаш така прават за поголеми срања.Да само сума на артиклите брат![]()
Сега за сега преку приватните пошти и преку Холандска пошта за пратките од АлиЕкспрес стигаат за 2 до 3 недели, што е одлично споредено со 3 месеци кога чекавме пред некоја година.Нарачана на 27 Септември, стигна денес ми ја достави курир од Карго Експрес, презадоволен од организаторот за утичница под биро супер е
Погледнете го атачментот 154677
Крај на Ноември се очекува да е изгласан законот и да почне да се применува, точно после изборите.Можда после избориве ќе применат додатни давачки... јебига секогаш така прават за поголеми срања.
Црн петок ќе биде навистина црнКрај на Ноември се очекува да е изгласан законот и да почне да се применува, точно после изборите.
зезаат и со локалниве, мене за враќање оштетена нарачка, три пати ми враќаа на мејл дека јавиле на курирот и дека курирот ме исконтактирал и сум одбивал да ја вратам праткатаКарго експрес се лажговци. Вчера напишале на Тему дека не сум бил достапен. Нарачката направена на 8ми Септември, со Царина се завршува на 18ти. Краен рок за испорака 14-ти Октомври. И... Демек баш на 14-ти пробале да испорачаат нарачка час и некоја минута пред полноќ. Пробале чесно ама не ме нашле дома. А работно време им е до 16:30, дури и прекувремено работеле заради мене.
Нормално дека им пишав поплака на Тему. Да не изедеа гомна дека ме барале/не ме нашле последниот ден пред полноќ, немаше ни да се сетам ниту ќе се жалев. Едноставно ќе почекав. Ама вака си попија поплака до custommer support.
Не ги трпете никој од куририве, одма поплаки. Ќе се научат да забушаваат и уште ние ќе испаѓаме криви. :-/
Не знам зошто не си барал отштета без ништо враќање. Ако имаш видеа и фотографии секако... Генерално за поддршката на потрошувачи немам замерки, само треба убаво да објасниш и да аргументираш. Не ни бараат видеа/фотографии, кога сум нагласувал дека ги имам.зезаат и со локалниве, мене за враќање оштетена нарачка, три пати ми враќаа на мејл дека јавиле на курирот и дека курирот ме исконтактирал и сум одбивал да ја вратам праткатапа да сум се решел дал ја враќам ил не ја враќам ..
за локална фирма е мојов случај не за тему иако улетав у тематаНе знам зошто не си барал отштета без ништо враќање. Ако имаш видеа и фотографии секако... Генерално за поддршката на потрошувачи немам замерки, само треба убаво да објасниш и да аргументираш. Не ни бараат видеа/фотографии, кога сум нагласувал дека ги имам.
Само не им ја прифаќај првата понуда.
па ако е за локална фирма што воопшто коментираш на темава??за локална фирма е мојов случај не за тему иако улетав у тематаза куририве дека подлажуваат муабетот .. си вратија пари и се што требаше
очигедно за куритот што на другиот член исто му пријавил дека не го нашол дома а демек пробал да испорача ..па ако е за локална фирма што воопшто коментираш на темава??
Денес на сопругата и се јавиле од Карго Експрес, да сме си ја подигнеле пратката (погора напишав, за нарачката направена на 8ми Септември). Претходно напишале на Тему дека не сме биле достапни (демек навечер после 10ч барале а нема никаков повик и работно време им е до 16:30ч).„Почитуван/а, тој и тој за Вас пристигна пратка VIP199999483453MK која можете да ја подигнете во пакет шоп Вип Пошта Скопје во Скопје, на адреса ул.Апостол Гусларот бр.6 (ул.Апостол Гусларот бр.6). Пратката можете да ја подигнете во наредните два дена, во временскиот интервал од 9h до 16:30h.“ демек после 2 дена ќе ја достават или аривидерчи ?![]()
Брза пратка ги носи и катастрофа карго се мене ми се јавија само демек да ме потсетат то првпат ми се јавија и ми рекоја да си ја земам сама и не доставувале само пратката дека можат само уште тој ден да ја држат утредента на апликацијата на тему ми беше апдејт со доставено јас им пишав на тему дека не ја добив пратката и тие ми вратија паритекој ги носи на ова iMile? Го отупија многу, 10 дена откако им е превземена и 2 дена у поштарот е.
Истата порака ми стигна сабајле, сега само што бев до каргото ми рекоа дека оваа е автоматска порака што стига само дека е кај нив (наводно наредниве денови ќе ја сменеле, друга ќе стигала) но пратките ќе ги носел доставувач до адреса така да нема потреба од паника„Почитуван/а, тој и тој за Вас пристигна пратка VIP199999483453MK која можете да ја подигнете во пакет шоп Вип Пошта Скопје во Скопје, на адреса ул.Апостол Гусларот бр.6 (ул.Апостол Гусларот бр.6). Пратката можете да ја подигнете во наредните два дена, во временскиот интервал од 9h до 16:30h.“ демек после 2 дена ќе ја достават или аривидерчи ?![]()
Абе ок ама во периодот 8:00 - 17:00 често не сум дома и полесно ми е да појдам до пакет шоп, што еве во комшии на помалце од 5мин. пешки имам од скоро сите поголеми курирски служби, отколку 3 пати да се договарам со доставувачот кога може да ме најде дома.Затоа ако си го цените времето и живците, никако не идете по пратките туку барајте си достава до дома.
CPU AMD RYZEN 7 9850X3D, Octa Core, 5.6GHz 96MB s.AM5 TRAY 100-000001973
29.990,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset Virtuoso Max Wireless RGB w/microphone, 2.4Ghz/Bluetooth/Type-C, Black, CA-9011372-WW
18.540,00 ден
CONVERTOR FAN SPLITER PWM KOLINK 35cm, 4-pin PWM female to 4x male, White, ZUAD-1633
380,00 ден
UPS 2200VA / 1200W POWERWALKER VI 2200 SHL, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120098
11.590,00 ден
CASE CORSAIR FRAME 4000D WOOD RS, Black/Walnut, CC-9011340-WW
9.850,00 ден
SSD M.2 2TB CRUCIAL E100 NVMe Gen4 4.500MB/s/5.000Mb/s CT2000E100SSD8
16.580,00 ден