Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Важно
    Имате проблем со најава или регистрација на it.mk?
    Побарајте го решението на вашиот проблем ТУКА!

Предлог за рутер

mihovkris

Unstoppable
1 јуни 2016
4.119
3.666
Неготино
Бегај од Mercusys.
Земај TPLink, мирна глава.
Имам TP-Link Archer AX23 во стан кај што седам, го земав баш од таа куќа и таму оставив Xiaomi 4A Gigabit, ама рутерот полека станува тешко сра*е и морам да го заменам.
Е сеа, муабетот беше да не давам пак толку пари за рутер што се користи 90% за мобилни уреди, но ако треба, ќе се земе пак ваков.

STRIKER

Intern
2 јануари 2016
90
36
Дечки предлог за рутер или рутери или меш систем за куќа од 200кв на два спрата.

Конекцијата почнува на вториот спрат на модем (А1) во дневна која што е лоцирана на ќош, па имам пуштено кабел до безвезе рутер до друга соба во спротивна страна. Проблемот е за прв спрат и за околина од двор. Само мал дел од првиот спрат има мала покриеност, но поголем дел од дворот (вкупно 450кв) има мала покриеност. Опција за пуштање кабел до прв спрат не е можна.

Дали би било подобро 1 подобар рутер да се пушти со кабел каде што моментално ми е поврзан никаквиот рутер или 2-3 меш уреди? Ве молам предложете пример за рутер или меш систем кој што може да се купи кај нас.
Буџет е 10к макс

marv

Unbeatable
5 октомври 2007
5.559
5.236
Дечки предлог за рутер или рутери или меш систем за куќа од 200кв на два спрата.

Конекцијата почнува на вториот спрат на модем (А1) во дневна која што е лоцирана на ќош, па имам пуштено кабел до безвезе рутер до друга соба во спротивна страна. Проблемот е за прв спрат и за околина од двор. Само мал дел од првиот спрат има мала покриеност, но поголем дел од дворот (вкупно 450кв) има мала покриеност. Опција за пуштање кабел до прв спрат не е можна.

Дали би било подобро 1 подобар рутер да се пушти со кабел каде што моментално ми е поврзан никаквиот рутер или 2-3 меш уреди? Ве молам предложете пример за рутер или меш систем кој што може да се купи кај нас.
Буџет е 10к макс
Се додека не го спуштиш сигналот до доле некако, ќе си имаш проблем и на приземје и во двор. Така да размисли уште еднаш дали е толку неможно да се пушти кабел надоле.

Sent from my SM-A546B using Tapatalk

Cika

Practice makes perfect
8 декември 2009
2.755
1.616

Буџет е 10к макс
TP Link Deco M4 Mesh. Glavniot deco na mestoto na nikakviot ruter, i drugiot deco na mesto kaj so imas okej signal do prviot.

Enquito

Practice makes perfect
8 август 2017
2.383
1.579

Буџет е 10к макс
Земи е подобар рутер на втори спрат каде што ти е модемот, друг рутер веднаш под него на први спрат, така да само подот/таванот ќе биде препрека и поврзи ги со помош на Вифи екстенд или слична опција, за останатите пари земи од тие евтините Шаоми 4А рутери, таму има опција да бидат екстендери, 2 такви ти се доволни на втор спрат и исто толку на први, само гледај да ти бидат на Вифи 4, n - мрежа, пошто таа најдобро покрива и пробива ѕидови, и гледај секој од нив да го подесиш да ти зема од најблискиот рутер и секој да има максимум еден ѕид помеѓу нив, е сега нема да ти биде нешто многу брз интернетот, околу 70Мбит/с, ама покриеноста ќе ти биде топ, секаде ќе имаш полна мрежа и стабилност, што е многу поважно од брзина.

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
5.111
5.036
Скопје
hackitfree.github.io

Nikola100

Unbeatable
30 септември 2019
5.111
5.036
Скопје
hackitfree.github.io
  • Creates a Mesh network by connecting to a TP-Link OneMesh™ router for seamless whole-home coverage.
  • Adaptive Path Selection – connects to the fastest connection path to the router automatically and runs at top-speed.​
  • AP Mode – create a new Wi-Fi access point to enhance your wired network with Wi-Fi capability.
Е сега првото (Меш нетворк ) можеби нема да функционира - мора да имаш „TP-Link OneMesh™ router„ - пропрајатари функција е таа
Ама „AP Mode „ ќе работи - си добива интернет од рутерот и си креира нова мрежа на која ќе се поврзуваат подалечните уреди .

Bizra

Gaining Experience
15 јуни 2024
90
53
  • Creates a Mesh network by connecting to a TP-Link OneMesh™ router for seamless whole-home coverage.
  • Adaptive Path Selection – connects to the fastest connection path to the router automatically and runs at top-speed.​
  • AP Mode – create a new Wi-Fi access point to enhance your wired network with Wi-Fi capability.
Е сега првото (Меш нетворк ) можеби нема да функционира - мора да имаш „TP-Link OneMesh™ router„ - пропрајатари функција е таа
Ама „AP Mode „ ќе работи - си добива интернет од рутерот и си креира нова мрежа на која ќе се поврзуваат подалечните уреди .
Fala ti

Нови мислења

Последни Теми

Онлајн членови

Статистика

Теми
49.190
Мислења
1.007.722
Членови
36.674
Најнов член