„Наифтиза“ или „ифтиза“ значи „по итно“ или „итно“ по старински шо останало од поколенија. Претежно се користи на западниов дел од Македонија Охрид/Струга/Ресен/Битола.шо ти значи " наифтиза " ?
стварно не се разбирам од харвер ама ич. така да тука што ке ми препорчате тоа ке земам. 1500 евра горе/доле е колку и што замислував дека ке ме чини.
Малку офф топик, спрема мене најголем проблем при гејмање на лаптоп не е цена-перформанси, туку ставот на телото. Поготово што за пуцачки игри ќе сакаш поголем дисплеј за да видиш детали или играчи на далечина. А на 15-17ка на лаптоп ќе треба да влезеш во екран, ќе искривиш вратот.абе и јас не би купувал лаптоп ама десктоп повлекува едне куп ставри со него, маса ке треба да правам па да најдам кај да ја ставам, па столица итн... и сето тоа завзема место, и јес да имам прилично голем стан ама нависина немам место каде да ставам биро за и со компјутер.
Малку офф топик, спрема мене најголем проблем при гејмање на лаптоп не е цена-перформанси, туку ставот на телото. Поготово што за пуцачки игри ќе сакаш поголем дисплеј за да видиш детали или играчи на далечина. А на 15-17ка на лаптоп ќе треба да влезеш во екран, ќе искривиш вратот.
Не постои такво нешто а нема ни да има, чекај 5000 серија од Амд за лаптопи. Дури ни на ЦУ не можев да најдам таква конфигурација, единствено ова за 1900€.Освен сетек и анхоч има ли уште некој што продаваат овакви лаптоп-и? Неможам никаде да најдам она што сакам, се некаде нешто фали, а барам ryzen 4000 процесор, 16 гига рам (ова горе доле кај сите е исто) ССД 1 ТБ (ајде ова и да не е толку ке купам накнадно ССД па ке го сменам) 17 инча монитор, 2070 графичка. ако некој некаде знае, има забележано таква конфигурација пракајте линк. и да не е поскап од 100 000 денари
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 64GB SANDISK ULTRA SLIDER, Black, SDCZ480-064G-G46
1.300,00 ден
PAD THERMAL THERMAL GRIZZLY PUTTY BASIC (100g), TG-P-B-100
2.130,00 ден
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON C1 Pro 8K QMK/VIA TKL RGB HS Keychron Super Banana switch, C1PX-M4
4.030,00 ден
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA MINI 2-02, 2xMIC, USB-C receiver, Black, MINI 2-02
3.350,00 ден
NET ACCESS POINT UBIQUITI U7 Pro 6GHz, PoE, 2.4 - 6.0GHz, U7-Pro
16.600,00 ден
PSU 750W SEASONIC CORE BC 750 ATX3.1 w/PCIE 5.1 80+ BRONZE
4.790,00 ден