Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Temu

Chiller

user
8 март 2012
1.557
1.164
Скопје Аеродром
Што е толку посебно со Тему? Шипингот како е, отприлика за колку време пристигнува, гледам дека тој е универзален.
Посебното е изгледа дека е нов, па се рекламира секаде. За разлика од Али минимална нарачка е 1800 ден. инаку иста роба е како од Али.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.198
1.208
Скопје
Што е толку посебно со Тему? Шипингот како е, отприлика за колку време пристигнува, гледам дека тој е универзален.
Низ европа растураат, гледам дека и во Србија е хит, имаше заебанции дека многу продавници низ Србија ќе затворат од што Тему ќе преземе
За разлика од Али минимална нарачка е 1800 ден
Мислев и јас така, али ми помина порачка од 955 денари

LambertGolden

hello world
4 декември 2019
253
103
Низ европа растураат, гледам дека и во Србија е хит, имаше заебанции дека многу продавници низ Србија ќе затворат од што Тему ќе преземе

Мислев и јас така, али ми помина порачка од 955 денари
За колку време пристигнува нарачка отприлика? дали е како и на али со cainao со месеци?

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.198
1.208
Скопје
За колку време пристигнува нарачка отприлика? дали е како и на али со cainao со месеци?
Навистина не знам али од зборење многу брзо стигало
Ко ќе стигнат ќе ви кажам :)
Инаку еве ми ја порачката, некои се смешни цени

IMG_0692.png

IMG_0693.jpeg

kirev

senior
31 мај 2010
9.061
7.736
Од како ќе се регистраш ќе те отрујат со спам. Па купони, па попусти, ... Робата како ќе ти се удене, ама накај послаб квалитет е. Додека не тргне пратката можеш да додаваш нови продукти.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.198
1.208
Скопје
Од како ќе се регистраш ќе те отрујат со спам. Па купони, па попусти, ... Робата како ќе ти се удене, ама накај послаб квалитет е. Додека не тргне пратката можеш да додаваш нови продукти.
Така и јас разбрав, изгледа се на куп ставаат во една пратка, сеа уште фали царина и ддв да ни начукааат

MALINOV.A

lurker
8 септември 2022
574
390
bi trebalo za 15 do 25 dena da stigaat, taka mi stigaat i pratkite od ali ekspres sto odat na selection standard odnosno preku els, i na temu ja pisuva dostavata preku els

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.198
1.208
Скопје
ако пристигаат работите "as described" и по овие смешни цени не гледам причина зошто би барал пак нешто на али**** кои нагло зголемија цени за МК
Така е друже, гледано од другари во србија, германија и швајцарија мислам али ќе го баталиме, али да не збориме пред рака :)

kirev

senior
31 мај 2010
9.061
7.736
Така и јас разбрав, изгледа се на куп ставаат во една пратка, сеа уште фали царина и ддв да ни начукааат
Фино ти текна... Во ЕУ нема царини и даноци АФАИК, мислам од некои локални магацини праќаат. Ајде, кој ќе преживее ќе раскажува

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.198
1.208
Скопје
Фино ти текна... Во ЕУ нема царини и даноци АФАИК, мислам од некои локални магацини праќаат. Ајде, кој ќе преживее ќе раскажува
Штом стигне пратката ќе ви кажам :)

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.713
3.378
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Направив нарачка вчера онака безвезе, иако повеќето од производите кои ги избирав пишуваше дека ги нема на залиха, и избрав по случаен избор нешто.

Минимумот беше 660 денари за да можам да нарачам, значи ова е таа „цака“ што ја има Тему?

Платив преку Пејпал. Испораката е исто како на сликата од @acikaaa погоре.

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
По мене е исто ко Алиекспрес, ништо специјално. Фората е што мене ми пишуваше мора над 900 ден сума, за да се направи нарачка. Она што ми се допаѓа е дека нарачките ги спојуваат во едно, само да видиме која ќе биде декларираната цена.

LambertGolden

hello world
4 декември 2019
253
103
По мене е исто ко Алиекспрес, ништо специјално. Фората е што мене ми пишуваше мора над 900 ден сума, за да се направи нарачка. Она што ми се допаѓа е дека нарачките ги спојуваат во едно, само да видиме која ќе биде декларираната цена.
Што подразбираш под декларирана цена?

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Што подразбираш под декларирана цена?
Мислев на цената што ќе е напишана на самото пакување. Дека нели на алиекспрес, може да се договориш со продавачот ако е 80еур он да напише вредност од 20еур. Можеби не искористив соодветна терминологија.

Chiller

user
8 март 2012
1.557
1.164
Скопје Аеродром
Мислев на цената што ќе е напишана на самото пакување. Дека нели на алиекспрес, може да се договориш со продавачот ако е 80еур он да напише вредност од 20еур. Можеби не искористив соодветна терминологија.
Ако дојде до царина, ќе ти бараат банковен извод и принтскрин на нарачката.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.198
1.208
Скопје
Минимумот беше 660 денари за да можам да нарачам, значи ова е таа „цака“ што ја има Тему?
Мене па ми пишуваше дека минимална цена е 900 денари, а изгледа се топтан ке испратат во едно, после порачката ја дополнив со уште една слика, и сеа глеам не ми дозволува да додавам уште.

pipelin

Caffeine & IT.mk
8 мај 2010
2.713
3.378
Skopje
pipelin's setup  
OS
macOS
Мене па ми пишуваше дека минимална цена е 900 денари, а изгледа се топтан ке испратат во едно, после порачката ја дополнив со уште една слика, и сеа глеам не ми дозволува да додавам уште.
Има најверојатно нарачката е испорачана затоа не ти дозволува, кај мене така стои статус.

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
Штотуку ми ја испорачаа пратката. Оди преку ЕЛС со ECSC бројче, исто како на Алиекспрес. Верувам дека испораката ќе биде околу 25-30 дена како до сега од алиексрес.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно