Да се повторамОд обвинител имам информација дека на судење камерата се зема во предвид за рачистување на случаи.
Да се повторамОд обвинител имам информација дека на судење камерата се зема во предвид за рачистување на случаи.
Семантика, ама се разбираме. Секаде во нормален свет е дозволено камери во кола, или на кацига, итн. А ако затреба и како докази се користат тие снимки.Мислам дека членот гласи дека само МВР смее да ПОСТАВА камери на јавен простор. Баш она што го прават сега. Камера во кола не е на јавен, туку на приватен простор.
Инаку имам право да го снимам полицискиот службеник кога ќе ме запре на пат. А тој се наоѓа на јавен простор.
Проблем е што нема официјални и точни информации.Да се повторам
Ја би понудил на мој трошок да го извозам секој оној што ме изнавреѓа да го извозам по секој пат во државава и да му ги посочам сите нелогичности и сите пропусти на тие дипломирани инжењери во државава за да сфатат дека јас она што го изнесов во сите ставови е аргументирано и издржано.Затоа погледни ги сите шахти во нашава ни држава и можеш да си дојдеш до заклучок за каде се сите тие дипломи од катедрата за патишта и железници.
Ако не знаеш еве јас ќе ти кажам: За во ВЦ. Да ги обесат и таму да им стојат...
Ја би понудил на мој трошок да го извозам секој оној што ме изнавреѓа да го извозам по секој пат во државава и да му ги посочам сите нелогичности и сите пропусти на тие дипломирани инжењери во државава за да сфатат дека јас она што го изнесов во сите ставови е аргументирано и издржано.
Ама тие тоа не го прифатија бидејки се способни само да навредуваат и да ставаат хахаха смајлиња на моите коментари бидејки освен тоа, не се способни да изнесат аргументирано дали нешто е исправно, мора чичко Панче да им каже колку да возат.
Ене ги на излез на Скопје, после Шарлота 70 е дозволено, има знак, ама сите како лемури возат 45, иако веќе го напуштаат градот, има знак 70 веќе се на автопат.
Тоа е доказ дека овој народ нема способност за разумно размислување.
Ама да навредуваат први се.
Веќе и знам кој ќе стави хаххаха реакција на овој пост, ама и на тој што ќе стави хаххаа реакција, дотаму му е капацитетот.
Тоа е доказ дека овој народ не научил да гледа сообраќајни знаци туку си вози по свое.Ене ги на излез на Скопје, после Шарлота 70 е дозволено, има знак, ама сите како лемури возат 45, иако веќе го напуштаат градот, има знак 70 веќе се на автопат.
Ене ги на излез на Скопје, после Шарлота 70 е дозволено, има знак, ама сите како лемури возат 45, иако веќе го напуштаат градот, има знак 70 веќе се на автопат.
Ама да навредуваат први се.
Веќе и знам кој ќе стави хаххаха реакција на овој пост, ама и на тој што ќе стави хаххаа реакција, дотаму му е капацитетот.
Да да мене ми е во минус, затоа ја оставате најдесната лента слободна, а ги држите средна и лева лента со 40 км/ч, не сте способни ни да видите дека е 70 ограничувањето, ниту да сфатите дека поспорите возила секогаш треба да возат најдесно.
Таков е мајндсетот. Ќе се научат полека полека.Шо е со муабетиве за 5то одделение?
Си ја користам крајната десна лента да ве престигнам, уживај, способен сум да сфатам како да се одалечам од вас кој не сте способни ни знакот да го видите дека таму е брзината крената на 70 км/ч и дека последна камера за брзина е пред Шарлота, а после тоа ниту до Миладиновци, а ниту до правецот кај Петровец нема камери за мерење на брзината.
затоа ја оставате најдесната лента слободна
а ги држите средна и лева лента
не сте способни ни да видите
ниту да сфатите
Во страв ќе возите
земете со автобуси патувајте
не правете непотребни гужви по патиштата
не сте способни на автопат 120 да возите
како да се одалечам од вас
да ве престигнам
ни знакот да го видите
Збогум, на никого нема да недостигаш.
И каде го пријави проблемот? Му викаше на телевизорот? Или тука?Јас за разлика од вас, во сите постови се обидувам аргументирано, каде што и велам кој сака, бујрум со мене, во кола на мој трошок, за 2, максимум 3 дена сите патишта ги вози како совозач со мене.
А на тоа добивам навреди, како и од тебе, бот, полжави.
Така да ок, нема повеќе да коментирам на оваа тема, колку и да проба човек со аргументи, со слики, со секакви нелогични ситуации по сите патишта да ви укаже на пропустите на некои паметни инжењери кои заради нив се дешаваат срања.
Заради тие идиотски проширувања на експресниот пат Градско-Прилеп, враќајки се навечер, 4 возила што возевме уредно налетавме на возило кое ни беше во спротивен правец влезено баш на тие проширувања со банкина во средина.
И јас сето тоа пробав да ви го укажам, ама освен навреди, никакви други основани аргументи не добив, туку понављач, ваков, таков, бот, полжави, Верстапен.
Само членот Октар колку толку коректно изнесе коннтра ставови.
Поздрав и секое добро, возете и 10, како што тргнала работата Панче и толку ќе ве натера да возите.
Аха, можеби кога нема да возат еден покрај друг, синхронизирани на 34 км/ч.Си ја користам крајната десна лента да ве престигнам...
А стандардот повисокДа, имаш право на жалба, но прашај ги бугарите дали се жалат. Ако си крив (да претпоставиме си, ама сакаш да мудруваш и да се докажуваш), ќе си платиш вештачење (400Е) + адвокат + рочишта, ќе те фати некои си 2000+ еура и 10тина дена изгубени натаму-наваму, за на крај пак кога ќе испаднеш крив да платиш и судски трошоци 1000Е, + казната нели, 5000Е.
Бугарите си плаќаат, не се смараат, само пониски им се казните мислам.
Не можеме да се споредуваме со Љубљана. Таа е иста како пред 40 години.Гледате како се вози низ Љубљана? Пензионерски...лагодно.
bulevar.mk
meta.mk
Бесплатна достава
USB Flash Drive 3.2 Gen1 32GB INTENSO TWIST LINE, USB-A&USB-C, 3539480
570,00 ден
Бесплатна достава
NET CONNECTOR RJ45 FTP CAT5e EXTRALINK
15,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA BY-V30, 2xMIC, USB-C receiver, Black, BY-V30
3.600,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON V6 ULTRA 8K Full Size QMK/VIA, HS, RGB, Silk POM BROWN Switch, Black, 2.4Ghz/BT/Wired, w/knob, V6U-D3
8.100,00 ден
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT 2 DEX (HERO 2 Sensor, Lightforce Switches), Pink, 910-007373
9.950,00 ден
Бесплатна достава
OD DVD RW SATA ASUS DRW‑08D6MT, Black, 90DD0340-B19000
1.960,00 ден