Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Предлог за велосипед

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.196
1.203
Скопје
Дечки, да предложите некој скромен планински точак за рекреативно возење?
Буџет би сакал да е околу 250еур плус минус нешто.
Можам да го зголемам малку буџетот ама нема многу често да возам и веројатно многу почесто ќе е на кеј или асфалт негде, отколку на Водно или оф роуд… затоа и не сакам премногу да инвестирам.

Според 180 висок, 87кг тежок најпогодно ми изгледа L рам со 29” гуми.
Се мислам за некој Top Life од Биди Фит пошто за тие пари добивам алуминиумски рам, Шимано менувач, механички диск кочници, 21 брзина.

Други опции што видов се Trinx, Totem, Capriolo, Visitor… останати брендови се поскапи.
Види што има Васко бајк (најди го по социјални мрежи) носи доста добри точаци

acekorg

hello world
5 октомври 2010
414
674
Фала ви @Sharlovski и @acikaaa

А ако зголемам буџет за нешто поквалитетно како овој Kross Hexagon 5.0 пример? Би можело да се каже money well spent или уште сум у дефектна зона?
Некако не ми се купува на старо…

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.196
1.203
Скопје
Фала ви @Sharlovski и @acikaaa

А ако зголемам буџет за нешто поквалитетно како овој Kross Hexagon 5.0 пример? Би можело да се каже money well spent или уште сум у дефектна зона?
Некако не ми се купува на старо…
Ок е за цената, абе забегаа последниве години со цениве, продава смешна опрема за висока цена…
Не знам дали си од скопје, да скокнеш во Цикло Ас поздди универзална да видиш што има од Drag точаците, или дијагонално од фонтана парк во Бајк маркет што имаат, може ќе дадат убава цена на лице место

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно