Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Раскинување договор со ВИП

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.763
10.096

Ај прочитај си ги двете реченици во редослед и види убаво, па размисли и врати се и пиши овде. ПРЕОСТАНАТ сообраќај, ако кај тебе се случило некој баг, тоа не е така кај другите.

Јас сум Магента 1 корисник и можам да потврдам дека само ПРЕОСТАНАТИОТ интернет се префрла, кај тебе единствено објаснување е ако првиот месец не си потрошил воопшто, па потоа се префрлиле цели 8 гига и во наредните месеци не успеваш вишокот да го потрошиш, па ти се префрла цело време.

Размисли убаво и не шири дезинформации.

Еве ти цитат ДИРЕКТНО ОД ТЕЛЕКОМ:

„Неискористениот интернет сообраќај се префрла во наредниот месец“

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
@olikomerc Или си среклија или не ги трошиш 16те гига месечно и ти останат 8 гига што ти ги префрлат секој месец. Мене ми префрла 8 гига ако имам преостанато 8 гига (од 16-те од претходен месец), минатиот месец ми остана околу 1 гиг и толку ми префрлија.

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.763
10.096
Шириш дезинформации на IT форум, каде што другите се прелажаа и почнаа да прават математики според тоа што го пиша. Морав да интервенирам, а реагирав остро на твојот иницијален коментар зашто мислев дека намерно ги лажеш луѓето.

Ако не било намерно и едноставно не си знаел како стојат работите, тогаш извини што остро ти реагирав. Во секој случај, не си во право - се префрла само ПРЕОСТАНАТИОТ сообраќај од минатиот месец.

Доказ е страната на Телеком, а не скриншоти без контекст.

едитирано од модератор.

Изменето од модератор:

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.763
10.096
И јас имам по 16 секој месец како оли, не знам зашто.

Многу едноставно, никогаш не си го потрошил бонусот (дополнителни 8гб) и секој месец ти се префрлаат другите 8 вклучени во тарифата. Размислете малку, ако е вистина тоа што он го збори, тогаш ќе го рекламираат пакетот како 16GB, зашто после првиот месец и да ти останат 2 мегабајти, ќе си добиеш 16GB во наредниот и сите наредни после него.

Нема апсолутно никаква логика, треба некој во Телеком буквално да е ретардиран ако ги смислил на тој начин пакетите. :)

На крај краева, еве ви го сајтот на Телеком за Магента 1 пакетите и услови на користење:

https://www.telekom.mk/content/pdf/Дополнителни информации за Magenta 1.pdf

Конкретно, по 3ти пат ќе ја ставам истата реченица - Неискористениот интернет сообраќај се префрла во наредниот месец.

Да ја завршиме дискусијата тука за ова, очигледно е како функционира Магента 1 и мобилниот интернет, вашите индивидуални случаи само може да збунат други форумџии, а секако не сте во право.

xenon

εικονοκλάστης
15 јануари 2011
4.690
12.514
Skopje
www.wemaxa.com
Се разбираме, но трошам месечно. И без разлика што трошам, секогаш имам 8ГБ од претходниот и 8ГБ од актуелниот месец за вкупно 16. Во спротивно ќе имав 3ГБ на пример од претходниот и 8ГБ од актуелниот за 3+8=11, но јас имам секогаш 16 откако се префрлив на магента1.

Многу едноставно, никогаш не си го потрошил бонусот (дополнителни 8гб) и секој месец ти се префрлаат другите 8 вклучени во тарифата. Размислете малку, ако е вистина тоа што он го збори, тогаш ќе го рекламираат пакетот како 16GB, зашто после првиот месец и да ти останат 2 мегабајти, ќе си добиеш 16GB во наредниот и сите наредни после него.

Нема апсолутно никаква логика, треба некој во Телеком буквално да е ретардиран ако ги смислил на тој начин пакетите. :)

На крај краева, еве ви го сајтот на Телеком за Магента 1 пакетите и услови на користење:

https://www.telekom.mk/content/pdf/Дополнителни информации за Magenta 1.pdf

Конкретно, по 3ти пат ќе ја ставам истата реченица - Неискористениот интернет сообраќај се префрла во наредниот месец.

Да ја завршиме дискусијата тука за ова, очигледно е како функционира Магента 1 и мобилниот интернет, вашите индивидуални случаи само може да збунат други форумџии, а секако не сте во право.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.550
19.218
Зошто некој од вас не се јави на 122 да праша? Јас не користам таков пакет иначе би се јавил.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.939
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Какво јавување бе, немој да сте се јавиле, ќе го средат :D :D

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Јас мислам дека ги лимитира преостанатите (тие што се префрлаат) на 8 Gb.

На пример, ако првиот месец ти останале 3 Gb, вториот месец имаш 11 Gb. Потрошиш од нив 2 и третиот месец би требало да имаш 17. Потрошиш 3 и месецот по него 22, и така ќе расте...

Многу лесно може да се провери дали некој имал повеќе од 16 во кој било момент.

martinmilcev

hello world
23 октомври 2015
254
244
martinmilcev's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i3-3220 & DeepCool Gammaxx 400
Motherboard
GiGABYTE GA-B75-D3V LGA 1155
Storage
500gb Sata 2 HDD
PSU
500W Gembird PSU6X-12-B Black Power Series
RAM
12GB (2x4GB & 2x2GB) Kingston Hyper X Blu
Video card
GiGABYTE GTX 650 Ti BOOST 2GB GDDR5
Case
SAMA K4 Gaming Black
Mouse
Motospeed V30
Keyboard
Rampage KB-R88
Audio
SteelSeries Siberia V2
Monitor
Dell S2415H
OS
Windows 10
Неможеш да имаш повеќе од 16гб т.е. не значи ако не трошиш ич дека ќе ти се "трупаат" секој месец. И не се префрлаат повеќе од 8гб. На пример, ако имаш 11 гига преостанато, ќе се префрлат за другиот месец само 8.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.763
10.096
Јас мислам дека ги лимитира преостанатите (тие што се префрлаат) на 8 Gb.

На пример, ако првиот месец ти останале 3 Gb, вториот месец имаш 11 Gb. Потрошиш од нив 2 и третиот месец би требало да имаш 17. Потрошиш 3 и месецот по него 22, и така ќе расте...

Многу лесно може да се провери дали некој имал повеќе од 16 во кој било момент.

Многу е едноставно, ама луѓето сакаат со сила да комплицираат работи. Секогаш се префрла само вишокот од редовниот интернет кој ти следува.

Пример:

Прв месец ти останале сите 8 гига, ти се префрлаат сите - вториот месец имаш 16 гига (8 редовен и 8 вишок)
Вториот месец трошиш 4 гига од 16, но не ти се префрлаат 12 гига, туку само 8 кои ти биле дел од редовниот интернет.

Во ниеден момент не може да имаш повеќе од дупло од твојата редовна претплата, елегантно и логично решено. Ако некој не знае што прави со својот интернет или му се случуваат багови, не треба да создава конфузија кај други корисници.

Се префрла преостанат неискористен интернет сообраќај од редовна тарифа и се додава на редовен сообраќај за нареден месец. Едноставно е, не го комплицирајте. :)

R

Roncic

Гостин
Многу е едноставно, ама луѓето сакаат со сила да комплицираат работи. Секогаш се префрла само вишокот од редовниот интернет кој ти следува.

Пример:

Прв месец ти останале сите 8 гига, ти се префрлаат сите - вториот месец имаш 16 гига (8 редовен и 8 вишок)
Вториот месец трошиш 4 гига од 16, но не ти се префрлаат 12 гига, туку само 8 кои ти биле дел од редовниот интернет.

Во ниеден момент не може да имаш повеќе од дупло од твојата редовна претплата, елегантно и логично решено. Ако некој не знае што прави со својот интернет или му се случуваат багови, не треба да создава конфузија кај други корисници.

Се префрла преостанат неискористен интернет сообраќај од редовна тарифа и се додава на редовен сообраќај за нареден месец. Едноставно е, не го комплицирајте. :)
814e26a4b5901cb6ad54688e53a0a3a7.jpg

Sea ti kompliciraj I objasnuvaj kolku sakas.

Испратено од HUAWEI VNS-L21 преку IT.mk форум апликација

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.550
19.218
Ногу си јак со теорија ама праксава кажува дека тие не се придржуваат кон тоа и свесно излегуваат надвор од договореното (за среќа во полза на корисниците)
Очигледно е дека вака ќе прават додека не добијат пријава од конкуренцијата. Гледам последно време прават отстапки и на други полиња како на пример простување на цела месечна сметка заради прекини, грижа за корисниците (ти се јавуваат дали е се океј и дали се отклонил проблемот) и сл.

„Не им верувај на Данајците ни дарови кога носат“ - Флегма велит.

goran_oh

user
26 април 2013
1.467
1.223
Ohrid
Вака испадна дека сите што се на магента 1 има се префрла интернетот наредниот месец цели 8гб ако ги потрошил скоро сите во предходниот месец,значи и еден 1мб да ти остани во месецот наредниот ги добиваш 8гб, @olikomerc е во право потврдено и од други корисници дека е така.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

goran_oh

user
26 април 2013
1.467
1.223
Ohrid

Пример:

Ти си во право Али во пракса гледаш дека не е така,не води инает залудно,еве гледаш дека и други корисници го потврдуваат тоа што оли го кажа.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.763
10.096
814e26a4b5901cb6ad54688e53a0a3a7.jpg

Sea ti kompliciraj I objasnuvaj kolku sakas.

Испратено од HUAWEI VNS-L21 преку IT.mk форум апликација

Ќе ви објаснам за последен пат - ти стига порака почеток на јули дека ти е префрлен бонус од 8 гига, потоа во јули НЕМАШ ПОРАКА дека си го искористил бонусот, значи имаш користено помалку од 8 гига и ти се префрла тарифниот сообраќај во август.

@goran_oh , склучив договор со телеком во април, мене не ми се случува ова што и на шака корисници наводно. Тројца се појавија на темава, така? Слободно верувајте им нив него на здрава логика и договори од Телеком. Не викам дека не може да се случи, ама да склучиш договор со нив и да очекуваш дека ќе имаш 16 гигабајти место 8 гигабајти треба да си наивен...

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
@TylerMkD очигледно има баг телеком. Во скринот на @Roncic во јуни го потрошил целиот и во јули пак му дале 8 гига.

Не е првпат да имат багови телеком, јас пред 2-3 години немав никакви лимити на интернет + ми стигаше 500-600 денари помала сметка од договореното ама јас будала пратив приговор бидејќи ми е помала сметката :D , тек после 3 месеци се среди иако после првиот месец поднесов приговор.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.550
19.218
ама јас будала пратив приговор
Ова ти е, најверојатно, една од попаметните одлуки кои си ги донел во животот. Ако не си ги направел ова да бидеш сигурен дека ќе ти ги побарале парите и тоа со камата. Таму имаш, низ договорот, обрска да пријавиш нереглураности во врска со сметката.
После поднесувањето на приговорот ако не реагираат е нивни проблем.

tomaso

user
25 јануари 2008
1.078
1.616
Битола
tomaso's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-7500 + Thermaltake Frio Fanless
Motherboard
Gigabyte GA Z270 Gaming K3
Storage
Samsung 970 EVO 250GB - NVMe + TOSHIBA 2TB + TOSHIBA 1TB
PSU
Cooler Master Masterwatt 750
RAM
16GB 2x8GB DDR4 2400MHz Geil CL17
Video card
Strix ROG GeForce GTX 1050ti
Case
CoolerMaster MasterBox Q500L
Mouse
Logitech M190
Keyboard
Logitech Wave K350
Audio
Asus Essense STX II + AKG K702 + Marantz PM6006 + Elac Debut 2.0 DB62 + Skullcandy Hesh® ANC
Monitor
Dell P2421
OS
Microsoft Windows 10 Pro
После ова секој месец имам 8 + 8
Скоро никогаш не сум потрошил повеќе од 8 гига и пак добивам 16 за нареден.
6038666b027fd8f21e3580ab3c2a7b00.jpg

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.550
19.218
Скоро никогаш не сум потрошил повеќе од 8 гига и пак добивам 16 за нареден.
Ете кај бил гличот. Доделиле што доделиле и сега неискористените само се префрлаат.
Јас вака го тумачам ова. Иначе логиката е на страна на @TylerMkD

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Ова ти е, најверојатно, една од попаметните одлуки кои си ги донел во животот. Ако не си ги направел ова да бидеш сигурен дека ќе ти ги побарале парите и тоа со камата. Таму имаш, низ договорот, обрска да пријавиш нереглураности во врска со сметката.
После поднесувањето на приговорот ако не реагираат е нивни проблем.

Фала за инфо. Иако кога поднесував приговор таа операторката ми се смееше оти сакам да поднесам приговор за помала сметка. И баш од причини да не ми ги бараат подоцна поднесов приговор.

turbiny

hello world
20 декември 2016
231
123
Багови имале и секогаш ке имаат штедат на програмери исто ко ВИП (не можат да ја средат апликацијата за ИОС од времето на спојување со ОНЕ)
баг имаше 2/3 пати во еле... надополнување и i g o t околу 2000€ препаид
Ама тоа беше пред неколку години немојте да очекувате дека пак ке има такво нешто
Кој не верува ПП број се слушаме на лице место проверка

N56 via jailbroken Monarch

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно