Маркетиншки трик е, подобрувањето во RL се движи меѓу 0 (за учитување нови податоци) и 25% во најдобар случај. За право кеширање треба нешто како Intel Optane.Чим е така, одма фрламе NVME дисковите и сите палиме Рапид. Рапид нејќам ни у Шкода, не па у Самсунг.
Тоа е тоа, имај во предвид дека кај мене се 16GB RAM а веројатно и побрз процесор од твојот.
i7 4720HQ кај мене.Тоа е тоа, имај во предвид дека кај мене се 16GB RAM а веројатно и побрз процесор од твојот.
Затоа што вообичаено ссдињата ги користат и за други работи.има логика да се користи само за системски диск.
Боље од туј, не зимај тија шушљовине!
Тука на форумот можеш да начекаш добри зделки
А тоа ссд од АЛија е 40$ за 240GB значи 2100+ денари
Кингстон од сетек 240GB e 3000 Kingston 240GB A400 SSD SATA3
Или па самсунг Anhoch PC Market Online - SSD 2.5" Samsung 860 Evo 250GB SATA3 MZ76E250B
пробај со овој програм EaseUS Todo Backup, има и туториал како се преави ама има многу програми за таа намена. Чим се ископира се од хдд на ссд на крај само смени им ги местата т.е боот да е ссд-то и то е то после хдд-то може да го форматираш ако сакаш или рачно да си бришиш работи..Дечки, сакам да ставам ССД на лаптоп на кој веќе имам ХДД. ССД-то ќе го ставам во кеди во ЦД-ромот, па прашањето ми е која е процедурата за да го префрлам виндовсот на ССД-то? Кои ми се опциите без да ги избришам апликациите кои ми се веќе инсталирани или не е возможно тоа?
Ако може некој да ми објасни како е најпаметно да го изведам тоа? Откако ќе го инсталирам виндовсот на ССД, како ќе го избришам од ХДД?
Мислам дека е подобра опција да го ставиш ССД-то на местото на дискот, а дискот да ти оди во кадичка.Дечки, сакам да ставам ССД на лаптоп на кој веќе имам ХДД. ССД-то ќе го ставам во кеди во ЦД-ромот, па прашањето ми е која е процедурата за да го префрлам виндовсот на ССД-то? Кои ми се опциите без да ги избришам апликациите кои ми се веќе инсталирани или не е возможно тоа?
Ако може некој да ми објасни како е најпаметно да го изведам тоа? Откако ќе го инсталирам виндовсот на ССД, како ќе го избришам од ХДД?
+1 за местоположбата на ссд-тоДечки, сакам да ставам ССД на лаптоп на кој веќе имам ХДД. ССД-то ќе го ставам во кеди во ЦД-ромот, па прашањето ми е која е процедурата за да го префрлам виндовсот на ССД-то? Кои ми се опциите без да ги избришам апликациите кои ми се веќе инсталирани или не е возможно тоа?
Чисто за забава:што е подобро ова МЛЦ, или од тука некое сандиск, кингстон TLC и гаранција? За лаптопот колку да не е на хардсик ептен спор е...
има решение и за тоа со мали модификации во регистер...пробано+1 за местоположбата на ссд-топрефрли се од хдд пред да го ставиш ссд-то зато што после ако треба да сменеш во AHCI 99% ќе крашни windows и ќе го преинсталираш во секој случај.
Купив ССД и никако не можам да го инсталирам Виндоусот на него...
Не се секирај имаDecki pak uste edno prasanje od mene ,
osven vo anhoch SSD ima li nekoj poeftin na dr mesto 4k imam samo,a momentalno a sum bez nisto i mi se brza da zimam
види овде иако се работи за делл лаптоп битни се сетинзите во биосот и btw пробај го ссд-то во друг комКупив ССД и никако не можам да го инсталирам Виндоусот на него.
Прво пробав да го клонирам со Macrium Reflect, но ми даваше ерор па се решив да го инсталирам Виндоусот на ново.
Направив бутабилно УСБ со Виндоус 10 директно од страната на Мајкрософт. Ги направив сите чекори како што треба, но ми дава грешка "Windows could not format a partition on disk 0. The error occured while preparing the partition selected for installation. Error code: 0x80070057". После тоа пробав јас да го форматирам дискот пред да почни инсталацијата но повторно дава ерор.
Потоа пробав преку Disk Managment но и од таму не може.
Пробав и преку cmd, го селектирам дискот и кога ќе зададам команда "clean", ми појавува "Diskpart has encountered an error. The system cannot find the file specified. See the System Event Log for more information".
Пробав и преку EaseUS Partition Master, но и таму не може.
Значи пробав се можно што најдов на интернет и живци искинав цел ден, а ССД-то не го ставив во функција. Дајте некој совет што да правам? Дали е можно ССД-то да е расипано? Пробав и на местото од хдд да го ставам и преку кеди кај ЦД-ромот, но никако не бидува.
Било кој совет да ви дојди на памет пишете го да пробам.
MOUSE WIRELESS KEYCHRON BM24, 2.4Ghz/Bluetooth, 2400 DPI PixArt PAW3212 sensor, 1000Hz, Space Grey, BM24-X61
1.290,00 ден
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA MINI 2-02, 2xMIC, USB-C receiver, Black, MINI 2-02
3.350,00 ден
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), Pink, 910-007373
9.950,00 ден
USB Flash Drive 3.2 Gen1 32GB INTENSO TWIST LINE, USB-A&USB-C, 3539480
570,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON Q6 ULTRA 8K RGB FULL SIZE Metal body, HS Keychron Silk POM Banana Switch Multi-Device (2.4Ghz & BT), Black, w/knob,Q6U-M4
16.460,00 ден
MONITOR 32" BENQ PD3226G 4K, 144Hz,WIDE IPS, HDMI, DP, THUNDERBOLT 4, USB Type-C, VESA 100x100, Anti-Glare, w/speakers, Black, 9H.LMVLA.TBE
67.500,00 ден