Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Препорака за VPN

Delicon

user
10 јуни 2007
1.272
804
delicon.mk
ја си купив од тука ,за 2 долари а скоро го имам 1година.
Треба да се користи преку VPN или работи и во мк Дизни+? Нешто како Спотифај шо беше.

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.206
1.226
Скопје
ја си купив од тука ,за 2 долари а скоро го имам 1година.
Али гледам плаќање само со биткоин и етериум, а ние што неаме тавко нешо како би земале?

123456

poweruser
12 април 2013
2.072
1.596
Naselba Dracevo, Kisela Voda, Macedonia
Али гледам плаќање само со биткоин и етериум, а ние што неаме тавко нешо како би земале?

ке одиш на друг со кредит картица

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.206
1.226
Скопје
ке одиш на друг со кредит картица

Супер, ти благодарам многу! не можев да се снајдам на странава да пребарувам :)

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.538
1.038
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Пошто да не се залетаат другите, еве форумов и форумџииве да имаат некое фајде од мене... Платив ко што платив, сѐ разбира на непроверено не оставам многу информации, а и NLB имаат заштита у задње време, најдобра SMS...мање битно... Се залетав по три акаунта наивно без да проверам прво само со еден... За сите три или data breach нормално прикажуваат од сервис или сменет веќе pass... Уште порано имав понуди за вакви акаунти преку некој Skype не памтам ни од каде го најдов и не се нафатив сѐ до сега... HBO има опција преку А1 а и другите што знам, Netflix на 3-4 делење срамота е да се бара поповолно и воопшто со молење за да ти даде нов акаунт ако се заебе, па и Disney+ денешно време каде можи да гледаат 4 уреди ако купи некој со резидент CC и подели не се исплаќа да се малтретираш... Муабетот ми е... Се наоѓа сериозна група од 4ца и делат 4-5 сервиси месечно... Кошта нешто повеќе и за наши услови скромно, ама барем сите дома среќни весели и не мора да оправаш 100 ствари некој ден ко ќе те зарера... што би рекле пали вози онака поволно Македонски и не е толку лошо

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.538
1.038
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Уво си пишува no refund, а за замена на pass еве се чека да се разбуди Сан Франциско...

• ми се допаѓа
Реакции: Avid

123456

poweruser
12 април 2013
2.072
1.596
Уво си пишува no refund, а за замена на pass еве се чека да се разбуди Сан Франциско...

Што купи не кажа и од кого?
Незнам што бараш од овие ХБО го тоа со нашето нема врска, и апликацијата на хбо го со нашата е различна

За кого кажуваш за Masteron ili Miee?

Од Miee во рок од 3 минути врака одмааа

1629144531161.png

Последна промена:

Глупав

IQ=IQ+1
20 април 2008
1.538
1.038
Глупав's setup  
OS
Windows; MacOS; Linux
Не би се обидувал повторно, кој сака нека проба па нека се пофали или евентуално пожали...

lumibi

hello world
5 јуни 2008
269
77
Да не отварам нова тема и пошто е за VPN, би сакал да прашувам дали некој користи Hulu во Македонија и каков VPN користи, односно совет за истиот?

Дали вреди да се проба Hulu во споредба со Netflix или HBO? Имаат и пакет со Disney plus.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.629
1.798
Да не отварам нова тема и пошто е за VPN, би сакал да прашувам дали некој користи Hulu во Македонија и каков VPN користи, односно совет за истиот?

Дали вреди да се проба Hulu во споредба со Netflix или HBO? Имаат и пакет со Disney plus.
Јас порано користев, но сега не сум пробал во последно време. Имаат добра понуда, посебно на 3рд парти серии,од Нетфликс. Тоа време имаа и многу Аниме серии ексклузивно. Скоро сите големи Американски телевизии ги пуштаа сериите директно на Хулу. Сега не знам како е. Доста добри постари серии како Фирефлај се наоѓаат.

123456

poweruser
12 април 2013
2.072
1.596

Тој пакет оди посебно не е заедно на еден ацц. Хулу ти е најдобар на блек фрајдеј 2 долари месечно со реклами, и мораш преку пеј пал амерички да го врзеш со наши картици не работи

lumibi

hello world
5 јуни 2008
269
77
Ви благодарам за одговорите, ја немам опцијата за лајк на пост-овите за да кликнам на лајк.

• жал ми е
Реакции: Avid

Gronk

hello world
20 март 2021
143
195
Живеам во Холандија, претежно симињав Удеми курсеви од rutracker и по некоја серија од Zamunda дур бев во Македонија. Кој VPN ко препорачувате(не е битна цената), а да не ми тропнат на врата и да јадам дебела казна за вакви работи?

goran_oh

user
26 април 2013
1.468
1.223
Ohrid
Живеам во Холандија, претежно симињав Удеми курсеви од rutracker и по некоја серија од Zamunda дур бев во Македонија. Кој VPN ко препорачувате(не е битна цената), а да не ми тропнат на врата и да јадам дебела казна за вакви работи?
Express VPN/Nord VPN.........

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

alderson

hello world
18 јануари 2018
94
59
Windscribe го користам за линукс, доста евтин и доста добар и едноставен е, има бесплатна верзија што си функционира солидно, достапен за сите ОС.

Имаш и опција за променлива претплата нешто како долар по локација, и тоа е доста добро ако не ти треба којзнае колку.

Picolo

hello world
25 март 2019
93
33
Јас користам Open VPN можеш да си го конфигурираш преку амазон на еврпоски сервер цим си во германија ке имаш и мал пинг.

Имаш free tier до две конекции.

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.629
1.798
Ти го препорачувам Битпорт, работи на начин да додадеш торент линк-магнет линк, тој се симнува во облакот и потоа ти од страницата го симнуваш како регуларен даунлоуд преку пребарувач. Ако е видео фајл можеш и директно да го гледаш на страната. Во поголемите прајс тиерови има можност и за syncing with Google Drive. Bitport.io: Download Torrents and Stay Anonymous

bogdan.j

hello world
16 февруари 2018
155
426
Гостивар
ntpmk.net
Зошто да не? Пиратерија е многу озбилна работа и сериозен прекршок... Да не заборавиме дека имаат големи пари на располагање и ако сакаат можат да ме гонат и овде како што имаше случаеви што ги гонеле за нелеглано преземени stock слики за на крај човекот плати илјадници евра оштета. За ова има дури специјализирани агенции во странство. Исто и со оглед на тоа какви квислинзи имаме на власт не гледам зошто не би ме затвориле ако примат некој посериозен DMCA поздрав од нивниве западни другарчиња. Верувам дека торентинг се следи и овде само прашање на време е кога ќе почнат со казнување или кога ќе им наредат да казнуват, гледам да си се заштитам.
Во Мк сеуште нема закон за торенти. DMCA реагира пример за таа и таа ИП адреса е спуштен филм и праќа меил до ИСП-то да превземе нешто. Ова се случува секојдневно :) од искуство ти кажувам. Рачунај дека кај нас корисниците т.е ние немаме статички ИП адреси, него одиме преку NAT, CGNAT итн или просто кажано, една јавна ИП адреса ја делат повеќе корисници(освен сам ако не закупиш од Х причини). Така да не се секирај, уште многу многу години ќе нема регулација кај нас. А инаку да ОК ти е заштита, never enough protection, или only paranoid will survive така беше поговорката :D

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.182
18.823
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Video card
MSI RTX3080 SuprimX
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech Wireless G Pro, Logitech G703
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6, Logitech MX Keys Mini
Monitor
Dell U2515H
OS
Windows 11 + MacOS
членови онлајн
мислења
теми
членови

Нови мислења

Последни огласи