Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

RARBG се изгаси

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.182
1.611
Скопје
Баш ден на жалоста е денеска :(
Предлог за страна кај што има да се најдат серии во 4К 2160р?
Слушај што ти вика @Nem_Akata , со претплата од 1к за 6 месеци имаш све на послужавник.
Со врзување на бесплатен тракт акаунт имаш плус и книговодство :).
Што си гледал, листи со што планираш да гледаш, листи со најнови серии/филмови, до која епизода си на одредена серија итн итд.
Перфектно работи кодито и со далинско ако сакаш од кауч да го управљаш.
Пази ја лепотава...

View: https://www.youtube.com/watch?v=9wqNHoOHCLk

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Слушај што ти вика @Nem_Akata , со претплата од 1к за 6 месеци имаш све на послужавник.
Со врзување на бесплатен тракт акаунт имаш плус и книговодство :).
Што си гледал, листи со што планираш да гледаш, листи со најнови серии/филмови, до која епизода си на одредена серија итн итд.
Перфектно работи кодито и со далинско ако сакаш од кауч да го управљаш.
Пази ја лепотава...

View: https://www.youtube.com/watch?v=9wqNHoOHCLk

За мене коди и целиот концепт е застарен во споредба со PleX. Еве кратко демо од кај мене. Сето тоа што го наброја + бесплатни канали и серии ако не ти текнува што да гледаш. Со ВПН до дома, патување не е проблем. Се ти е на тацна.

View: https://youtu.be/_N1xi6ubuKY

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.182
1.611
Скопје
За мене коди и целиот концепт е застарен во споредба со PleX. Еве кратко демо од кај мене. Сето тоа што го наброја + бесплатни канали и серии ако не ти текнува што да гледаш. Со ВПН до дома, патување не е проблем. Се ти е на тацна.

View: https://youtu.be/_N1xi6ubuKY
Го користев едно време пред многу години плексот, имав и сервер, и ептен поличен беше на времето колку што памтам. Му се вратив пред некој месец и го видов истово што го покажуваш на демово и ми беше тежок шит од аспект на кориснички интерфејс, многу поинформативно ми е кодиво без да морам да влагам во нестед менија. Башка не се контролира со далечинско секој аспект на плексов без да користиш и курсор од кауч(што ми е мачна работа). За дур седиш на пц може да пројде, али пак ми е многу погрдо него кодиво.
Листи можеш и сам да си креираш преку Ultimate Trakt.tv list for your multimedia setup - mdblist.com кои се апдејтуваат автоматски на 24 часа , со критериуми колку ти душа сака.

Што поточно мислиш дека му е застарено на концептот на коди? Можда си застанал со материјалот во одреден момент па погрешен впечаток имаш?

Ова јас што го користам, и што го предложи и @Nem_Akata не е да мораш да имаш твој сервер, него стрима материјали(до 4К со одличен битрејт, вклучувајќи и Remux) од кај што си плаќаш, така да можеш да му пристапиш од кај сакаш, не ти ни треба впн. Може ако си во некоја строга земја за додатно ниво на заштита, но реално нема потреба пошто све се стрима преку https.
Ја има и плекс можноста да си платиш не некој мангуп со сервер за шер, али обично цените се $5 месечно и нагоре , ова ти е околу $3 месечно.
Башка со дебрид сервисот што го плаќаш, можеш и да симнуваш без лимити ствари од сервиси како 1fichier, uptobox, rapidgator, mega итн. Си го внесуваш акаунтот во JDownloader менаџерот за даунлоад, и бркаш работа без да те замараат бројчаници, намалени брзини и слично. Плус добиваш и нешто како сидбокс, кај што можеш да закачиш торент па да си го симнеш дирек од кај нив преку хттп кога ќе биде готов. Можеш и да закачиш некој филм/серија што ги нема, па кога ќе заврши торентот за некои 15ина минути веќе можеш да го стримаш преку коди(даунлоадот на торент со серија/филм, може да се иницира и да им се прати на сидбоксот директно преку коди).

Едит: Изумив да спомнам дека брзината на "сидбоксот" е до 1 гигабит, така да во најголем број од случаеви(ретко кој има дома гигабит) за нешто што го нема(што ретко се случува со нови и/или популарни ствари) и има доволно сидери, многу побрзо ќе се симне кај нив и ќе може да се стрима преку коди.

Последна промена:

nashio

lurker
14 јануари 2011
768
1.052
Radobor
www.zdravkovski.com
nashio's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 9 5900X
Motherboard
X570 Pro4 ASROCK
Storage
Samsung PRO 980 NVMe, Samsung EVO Plus NVMe, Seagate Ironwolf
PSU
BE QUIET! STRAIGHT POWER 80 PLUS PLATINUM
RAM
64GB 3200MHz G.SKILL Ripjaws - V F4
Video card
NVIDIA GTX 1070ti Cerberus
Case
BeQuiet Pure Base 500
Mouse
MX Master 3
Keyboard
MX Keys
Audio
Wharfedale Diamond 8.1 Pro Active
Monitor
Benq PD3220U
OS
Windows 10
Го користев едно време пред многу години плексот, имав и сервер, и ептен поличен беше на времето колку што памтам. Му се вратив пред некој месец и го видов истово што го покажуваш на демово и ми беше тежок шит од аспект на кориснички интерфејс, многу поинформативно ми е кодиво без да морам да влагам во нестед менија. Башка не се контролира со далечинско секој аспект на плексов без да користиш и курсор од кауч(што ми е мачна работа). За дур седиш на пц може да пројде, али пак ми е многу погрдо него кодиво.
Листи можеш и сам да си креираш преку Ultimate Trakt.tv list for your multimedia setup - mdblist.com кои се апдејтуваат автоматски на 24 часа , со критериуми колку ти душа сака.

Што поточно мислиш дека му е застарено на концептот на коди? Можда си застанал со материјалот во одреден момент па погрешен впечаток имаш?

Ова јас што го користам, и што го предложи и @Nem_Akata не е да мораш да имаш твој сервер, него стрима материјали(до 4К со одличен битрејт, вклучувајќи и Remux) од кај што си плаќаш, така да можеш да му пристапиш од кај сакаш, не ти ни треба впн. Може ако си во некоја строга земја за додатно ниво на заштита, но реално нема потреба пошто све се стрима преку https.
Ја има и плекс можноста да си платиш не некој мангуп со сервер за шер, али обично цените се $5 месечно и нагоре , ова ти е околу $3 месечно.
Башка со дебрид сервисот што го плаќаш, можеш и да симнуваш без лимити ствари од сервиси како 1fichier, uptobox, rapidgator, mega итн. Си го внесуваш акаунтот во JDownloader менаџерот за даунлоад, и бркаш работа без да те замараат бројчаници, намалени брзини и слично. Плус добиваш и нешто како сидбокс, кај што можеш да закачиш торент па да си го симнеш дирек од кај нив преку хттп кога ќе биде готов. Можеш и да закачиш некој филм/серија што ги нема, па кога ќе заврши торентот за некои 15ина минути веќе можеш да го стримаш преку коди(даунлоадот на торент со серија/филм, може да се иницира и да им се прати на сидбоксот директно преку коди).

Едит: Изумив да спомнам дека брзината на "сидбоксот" е до 1 гигабит, така да во најголем број од случаеви(ретко кој има дома гигабит) за нешто што го нема(што ретко се случува со нови и/или популарни ствари) и има доволно сидери, многу побрзо ќе се симне кај нив и ќе може да се стрима преку коди.
Како се споредува ова со Stremio? Зошто да плаќаш за ова кога сè што наброја е беспари на Stremio?

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com

Уште ли со даљинска се бафтате?

Барем air mouse даљинско земи :D

Секако дека на ТВ имам NUC... А за менијата не си во право. Со еден клик се пушта што сакаш.
Ама ајде, секој за себе си знае.

А тоа што плаќате за шерови и за листи ми е нонсенс. Секој добар тракер има RSS.

Поентата беше:

Коди ти работи локално и само на тој уред. Плекс работи на ниво на мрежа, дури и ако сум во Германија и несакам да трошам многу бендвит, ќе намалам плејбек резолуција, транскодинг да иде во Скопје и да трошам 2 мегабита на саат.

Последна промена:

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
Како се споредува ова со Stremio? Зошто да плаќаш за ова кога сè што наброја е беспари на Stremio?
Стремио користи торенти, дебридот е нешто како прокси за торентите и сообраќајот оди преку https.
Во земји каде што следат торенти прави разлика, за кај нас не. Не гледам причина да плаќаш ако веќе имаш стремио, функционалностите се горе-долу тие, другото е прашање на навика и вкус.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.182
1.611
Скопје
Стремио користи торенти, дебридот е нешто како прокси за торентите и сообраќајот оди преку https.
Во земји каде што следат торенти прави разлика, за кај нас не. Не гледам причина да плаќаш ако веќе имаш стремио, функционалностите се горе-долу тие, другото е прашање на навика и вкус.
Сум користел и покорн тајм на времето, и стримио. Знае кај овие да сецка пошто е нели p2p, да има чекање дур напуни бафер и слични други ситници што нервираат. Овде ти е све инстант, и најбитното на сите останати алтернативи ми фали како тоа "next episodes" менито што е на видеото, каде што се собрани сите најнови епизоди што не си ги гледал од серии што пратиш. Ја гледаш епизодата, и ти се апдејтува листата со следната негледана, или ако не е уште излезена следна епизода, чим излезе автоматски ти ја додава таму.
Не дека и мене не ми беше безвезе концептот да им се плаќа за пиратерија, али откако пробав не престанав да користам, според мене вреди за тоа што го добиваш. Се на се, ич не жалам што им плаќам, исто и ради додатните бонуси што ги спомнав. Ако ставиш торент кај нив на страната, а некој пред тебе веќе го ставил и се симнал(што е ептен честа појава кога се работи за популарни торенти со пример игри), инстантно ти е достапен за симнување со фул брзина преку хттпс.

Уште ли со даљинска се бафтате?

Барем air mouse даљинско земи :D
Абе такво е, али не ми се мафта ко џедај :), пошто ич не ги сакам тие стар трек :p .

Секако дека на ТВ имам NUC... А за менијата не си во право. Со еден клик се пушта што сакаш.
Ама ајде, секој за себе си знае.
Е може да сум промашил нешто, ептен грдо ми беше па не ни влегов во секое дупче да видам што може да се постигне со пофино тјунирање на сетинзи. Ваљда може да се пушти со еден клик, али неможеш да видиш кратка содржина/жанр/глумци/оценка и слично без да му влезеш, не? Тоа ти е 1 клик повеќе, ќе го потрошам далинското :).

А тоа што плаќате за шерови и за листи ми е нонсенс. Секој добар тракер има RSS.
Листите се бесплатни. Можеш да користиш веќе креирани од друг, или свои да си направиш преку тој линкот горе што го пуштив. Плаќаш за тоа што ги користиш тие сервисите(серверите) за стримање видео кои што ги поддржува дебрид претплатата.
Сум користел и рсс за торенти кога го имав плекс серверот, неможеш да исфилтрираш ко што можеш со листиве. Пример можеш да си направиш листа што автоматски ќе додава се што е излезено на стриминг сервис, на двд/блуреј и тв(што значи дека е достапно пиратски) и што има пример минимална оценка 5 на imdb, rotten tomatoes, tmdb и уште некоку слични, или со средна оценка 5 од сите заедно.
Не треба да имаш нонстоп вклучено пц, струја повеќе ќе потрошиш месечно за серверот него што е претплатава за дебрид :). Башка читни додадена вредност што се добива, можеш и webDAV да си подесиш па да ти стојат на нетворк драјв стварите што ги имаш симнато од торент преку нив.
Мислам дека не ти е баш најјасен концептот како функционира, али па нормално кога не си користел.

Коди ти работи локално и само на тој уред. Плекс работи на ниво на мрежа, дури и ако сум во Германија и несакам да трошам многу бендвит, ќе намалам плејбек резолуција, транскодинг да иде во Скопје и да трошам 2 мегабита на саат.
За ова си во право, поедноставен е плексот за веднаш да пристапи од странство. За кодиво треба малку да се позамараш за иницијалниот сетап.
Али како алтернатива коди можеш да си го ставиш на телефон, и ќе си го скринкасташ телефонот на тв по странства и по гости. Но да, ова не секогаш е варијанта ако се има само пц у близина. Освен ако не ти се замара со додатни апликации како scrcpy која му прави мирор на екранот од телефон на пц, реално и ова е еден клик работа откако си го подесиш првично.
За хтпц е идеално решение, грев ќе те фати плекс што користиш на тоа нукот... :)
И не, не работи локално, онлајн сервери се од кај што се стримаат стварите. Кликаш на постерот, праќа срч квери до дебрид сервисот, и ако е достапен филмот ти го пушта веднаш.
За големината на фајловите, кај мене е наместена максимална големина(според битрејт) и автоматски пушта што е најблиску и не повеќе од подесеното, можеш да си подесиш и 2мегабита да биде максимален битрејт ако сакаш. Но може и да се намести кога ќе кликнеш на постерот да ти ги прикаже сите достапни големини, што може да биде и 50+ варијанти ако е нешто ново и популарно, од 500 мега па до 60 гига.

Едит: И уште едно појаснување, "ако е достапен филмот" не значи ти да мора да си го симнал додавајќи го на торент преку нивната страна, него било кој од милионите корисници што се на истиот сервис пред тебе го има симнато, или е веќе достапен на некој од оние клауд сервисине со тајмери лимити кои што ги спомнав горе (1fichier, uptobox, rapidgator, mega и слични). Дебрид сервисите поддржуваат веројатно околу стотина од тие за фајлови хостирање сервиси, а преку илјада што се стриктно за видео стриминг(од тие пиратските).
Свати го како централизиран срч енџин, којшто ги нема лимитите од горе споменатите хостинг сервиси кои наложуваат лимити ако одиш директно на страната а не преку дебрид сервис со претплата, и бесплатно можеш да стримаш само со крш квалитет.

Едит2: Да не се мачите дечки со стримија и слично , според мене ова е подобра алтернатива од нив - FMovies | Watch Movies Online Free on FMovies.to . Ептен солиден квалитет за парите :). Адблокер да си носите.

Последна промена:

Nem_Akata

Баниран/a
26 мај 2015
264
371
Слога Југомагнат
Стремио... ај, ја можда зошто сум навикнат на Коди па прибирам, али небитно тоа, Дебрид работи и со Стремио. Замислете директен сервер со скоро максимална брзина без разлика од тракери, сидери, мидери, останати тракатанци.

Ја гледам сега The Wire, и blu-ray 9GB епизоди инстант ги отвара и не кочи или други слични глупости.

Отприлика тоа е дебрид, плус уште ред бенефити ако сте малку поискусен пират.

3EUR е отприлика за 15 дена, можете да пробате и ќе се уверите дали ви врши работа или не. За луѓе што гледаат серии/филмови и сакаат секогаш најдобар квалитет, мора да се има дебрид ако сакате инстант стримање според мене.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Стремио... ај, ја можда зошто сум навикнат на Коди па прибирам, али небитно тоа, Дебрид работи и со Стремио. Замислете директен сервер со скоро максимална брзина без разлика од тракери, сидери, мидери, останати тракатанци.

Ја гледам сега The Wire, и blu-ray 9GB епизоди инстант ги отвара и не кочи или други слични глупости.

Отприлика тоа е дебрид, плус уште ред бенефити ако сте малку поискусен пират.

3EUR е отприлика за 15 дена, можете да пробате и ќе се уверите дали ви врши работа или не. За луѓе што гледаат серии/филмови и сакаат секогаш најдобар квалитет, мора да се има дебрид ако сакате инстант стримање според мене.

Зошто инстант стримање? Несакаш да зачуваш тоа што гледаш? Јас плексот го давам на пријатели и роднини. Вкупно 10 души го користиме. Сите дадовме пари за хард дискови, има 20 тера. Ни еден стрим не заменува тоа.

kirev

senior
31 мај 2010
9.055
7.727
Зошто инстант стримање? Несакаш да зачуваш тоа што гледаш? Јас плексот го давам на пријатели и роднини. Вкупно 10 души го користиме. Сите дадовме пари за хард дискови, има 20 тера. Ни еден стрим не заменува тоа.
Кои работи ги глеаш по два пати? Стриминг сервизите (сите плус Стремио) ми вршат работа иако порано си ги снимав равботите што ги гледам, сега не ми текнува... Отприлика толку и вреди денешната ТВ/Филмска продукција - едно гледање за без пари.
(Кој ги даунлодира филмовите? Некој или сите?)

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.328
Скопје
androgaming.com
Кои работи ги глеаш по два пати? Стриминг сервизите (сите плус Стремио) ми вршат работа иако порано си ги снимав равботите што ги гледам, сега не ми текнува... Отприлика толку и вреди денешната ТВ/Филмска продукција - едно гледање за без пари.
(Кој ги даунлодира филмовите? Некој или сите?)

Сугерираш сите 10 души да седнеме и да гледаме од еднаш? Некој е на прва некој на втора епизода, некој гледа друга серија.

Глуп е муабетов, ако ти е само за тебе шибај како ти одговара, кај мене не е така.

viktorce

hello world
13 март 2015
436
338
Ептен сум лаик за овие работи.
Дали На овие стремио и слични може да има превод?
За постари луѓе ми треба кои ми бараат да биде со превод?

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.490
563
За филмови и серии одамна си користам Stremio онлајн гледање торент. Исто како да си симнал ама не ти го зачувува на компјутер а плус има апликација и за телевизори со оперативен систем Android tv или на некој телевизори го викаат Google tv.

Не љубам да ги зачувувам филмовите и сериите на хард диск особено ако имам колку толку стабилен интернет за еден HD фајл видео.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.182
1.611
Скопје
Сугерираш сите 10 души да седнеме и да гледаме од еднаш? Некој е на прва некој на втора епизода, некој гледа друга серија.
Ме потсети на сценава :)
View: https://www.youtube.com/watch?v=uGK4x4tqPIY

Не се бришат стварите чим еднаш си ги изгледал, имаш ствари години уназад. Исто како ти што си направил шер, само што овде се умешани милиони корисници и не се 20тера достапни за стриминг него 20 тера пута пута многу. Исто има и варијанта јузнет да се врже со кодито, таму имаш гарантиран фајл ритеншн од провајдерот од околу 15 години.
Никад нема да имаш толку достапен материјал на твој сервер колку што би имал со дебрид или јузнет(или двете во комбинација), едино што мањка се екс ју ствари ако си по тие, али проблемот не е што ги нема по тие поддржаните сервери, него начинот на кој што коди ги пребарува по име(следи scene naming правила), а екс ју стварите се крстени на кој како му дојде.
Можно е ипак да се исплати твојава варијанта пошто 10 души го користите, пошто би требало повеќе претплати да се земат иначе. Ме интересира ради наука, колку коштал тој сетап твој? Само дисковите треба да се околу 30 000 ден. И струја колку троши серверот, бар 500ден месечно?

На коди има, мислам дека може и на стримио. Само нема да е се перфектно во 100% од случаеви ако се намести автоматски, се случува да е преводот за друг рилис па да треба да се помести временски за да одговара(а некои се за различен фрејмрејт па и да го поместиш после неколку минути пак ќе се измести), или да се пребираат преводите дур не се најде правиот. Што ептен веројатно би претставувало проблем за постари луѓе да се заебаваат со тој момент. Најидеално за стари луѓе ти е легален сервис кој што нуди преводи, или ако не се ептен пребирливи можда можат и пиратскиве варијанти да пројдат.

Последна промена:

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.490
563
Да има превод на Стремио. Во подесувањата се мести кој јазик да вади преводи. Највеќе има српски и хрватски. Јас користам Stremio на телевизор ако нешто нема во понудата на HBO Max

kirev

senior
31 мај 2010
9.055
7.727

Глуп е муабетов, ако ти е само за тебе шибај како ти одговара, кај мене не е така.
Кои работи ти ги гледаш по два пати? Ова како маалските интернети со лан кабел…

kirev

senior
31 мај 2010
9.055
7.727
Јасно е дека никој ништо не гледа по два пати. Затоа стримингот победи. Никој ни ДВД, ни ЦД ни плоча не купува. Ама добро, кој има инвестирано сигурно нема одма да ги пресели во подрум…

Nem_Akata

Баниран/a
26 мај 2015
264
371
Слога Југомагнат

Ме потсети на сценава :)
View: https://www.youtube.com/watch?v=uGK4x4tqPIY

Не се бришат стварите чим еднаш си ги изгледал, имаш ствари години уназад. Исто како ти што си направил шер, само што овде се умешани милиони корисници и не се 20тера достапни за стриминг него 20 тера пута пута многу. Исто има и варијанта јузнет да се врже со кодито, таму имаш гарантиран фајл ритеншн од провајдерот од околу 15 години.
Никад нема да имаш толку достапен материјал на твој сервер колку што би имал со дебрид или јузнет(или двете во комбинација), едино што мањка се екс ју ствари ако си по тие, али проблемот не е што ги нема по тие поддржаните сервери, него начинот на кој што коди ги пребарува по име(следи scene naming правила), а екс ју стварите се крстени на кој како му дојде.
Можно е ипак да се исплати твојава варијанта пошто 10 души го користите, пошто би требало повеќе претплати да се земат иначе. Ме интересира ради наука, колку коштал тој сетап твој? Само дисковите треба да се околу 30 000 ден. И струја колку троши серверот, бар 500ден месечно?

На коди има, мислам дека може и на стримио. Само нема да е се перфектно во 100% од случаеви ако се намести автоматски, се случува да е преводот за друг рилис па да треба да се помести временски за да одговара(а некои се за различен фрејмрејт па и да го поместиш после неколку минути пак ќе се измести), или да се пребираат преводите дур не се најде правиот. Што ептен веројатно би претставувало проблем за постари луѓе да се заебаваат со тој момент. Најидеално за стари луѓе ти е легален сервис кој што нуди преводи, или ако не се ептен пребирливи можда можат и пиратскиве варијанти да пројдат.

Ме заинтересира еднаш usenet, сакав да пробам, али не знаев каде да почнам. Имаш некое искуство, има некоја предност посебно, или за западњаците само каде што зависат од ВПН/ау бау?

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Дај кажете од каде купувате за Коди како оди цела процедура,ме заинтересиравте со муабетов да стаам на филипсов...

Испратено од M2101K7BNY преку IT.mk форум апликација

Nem_Akata

Баниран/a
26 мај 2015
264
371
Слога Југомагнат
Дај кажете од каде купувате за Коди како оди цела процедура,ме заинтересиравте со муабетов да стаам на филипсов...

Ја лично користам Real-Debrid

Имаш за 3EUR 15 дена да испробаш пред да одлучиш дали ќе зимаш повеќе, и после тоа на Коди можеш да инсталираш Fen (ѕирни на Google имаш тон туторијали) и само го поврзуваш дебрид акаунтов и цепаш даље. Има и повеќе адони за Коди што работат со дебрид, али ја лично сум на Фен. Исто и Стремио можеш да го поврзиш со дебрид.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511

На стремио има превод, може да се намести автоматски без интервенција на корисникот да презема превод. Ако случајно не пасува преводот, потребни се само два-три клика да се смени со друг.
Еднаш подесено, наједноставно е за користење од луѓе што не се вични со техника. Докажано во пракса.

Кои работи ти ги гледаш по два пати?
Па ти пиша, десет души (семејства?) ги гледаат истите работи во различни термини. А може има и деца што истиот цртан го гледаат по дваесет пати.

Не е ова математика па да има едно точно решение. Си користи секој како му одговара спрема потребите и желбите. Гледате дека име членови што се интересираат, па наместо да се натегате чија варијанта е подобра, напишете по едно туторијалче што-како треба од хардвер, софтвер, сервиси, претплати и секој ќе си процени што му одговара.

brasica

lurker
18 април 2010
688
1.052
brasica's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 7800X3D Arctic Freezer III 360 RGB
Motherboard
Asus X670E-F Gaming
Storage
Kingston KC3000 M.2 2TB II KC3000 M.2 1TB
PSU
Lian Li EDGE EG1000
RAM
G.Skill Ripjaws M5 Neo RGB 6000Mhz CL36
Video card
EVGA RTX3080 FTW3 Ultra 10GB
Case
Lian Li O11 Vision
Mouse
Logitech G Pro Wireless
Keyboard
Logitech G Pro
Audio
SMSL Sanskrit 10th MKII + PSB Alpha PS1
Monitor
Asus PG348Q
OS
Win 11 Pro
Го пробав real debrid на stremio денеска. Ме заинтересиравте со муабетиве :)

Одлично работи. Пуштив торент од 70гб и го излоадира за неколку секунди и после мотав до пола филм намерно да видам како ќе продолжи. Немаше никаков проблем ни со мотање.

Претходно без ова беше неупотребливо за големи вакви торенти.

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Готово инсталирано,купено за 6месеци...стварно е екстра...фала ти...
Ја лично користам Real-Debrid

Имаш за 3EUR 15 дена да испробаш пред да одлучиш дали ќе зимаш повеќе, и после тоа на Коди можеш да инсталираш Fen (ѕирни на Google имаш тон туторијали) и само го поврзуваш дебрид акаунтов и цепаш даље. Има и повеќе адони за Коди што работат со дебрид, али ја лично сум на Фен. Исто и Стремио можеш да го поврзиш со дебрид.

DeJaVu

user
21 ноември 2010
1.182
1.611
Скопје
Па ти пиша, десет души (семејства?) ги гледаат истите работи во различни термини. А може има и деца што истиот цртан го гледаат по дваесет пати.
Така си е , али нема врска муабетон во контекст на тоа за кое што збориме. Никој не спречува и 50 пати една иста работа да ја гледаш и преку дебрид сервис.
Али шо да праиш кога не читаат со обид да се разбере напишаното, ваљда многу текст е незнам. Џабе толку тастатура истрошив :).
А ако се крене локален впн сервер на raspberry PI(може да се подеси само кодито да оди преку впнот), една претплата од 150 денари месечно може и 10 души да ја користат, пошто не дозволуваат истовремено користење од 2 различни ип адреси, од иста теоретски колку сакаш. А според искуство од едно пријателче(може ќе се јави), не прават проблем и ако се на ист сабнет(а можда и провајдер) ип адресите, знам делеше една RealDebrid претплата со повеќе луѓе без проблеми, сите на ВИП интернет.

Ме заинтересира еднаш usenet, сакав да пробам, али не знаев каде да почнам. Имаш некое искуство, има некоја предност посебно, или за западњаците само каде што зависат од ВПН/ау бау?
Порано беше подобро од RealDebrid, последнава година се случува одредени цели серии и епизоди од поновиве да фалат(ќе се појават па за некој ден ги тргаат) пошто сигурно почесто ги лупаат со дмца риквести. Начинот на кој што работи јузнетов на коди е само преку 1 провајдер, EasyNews, пошто само тие имаат срч енџин на веб страната којшто коди го користи за да пребара и пушти видео. Ради тој факт сигурно им е полесно на антипиративе да им тргнат нешто од понуда на EN.
Така да моментално подобра варијанта за само еден сервис е debrid, пошто се пораштркани сервисите до кои што ти дава пристап дебрид невозможно е да тргнат нешто и да сакаат.
А јузнет може да се додаде како секундарен, во случај нешто да нема на дебрид од таму да го повлече. На јузнет обично имаш постари и поопскурни работи, и повеќе Remux верзии од даден филм/серија. Доброто е што може да се дели без некои додатни замарања, со тројца(веројатно може и повеќе) на различни интернет провајдери во исто време не ми правело проблем, на RD одма ми стигна предупредување за двајца. Лошото е што јузерот и пасот се во плејн текст, така да ако го делиш треба со некој во кој што ептен имаш доверба пошто незнаеш кај ќе ти заврши акаунтот и дали ќе ти го банираат за злоупотреба како резултат, а се плаќа за цела година унапред. Може евентуално да се стави пин да неможе да пристапи до сетинзите тој што делиш со него, али треба да е лаик, пошто и тоа има начин да се бајпасне и пак да го подели со други.
За брзина, кај мен увек иде со фул ако ставам нешто за даунлоад директно од кај нив, али па не е некој репер пошто само 50мбита ми е нетов.

Истото што ти го пиша @Nem_Akata , претплата на RealDebrid.
Најдобар адон за со дебрид претплата ти е FEN.
Еве ти гајдче како да се инсталира на коди - How To Install Fen Kodi Addon – WirelesSHack
Ако сакаш да ти изгледа како кај мене на видеото, ќе инсталираш Aeon Nox Silvo скин на кодито, и ќе се попотиш малку дур го сконташ што е што и го донесеш до истото ниво :) .
Ако не ти е јасно што значи одредена опција во FEN или во скинот, прашуј, ќе објасниме.

Го пробав real debrid на stremio денеска. Ме заинтересиравте со муабетиве :)

Одлично работи. Пуштив торент од 70гб и го излоадира за неколку секунди и после мотав до пола филм намерно да видам како ќе продолжи. Немаше никаков проблем ни со мотање.

Претходно без ова беше неупотребливо за големи вакви торенти.
Па тако ми причаај, бар уште еден што има споредбено мислење на база на факти/пробано. Ќе легнат и другиве на брашно хехе.
Мислењето е автоматски споено:

Готово инсталирано,купено за 6месеци...стварно е екстра...фала ти...

Теее, кога стигна бе, не успеав да ти одговорам... :)

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно