Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Телевизори (искуства, препораки, совети, мислења...)

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Ц ц ц, абе као прво поголем дел од торентите не се со ДТС. Као фторо превише се заќењафте офтопик.
Бај да веј симнувај филм со ДТС и ке ја споредам вечер разликата, па ќе ви потврдам коуку ќењате.
Д момент оф трут. Исти филм симнат со ДТС и мп3 или аац. Ке споредам на квалитетни Сони слушалици набавени од енглеска за 50-60 фунти. Имам и други профи слушалици уште поскапи, ама мислам дека нема да има потреба.

Speedster

hello world
1 јануари 2016
463
427
Д момент оф трут. Исти филм симнат со ДТС и мп3 или аац. Ке споредам на квалитетни Сони слушалици набавени од енглеска за 50-60 фунти. Имам и други профи слушалици уште поскапи, ама мислам дека нема да има потреба.
Што значи дека сони слушалките се набавени од Англија ??? Мислам зашто потенцираш од кај се земени а и колку пари се ??? Мислам дека најубаво ке беше да напоменеше модел ако ти беше кеиф да кажеш дека се профи модел :)

Gaston

user
9 февруари 2011
1.729
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Туку ја несам Авид па џабе да кењам непотребно офтопик напразно и бесмислено.
Немам намера да го правдам или да го бранам @Avid. Нит го знам нит го познавам, ама да се споредуваш со него е навреда за него.
Од неговите постови се глеа нешто што изгледа не можеш да го прочиташ - дури и кога според некои (ете ко ти) постовите му се напразни и бесмислени, уствари се далеку од тоа.

Што значи дека сони слушалките се набавени од Англија ??? Мислам зашто потенцираш од кај се земени а и колку пари се ??? Мислам дека најубаво ке беше да напоменеше модел ако ти беше кеиф да кажеш дека се профи модел :)
Се зезна, не знае дека овде донесени од Швицарска е брендот.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Па вие почнавте со тоа "квалитетна опрема" бе. А за уши квалитетни ќе напоменам дека сум музичар 30 години, аматерски , од хоби, ама важно го острам слухот цело време.
Направив споредба на филмо со DTS и AAC и нема разлика. Во филмовите повеке има зборување отколку музика. Затоа преска посмнав FLAC и MP3, затоа шо во музиката нон стоп свират 5-6 па и повеќе канали одеднашка, така да кога ке се изгубе квалитено на звуко полесно се приметува. Имам ногу за објаснување ама бесмислено е, ем е ван тема, ем уште бесмислено да објаснувам на познавачи на хардвер. Ако сте експерти за хардвер и IT технологија тоа незначи дека имате и остар слух. Претспотављам дека ги мешате брзините у разликата измеѓу стерео и сараунд. Толико. Хвала пријатно. Чао.

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.760
2.772
Па вие почнавте со тоа "квалитетна опрема" бе. А за уши квалитетни ќе напоменам дека сум музичар 30 години, аматерски , од хоби, ама важно го острам слухот цело време.
Направив споредба на филмо со DTS и AAC и нема разлика. Во филмовите повеке има зборување отколку музика. Затоа преска посмнав FLAC и MP3, затоа шо во музиката нон стоп свират 5-6 па и повеќе канали одеднашка, така да кога ке се изгубе квалитено на звуко полесно се приметува. Имам ногу за објаснување ама бесмислено е, ем е ван тема, ем уште бесмислено да објаснувам на познавачи на хардвер. Ако сте експерти за хардвер и IT технологија тоа незначи дека имате и остар слух. Претспотављам дека ги мешате брзините у разликата измеѓу стерео и сараунд. Толико. Хвала пријатно. Чао.

Таманка, тогаш сите што имаме Spotify и Tidal да си ги откажеме и да си слушаме MP3 од 96кбпс!

Епа ај ако си музичар, со наострен слух, објасни ни на нас лаиците што е Harman Target и дали твоите профи слушалки го следат тој таргет. Плус, покрај квалитетните слушалки што ги имаш, ме интересира што DAC/AMP користиш, дали користиш Peace GUI итн. Многу би ми значело некој да ми објасни за ова.

Мислам дека јас немам помешано Stereo и Surround. Па водејќи се од тоа, ме интересира, бидејќи DTS обично е сараунд, како ти го тестираше сараундот на стерео слушалки? Пошто знам дека користиш "златно windows седмиче", па таму неми ни поддршка за spatial sound (а и тоа е дискутабилно дали фунционира како вистински сараунд).

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.541
3.142
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Ова е некоја нова conspiracy theory - аудио форматите се измислица.
1.jpg

3l9wge

Последна промена:

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.760
2.772
Ова е некоја нова conspiracy theory - аудио форматите се измислица.

Абе не е теорија. Имаме докази од Фарук, неговиот изострен слух е најголем параметар за утврдување аудио квалитет.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.541
3.142
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Абе не е теорија. Имаме докази од Фарук, неговиот изострен слух е најголем параметар за утврдување аудио квалитет.
На Фарукова скала има само две мерни единици - чини/не чини.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Како знаете да ги ивртете стварите од контекст, шампиони сте. Браво.
Ај сега врните се назад од кај почна маабето! Дека не е страшно ако се симне филм со DTS, дека има чаре.
И вие одма почнавте да серете и ја избртевте поентата upside-down.
Не сите имаат сарадун и си слушаат на стерео опрема. Тако да cut the crap.
Туку Back on topic. сеуште го нема типо шо продава ТВ-а со намалени цени. Тоа ми е битно на мене. А не факинио dts.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.503
31.942
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Ц ц ц, абе као прво поголем дел од торентите не се со ДТС. Као фторо превише се заќењафте офтопик.
Бај да веј симнувај филм со ДТС и ке ја споредам вечер разликата, па ќе ви потврдам коуку ќењате.

Да бидеме јасни само. Тврдиш дека нема разлика од lossless до MP3/компресирани формати во квалитет на звук? да/не?

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
Да бидеме јасни само. Тврдиш дека нема разлика од lossless до MP3/компресирани формати во квалитет на звук? да/не?
За уше (уво) нема. Ако се концетрираш да најдеш маана и јајце у влакното нормално дека ќе најдеш.
И дајте give me a break веќе.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
Како знаете да ги ивртете стварите од контекст, шампиони сте. Браво.
Ај сега врните се назад од кај почна маабето! Дека не е страшно ако се симне филм со DTS, дека има чаре.
„Проблемот“ всушност настанува кога ти нè убедуваш дека нема разлика кога конвертираш.
Да речеше само дека може да се конвертира аудиото и најчесто тоа би резултирало во мала загуба на квалитет ако немате асален звучен систем поврзан со телевизорот, немаше да дојдеме до ова :)
Затоа, не се обидувај нам да ни кажуваш дека сме свртеле тема, да се вратиме назад на муабетот итн.

Rukfash

Баниран/a
24 јануари 2019
1.496
1.101
Неврленд
„Проблемот“ всушност настанува кога ти нè убедуваш дека нема разлика кога конвертираш.
Да речеше само дека може да се конвертира аудиото и најчесто тоа би резултирало во мала загуба на квалитет ако немате асален звучен систем поврзан со телевизорот, немаше да дојдеме до ова :)
Затоа, не се обидувај нам да ни кажуваш дека сме свртеле тема, да се вратиме назад на муабетот итн.
Да, така е Авиде, така е. Ја всушност станав по нужда, ама случајно осетив дека неможеш да спиеш поради мене, па затоа ја проверив темата. Како и да е така е Авиде, така е. Сега спиј мирно Авиде.

Avid

senior
21 јануари 2009
6.439
11.495
Скопје
ама случајно осетив дека неможеш да спиеш поради мене, па затоа ја проверив темата.
Знам, мене обично ме нема во ова време но така се погоди.
Имаме традиционална 5-то јануарска собиранка и заглавивме...

ParaziT69

read-only
14 септември 2016
44
11
здраво, ми треба препорака за ТВ, 40-43 големина, битно е да има Wifi и IPS до кај 12-13к, има да се најде нешто?

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.773
4.498
Неготино
Дечки, се двоумам деновиве како да постапам. Имав Philips 32 инчен ТВ, им го дадов на моите бидејќи нивниот цркна.
Е сеа, се мислам дали да одам пак со некој смарт, ама пошо користам нетфликс и YouTube само, се мислам да пристапам со Full HD TV + Android Box некој.
Во меѓувреме би го користел ТВто како монитор за компјутер.
Мислење?

Julian

lurker
20 август 2016
521
352
Поздрав колеги. Дали има некој кој ке сподели искуство за кантава. Го бива ли или одма на Дрисла да се носи за спалување.

Техномаркет - SONY KD-43XG8096BAEP 43" 4K Ultra HD Smart LED ANDROID
34 k за 43 “? За тие пари имаш 55” ЛГ и самсунг, мислам би ти бил многу подобар избор.

Последни теми

Последни огласи

На врв